Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kovács Zoltánnak megint helyre kellett tennie Jourovát

Filipp Dávid

2020.10.09. 14:30

Az Európai Bizottság egyik alelnöke, Vera Jourová a cseh Sorosként emlegetett Zdenek Bakala egyik lapjában hőbörgött ismét egy sort Magyarországról.

Vera Jourová a Hospodárské Noviny című cseh lapnak adott interjút, amelyben megint késztetést érzett arra, hogy elővegye Magyarországot.

A politikus elutasította azt a magyar állítást, miszerint szoros kapcsolatban állna Soros Györggyel, azután elismerte, hogy találkozott a tőzsdespekulánssal.

„Ezt teljes mértékben elutasítom. Ez minden, amit ezzel kapcsolatban mondhatok” – szögezte le az alelnök. Jourová kijelentette, hogy nincs kapcsolatban Soros Györggyel, akivel 2016-ban valóban találkozott, amikor az üzletember az ukrán jogrendszer reformja iránt érdeklődött nála.

Zárójel. Soros vélhetően nem véletlenül tudakozódott az ukrán jogrendszerről, hiszen pontosan dokumentálva van, hogy milyen módon avatkozott be az országban néhány éve kirobban forradalomba. Arról nem is beszélve, hogy tavaly a második legbefolyásosabb embernek választották Ukrajnában. Zárójel bezárva.

Az EB-alelnök Varga Judit igazságügyi miniszter azon értékelésével sem értett egyet, hogy a jogállamisági jelentés magyar része nem objektív, és Magyarország-ellenes szervezetek anyagai alapján készült. Azt állítja, ő bizony személyesen figyelt oda, hogy az értékeléseknél ne jelenjenek meg a néhány állammal, például Magyarországgal szembeni előítéletek. (Ezt a nagy odafigyelést Soros szervezeteinek elfelejtette jelezni.)

Aztán jött Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, és szétcincálta Jourovát a Facebook-oldalán.

A politikus előbb elhelyezte a Hospodárské Novinyt a térképen.

A lap kiadója a Zdeněk Bakala tulajdonában álló Economia kiadóvállalat. Ismerős lehet a név, az úriember ugyanis nemrég 2̶0̶0̶ ̶0̶0̶0̶ ̶e̶u̶r̶ó̶é̶r̶t̶ ̶v̶e̶t̶t̶e̶ ̶m̶e̶g̶ 200 000 euró támogatást ajánlott fel a volt indexesek portáljának, a Telexnek”

– írta, hozzátéve: a cseh Sorosnak is becézett Bakala kezdeményezője volt az Aspen Intézet kelet-európai szekciója létrehozásának, ahol politikusokat, újságírókat és álcivileket képeznek Sorosék.

Kovács Zoltán arra is emlékeztetett, hogy a képzésen részt vett többek között Gulyás Márton baloldali aktivista; Krekó Péter, a Political Capital igazgatója vagy épp Heil Péter, a Gyurcsány-család érdekeltségébe tartozó Altus Zrt. tanácsadási igazgatója.

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy Jourová nem ért egyet Varga Judit azon „meredek/éles” értékelésével, amely szerint a Magyarországra vonatkozó jelentés kritériumai nem voltak objektívak, és az értékelést csak egy központilag finanszírozott nemzetközi hálózat szervezetei szolgáltatták, amelyek bekapcsolódtak egy Magyarország elleni összehangolt politikai kampányba. Elmondása szerint főleg a kormányzati szervektől kapott információkra és adatokra támaszkodtak.

A valóság az, hogy a jelentés magyar fejezetében az Európai Bizottság tizenkét civil szervezet tizennégy anyagára támaszkodik. Ebből tizenhárom forrás tizenegy olyan »civil« szervezettől származik, amelyek az elmúlt években pénzügyi támogatást kaptak a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól”

– szögezte le Kovács Zoltán.

A bejegyzés végén kiemelte:

Vera Jourová nem Csehországot, nem a cseheket, nem az európaiakat, sőt nem is az Európai Bizottságot képviseli, hanem Soros Györgyöt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére