Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Krinyó beismerte, hogy ő nyomta fel a más tollával ékeskedő momentumost

888.hu

2020.07.21. 13:32

Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatója a Magyar Nemzetnek elismerte, hogy ő jelentette fel februárban Paróczai Anikó momentumos önkormányzati képviselőt, amiért a politikus egy Facebookra kiposztolt videóban mutatta be spanyolországi ingatlanját, illetve a lakás tulajdoni lapját.

Ahogy arról a 888 is beszámolt, Paróczai Anikó momentumos önkormányzati képviselőt a múlt héten rabosították a XVIII. kerületi rendőrkapitányságon, ahol a politikus szerint becsületsértéssel és különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsították meg. Paróczai Anikó nem tudta, hogy ki jelentette fel, de úgy sejtette, hogy a videójában szereplő Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő (Vamüsz) igazgatója lehetett az.

Mr. Negyven Százalék most a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy ő jelentette fel februárban Paróczai Anikót.

„Paróczai Anikó kispesti önkormányzati képviselő olyan felvételeket osztott meg nyilvános Facebook-profilján, amelyeken a Spanyolországban található ingatlanom látható, és olyan adatokat közölt, melyek nem nyilvánosak és nyilvánosságra hozatalukat nem vagyok köteles tűrni, mivel a közszereplőkre vonatkozó tágabb tűrési kötelezettség rám már nem vonatkozik, közszereplői minőségem 2019. október 13. napjától megszűnt” – nyilatkozta a lapnak Kránitz.

Az igazgató szerint „az ingatlanra vonatkozó adatok és fényképes felvételek közzétételére Paróczai Anikó nem rendelkezett jogalappal, továbbá elmondható, hogy a bejegyzésben tett egyes valóságot torzító állítások (például »spanyolországi villa«) egyetlen célja személyem negatív színben való feltüntetése, »célkeresztbe állítása« volt”.

A momentumos képviselő azonban sajátjaként mutatta be az „oknyomozást”, amelyet a teljes hazai baloldali propagandasajtó át is vett. A felvételek 2020 februárjának elején jelentek meg a politikus nyilvános Facebook-oldalán, a videó pedig rövidesen felbukkant az RTL Klub Híradójában, ahol ugyan hivatkoztak a Magyar Nemzetre a spanyol ingatlan feltárása kapcsán, de azt is állították, hogy „a Momentum most a házat és egyben a tulajdoni lapot is megtalálta”. A lap szerint a képviselőnő rettenthetetlen tényfeltáró imidzse február óta makacsul tartja magát, az Index.hu múlt heti cikkében is az olvasható, hogy elsőként a Magyar Nemzet számolt be 2019 őszén Kránitz spanyol ingatlanjáról, „a Momentum képviselője tárta ugyanakkor fel a részleteket”. Paróczai láthatóan kiélvezte a könnyen jött sikert és a médiafigyelmet, egy múlt heti Facebook-posztjában is azt írta: „Megtaláltam Kránitz nyaralóját. Engem rabosítottak.” Olyan esetről nincs tudomásuk, ahol az általa bemutatott információk forrásaként a Magyar Nemzetet vagy a Hír TV-t jelölte volna meg.

A Magyar Nemzet és a Hír TV azonban már hónapokkal korábban feltárt minden részletet Kránitz Krisztián spanyolországi ingatlanjával kapcsolatban, Paróczai Anikó tehát nemes egyszerűséggel, hivatkozás feltüntetése nélkül, kisajátította eredményeiket. A képviselőnő videójában nem hangzott el olyan információ, amelyet a Magyar Nemzet vagy a Hír TV korábban ne hozott volna nyilvánosságra.

A Magyar Nemzet először 2019. október 9-én tett közzé információkat Kránitz nyaralójáról, majd 2019. október 18-án a lap részleteket mutatott be a ház egyik adásvételi szerződéséról, valamint a földhivataltól kikért tulajdoni lapból. Néhány adatot kitakartak a dokumentumokból, ám a lakóház hozzávetőleges helye így is jól beazonosítható volt. A vallomása szerint ezt használta fel Paróczai Anikó a videó elkészítéséhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére