Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Klozetkutató apptól lesz az Karácsony Budipestje, ami...

M. Kovács Róbert

2021.01.28. 17:30

Nem mi mondtuk, hanem a városvezető. Végül is az egyébként hasznos és hiánypótló közvécékereső alkalmazás ötlete tényleg beleillik az ivókutak, rovarhotelek, kihasználatlan kerékpársávok és demagóg plakátkampányok sorába. Igaz, ez még csak nem is az ő ötletük volt.
Budapest egyik legnagyobb hiányossága, hogy nincsen elég közvécé. Természetesen dolgozunk rajta, hogy ez másként legyen, többek között a megújult Blaha Lujza téren is lesz vécé. Az ilyen kezdeményezések azonban rendkívül hasznosak, és valóban, ahogyan az applikáció fejlesztőjétől, Gergely Dánieltől is elhangzik: ezek az ötletek teszik Budapestet azzá, ami.”

Ezekkel a meleg szavakkal ajánlja minden budapestinek a Budipest alkalmazás használatát Karácsony Gergely főpolgármester.

A Budipest egy fővárosi diák, Dániel Gergely fejlesztése, az applikáció mutatja a fővárosban elérhető nyilvános vécéket, ami sürgető helyzetekben valóban élet- és méltóságmentő szolgáltatásként segíthet.

Sőt: a felhasználók véleménye szerint tökéletesen is működik. Biztosan azért, mert sem Karácsony Gergelynek, sem a fővárosi önkormányzatnak nincs hozzá semmi köze.

Mondjuk azt tudjuk, hogy az új baloldali városvezetést ez nem annyira akadályozza meg abban, hogy nyerészkedjen egy jó ötleten, gondoljunk csak azokra az ellenzéki vezetésű kerületekben nagy dérrel-dúrral átadott átadott beruházásokra, amelyeket egyébként a korábbi, kormánypárti polgármesterek hoztak tető alá, de a mostaniak vigyorognak a fotókon.

Ugyanakkor

Karácsony Gergely mégiscsak helybe ment a lótagért, amikor saját maga mutatott rá, mennyire nem csinált semmit ezen a területen.

Megválasztása előtt azt ígérte, hogy a fővárosi nyilvános illemhelyek számát újak nyitásával fogják növelni, a régieket pedig felújításokkal teszik használhatóvá.

Nos,

közterületen átadott illemhelyről egyetlen átadási képet, videót sem találtunk Karácsony Gergely legfőbb kommunikációs csatornáján, a főpolgi Facebook-oldalán,

de Budapest csatornázási cége, az FCSM is leginkább arról ír honlapján, hogy mit is terveztek ez ügyben korábban.

Talán fel kellene venni a térképre az „Ahová közvécét ígér a városvezetés” menüpontot is, hogy

ha már annyi kétes sikerű kísérletben vettek részt Karácsonyék, mint a rovarhotelek, ivókutak, télen üres kerékpársávok létesítése, akkor legalább egy kicsit legyen valami közük ahhoz is, ami egyébként hasznos és működőképes.

Viszont azért az elég nagy baj, ha Karácsony Gergely szerint tényleg az ilyen ötletektől az Budapest, ami... mert akkor ennél többre aligha számíthatunk tőle a jövőben sem.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Gyurcsányék fake news-gyára már közvélemény-kutatásokat is végez

Érdekes videó bukkant fel a minap a Facebookon, amely tanúsága szerint a Demokratikus Koalícióhoz (DK) köthető ezalenyeg.hu pártpreferenciára is kitérő közvélemény-kutatásnak álcázott kormányellenes uszítást folytat. Tudjuk, bevett szokás, hogy egyes sajtótermékek megbíznak szakértő intézeteket egy-egy kutatás elvégzéséhez, azonban itt egyértelműen egy propagandaportál végzi el ezt a munkát. Éppen ezért a 888.hu kérdésekkel fordult az érintettekhez, illetve a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is megkérdeztük, hogy megtudjuk milyen szabályoknak kell megfelelni ilyen esetekben.

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Fülöp herceg koporsóját az általa tervezett terepjárón fogják szállítani

Végső búcsút vesznek ma délután Fülöp edinburghi hercegtől, II. Erzsébet brit királynő múlt pénteken elhunyt férjétől. A herceg óriási autórajongó volt, több jármű tervezésében részt vett, és már évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy a temetésén pontosan milyen autóval szállítsák a koporsóját.

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Nagy Tímea a 888.hu-nak: Ha csak egy embert tudtam rábírni az oltásra, már megérte

Megtisztelőnek tartja Nagy Tímea, hogy több sportnagysággal egyetemben az oltási kampány egyik arca lett. A kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző szerint a jelenlegi, nem éppen rózsás helyzetből a vakcina jelenti az egyetlen kiutat

Kocsis Mátét is beoltották

„Ne higgyenek azoknak a baloldali politikusoknak, akik bizonytalanságot keltenek, mindegyik vakcina jó! A keletiek is.”

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Jakab „Cringe Jackson” Péter lassan Gyurcsányabb lesz Gyurcsánynál

Gyurcsány is gagyi volt anno, de ez minden határon túlmegy.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére