Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Korózs Lajos eldobott óvszere

M. Kovács Róbert

2020.06.13. 12:35

Ne szépítsük, Korózs Lajos megpróbálta meghágni az egészségügyi kormányzatot, de hiányzott hozzá a potencia. Aztán amikor félresikerült az aktus, akkor a használni próbált „eszközt”, az egyelőre erősen szélhámosnak tűnő álmentőst úgy hagyta az út szélén, mint egy használt óvszert.

Ugye emlékszik mindenki, hogy mekkora felzúdulás volt, amikor Orbán Viktor miniszterelnök a 2018-as választások előtt ellátogatott egy óvodába?! Azonnal felhangzott a ballib kánon: gyerekeket használ kampánycélokra a Fidesz. Az ún. civil szervezetek, valójában a Soros-polip csápjai azonnal érzékelték az erkölcs- és törvényellenességet, és fel is emelték szavukat.
Pedig a politika ezt teszi, használja az embereket. Ráadásul egy óvodás életében aligha okoz törést, ha az ország miniszterelnöke ellátogat hozzájuk és megsimogatja a buksijukat. De a felzúdulás nyomán választási bizottsági vizsgálat és elmarasztalás lett a sztori vége.

Valahogy ez a fajta felelősségvállalás a baloldalon teljesen hiányzik. Ugye mindenki emlékszik, hogy utoljára melyik baloldali politikus mondott le botrány miatt és miért?! Igen, úgy van: a DK Mr. Foltos Alsógatyája, Gréczy Zsolt. Aki valaha látta a neki tulajdonított képeket, akkor tökéletesen értette is, hogy Gréczy mindenki számára vállalhatatlanná vált.

Na de pont ilyen vállalhatatlan az is, ha a népjóléti bizottság elnöke kamusztorival igyekszik ellehetetleníteni a járványügyi védekezést egyértelműen azzal a céllal, hogy egyébként emelje a lassan törpepárttá zsugorodó MSZP ázsióját.

Ráadásul mindezt egy erősen szélhámosnak látszó személyt felhasználva tette Korózs Lajos (és nem mellesleg az ellenzék örök óbégatója, a Párbeszéd-társelnök Szabó Tímea is). Egy másodpercig sem szeretnék Németh Athina védelmére kelni, de Korózs még akkor a közös meséjük valóságtartalma mellett kardoskodott, amikor pontosan tudta: a videóval, amellyel besározták a mentősöket, úgy mellélőttek, hogy egy ilyen hatékonyságú puskalövéssel egy alagútban nem tudtak volna eltalálni egy elefántot.

Majd amikor összedőlt a kártyavár, a szocialista politikus a videókészítő stábbal együtt átment Pilátusba – ott sem voltak, nem tudnak semmiről, nem felelősek semmiért.

Én egyelőre nem tudom eldönteni, mi ebben a történetben Németh Athina szerepe. Lehet, hogy ez az asszony, aki nem emlékszik arra, hogy milyen iskolában végzett, de még azt is csak egy céges fejlécű papír bemutatásával próbálta bizonyítani, hogy hol dolgozik, olyan mint azok a „kanapé-állatvédők”, akik nulla felkészültséggel akarnak megmenteni szerencsétlen sorsú kutyákat, macskákat. A puszta jóindulat motiválja őket, de lehet, hogy több kárt okoznak, mint hasznot. Csakhogy a humángyógyításban a szaktudás nélküli „orvoslást” a Btk. is megnevezi, úgy hívják kuruzslás, amely egy évig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Ráadásul a legújabb hírek szerint az álmentős ez ügyben visszaesőnek is minősülhet. És mivel Németh Athina alighanem a rémhírterjesztésért indult büntetőeljárásban is gyanúsítottá válik, ráadásul a közvélemény egyik felének szemében ő szélhámosként tűnik fel, rá a sors és a törvény komoly büntetése vár. És itt megint előkerül a polipcsápok szerepe, mert a Helsinki Bizottság máris azt igyekszik bizonygatni, mentve a menthetőt, hogy akár kókler a nő, akár nem, amit mond, az márpedig úgy van. Ezt azonban nyilván majd egy másik eljárás eredménye dönti el, de azért ismerjük a szép régi mondást: bolond lyukból bolond szél fúj…

De mi lesz Korózs Lajos büntetése azért, hogy rezzenéstelen arccal igyekezett megvezetni a magyar közvéleményt. Ráadásul úgy, hogy videójában Németh Athina csak szerencsétlen betegek tragikus sorsáról mesélt, ezeket egyértelmű politikai szándékkal a szocialista képviselő kötötte össze fel- és átvezető szövegében a kórházi ágyfelszabadításokkal, az eddig megismert adatokból semmi sem bizonyítja, hogy az említett betegeket emiatt engedték haza a kórházakból. De ha valóban 10 betegből 9 meghalt, amit egyébként nehéz úgy elhinni, hogy most már az is kiderült: Németh Athina ez ügyben IS egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett, akkor abból lesz 9 műhibaper, hivatalos vizsgálat és ott is kimondja majd valaki, hogy ki a felelős. Ha meg nem lesznek vizsgálatok, nem lesznek perek, akkor életbe lép az első pont: bolond lyukból, bolond szél… Persze nagyjából ugyanez várható az MSZP belső vizsgálatának végén is: egy jó nagy „ejnye, Lajos!”

Vajon elég ennyi?! Elég annyi, hogy Korózs Lajos elrebegett egy kikényszerített bocsánatkérést, a nagyhangú Szabó Tímea meg még ennyit sem, csak eltávolította Facebook-posztját, amelyben Németh Athinára hivatkozva óbégatott a parlamentben?! (Az a poszt mindmáig fent van, amelyben egy másik tragikus véget ért beteg ügyében semmi sem bizonyítja, hogy a később elhalálozott beteget az ágyfelszabadítás miatt küldték haza, nem azért, mint előtte már két alkalommal is: K-vitamin-hiány okán.) Ezt majd eldönti egy rémhírterjesztésért indult büntetőeljárás, amelyről az ellenzék – persze – azt fogja állítani, hogy ez is a szólásszabadság megcsúfolása.

Sajnos borítékolható, ismerve az ellenzéki pártok felelősségvállalási gyakorlatát, hogy ennél több nem történik majd. Sem Korózzsal, sem Szabóval. Mert ők nem küldtek mocskos képet magukról. Azt nem, de a használt óvszert azért csak otthagyták az út szélén. Összegyűrve, összemocskolva.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére