Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kunhalmi Ágnes jött, látott, kamuzott

888.hu, Magyar Nemzet

2021.07.01. 07:00

Rövid időn belül lebukott Kunhalmi Ágnes, aki azt állította, hogy nemcsak MSZP-sek ülnek át a DK-ba, hanem fordítva is történnek ilyen esetek, a példaként felhozott Bulitka András ugyanis kijelentette: „Nem tudom, mire gondolhatott a társelnök asszony, amikor ezt nyilatkozta, mert én továbbra is a DK jelöltjeként indulok az előválasztáson” – írja a Magyar Nemzet csütörtökön.

 

Kétségbeesett, egyben szánalmas hazudozásba kezdett Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV-ben, amikor arról esett szó, hogy rövid időn belül az MSZP korábbi két meghatározó politikusát, Molnár Gyula volt elnököt, illetve Szakács László egykori alelnököt is kizárták a pártból, ők pedig DK-s támogatással indulnak a baloldali előválasztáson – írja a Magyar Nemzet.

A kedves tévénézőkre bízom, hogy melyik az a párt, és miért veri nagydobra, hogyha egy szocialista átmegy, és mondjuk miért nem verem én társelnökként azt nagydobra, hogy Komárom-Esztergom megyében Nemes Andrea a DK-ból jött át, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Kisvárda térségében szintén van egy jelöltünk, aki pár hete még DK-s volt, és most az MSZP-frakcióba kíván ülni”

– hangoztatta az MSZP társelnöke.

Pár órán belül azonban Bulitka András, a DK Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3-as számú választókerületének jelöltje közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmazott: „Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt állította, hogy a DK kisvárdai előválasztási képviselőjelöltje elhagyta a DK-t, és az MSZP jelöltjeként indul az előválasztáson. Kunhalmi Ágnest minden bizonnyal félretájékoztatták, mert mindebből semmi sem igaz.”

Nem tudom, mire gondolhatott a társelnök asszony, amikor ezt nyilatkozta, mert én továbbra is a DK jelöltjeként indulok az előválasztáson, nagyon meglepődtem azon, hogy átigazolnék az MSZP-be, ilyesmi soha meg sem fordult a fejemben. A DK jelöltségét elfogadtam, azt fenntartom, attól visszalépni nem fogok”

– tette egyértelművé Bulitka András.

A lebukás után az MSZP is közleményt adott ki, amelyben korrigálni próbálták Kunhalmi baklövését.

Az MSZP társelnöke Sárosy Zoltánról beszélt, aki korábban DK-s volt, és most az MSZP jelöltjeként indul az előválasztáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3. számú választókerületében. Reméljük, ezzel a félreértelmezési problémát sikerült megnyugtatóan tisztáznunk.”

Az MSZP kétségbeesett magyarázkodása ellenére tény, hogy a párt és a DK közötti mozgás meglehetősen egyirányú.

Már Molnár Gyula és Szakács László előtt is több MSZP-s politikus hagyta ott pártját, és igazolt át a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK-ba.

A szocialisták kudarcai nyomán Farkas István és Szabó Gábor újpesti önkormányzati képviselők, valamint Trippon Nobert, a kerület egyik alpolgármestere is visszaadta párttagkönyvét, és belépett a DK-ba.

Továbbá ha nem is igazoltak át Gyurcsány Ferencékhez, számos emblematikus politikusa hagyta ott az MSZP-t. Ilyen például Botka László, Szeged polgármestere, a párt egykori miniszterelnök-jelöltje, választmányi elnöke, aki 2019 októberében jelentette be kilépését. Bár Botka ekkor nem kívánt sárdobálásba kezdeni, korábban éles hangon bírálta az MSZP-t, mondván,

a politikai maffia behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is”.

Bárándy Gergely már a 2018-as választás előtt bejelentette, hogy azon nem kíván indulni, és egyúttal párttisztségeiről is lemond. 2020 januárjában Szanyi Tibor, a párt volt alelnöke és európai parlamenti képviselője ugyancsak elhagyta a szocialistákat. Szanyi korábban úgy fogalmazott:

Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó, belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére