Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Klozetkutató apptól lesz az Karácsony Budipestje, ami...

M. Kovács Róbert

2021.01.28. 17:30

Nem mi mondtuk, hanem a városvezető. Végül is az egyébként hasznos és hiánypótló közvécékereső alkalmazás ötlete tényleg beleillik az ivókutak, rovarhotelek, kihasználatlan kerékpársávok és demagóg plakátkampányok sorába. Igaz, ez még csak nem is az ő ötletük volt.
Budapest egyik legnagyobb hiányossága, hogy nincsen elég közvécé. Természetesen dolgozunk rajta, hogy ez másként legyen, többek között a megújult Blaha Lujza téren is lesz vécé. Az ilyen kezdeményezések azonban rendkívül hasznosak, és valóban, ahogyan az applikáció fejlesztőjétől, Gergely Dánieltől is elhangzik: ezek az ötletek teszik Budapestet azzá, ami.”

Ezekkel a meleg szavakkal ajánlja minden budapestinek a Budipest alkalmazás használatát Karácsony Gergely főpolgármester.

A Budipest egy fővárosi diák, Dániel Gergely fejlesztése, az applikáció mutatja a fővárosban elérhető nyilvános vécéket, ami sürgető helyzetekben valóban élet- és méltóságmentő szolgáltatásként segíthet.

Sőt: a felhasználók véleménye szerint tökéletesen is működik. Biztosan azért, mert sem Karácsony Gergelynek, sem a fővárosi önkormányzatnak nincs hozzá semmi köze.

Mondjuk azt tudjuk, hogy az új baloldali városvezetést ez nem annyira akadályozza meg abban, hogy nyerészkedjen egy jó ötleten, gondoljunk csak azokra az ellenzéki vezetésű kerületekben nagy dérrel-dúrral átadott átadott beruházásokra, amelyeket egyébként a korábbi, kormánypárti polgármesterek hoztak tető alá, de a mostaniak vigyorognak a fotókon.

Ugyanakkor

Karácsony Gergely mégiscsak helybe ment a lótagért, amikor saját maga mutatott rá, mennyire nem csinált semmit ezen a területen.

Megválasztása előtt azt ígérte, hogy a fővárosi nyilvános illemhelyek számát újak nyitásával fogják növelni, a régieket pedig felújításokkal teszik használhatóvá.

Nos,

közterületen átadott illemhelyről egyetlen átadási képet, videót sem találtunk Karácsony Gergely legfőbb kommunikációs csatornáján, a főpolgi Facebook-oldalán,

de Budapest csatornázási cége, az FCSM is leginkább arról ír honlapján, hogy mit is terveztek ez ügyben korábban.

Talán fel kellene venni a térképre az „Ahová közvécét ígér a városvezetés” menüpontot is, hogy

ha már annyi kétes sikerű kísérletben vettek részt Karácsonyék, mint a rovarhotelek, ivókutak, télen üres kerékpársávok létesítése, akkor legalább egy kicsit legyen valami közük ahhoz is, ami egyébként hasznos és működőképes.

Viszont azért az elég nagy baj, ha Karácsony Gergely szerint tényleg az ilyen ötletektől az Budapest, ami... mert akkor ennél többre aligha számíthatunk tőle a jövőben sem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére