Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kivizsgálja-e az új momentumos vezetőség Cseh Katalin ügyét?

Filipp Dávid

2021.12.09. 11:50

Felszáll-e a lila köd végre?

 

Azok a régi szép idők – tartja a mondás.

Emlékezzünk bátran vissza.

Fekete-Győr András, a Momentum exelnöke idén márciusban a Hír TV-ben

elszámoltatást ígért annak a momentumos képviselőnek is, aki jogosulatlanul vagy a politikai kapcsolatai révén uniós támogatáshoz jutna.

Aztán borult a bili. Nyáron az Anonymus-álarcos figura nyilvánosságra hozta a momentumos Cseh Katalinhoz köthető cégek ügyeit, amelyek összességében 4,8 milliárd forintnyi uniós pályázati pénzhez juthattak hozzá.

Fekete-Győr azonban a Pride-on azt mondta, hogy nem indítanak vizsgálatot Cseh Katalin céges ügyeivel kapcsolatban.

Szerdán jött a hír, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen, Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt. A Mandiner egyik olvasója képeket is küldött az intézkedésről.

Forrás: Mandiner.hu

Mostanában új szelek fújnak a Momentumnál.

A pártnak új vezére van, méghozzá Donáth Anna EP-képviselő személyében, akit Fekete-Győr András bukását követően választottak meg a párt tisztújító küldöttgyűlésén. Mint ismeretes, Fekete-Győr András a baloldali előválasztás után távozott a posztról. Azért váltották le, mert a Gyurcsány-show-ban csak a szavazatok 3,39 százalékát kapta.

Donáth Anna nem szereti a korrupciót. Elítéli. Épp a minap a következő szöveget írta a Facebook-oldalára, miután Márki-Zay Péterrel találkozott:

Kaptam tőle egy kék szalagot is, ami az elmúlt időszakban a korrupcióellenes küzdelem egyik szimbólumává vált. Az már a zuglói előválasztáson, Hadházy Ákos támogatása kapcsán kiderült, hogy mennyire hasonlóan gondolkodunk a korrupcióellenes harcról, és arról, hogy csak akkor győzhet jövőre az ellenzék, ha tényleg a tiszták koalícióját hozza létre”

– írta, hozzátéve: „kormányváltás után azonnal meg kell tisztítanunk a korrupciótól a minisztériumokat is”.

De vajon a saját pártját megtisztítja-e?

Kérdéseinket elküldtük a Momentumnak:

 1. Cseh Katalin korrupciógyanús botránya összeegyeztethető-e a Momentum korrupcióellenes állásfoglalásaival?
 2. Tesz-e különbséget a Momentum aközött, hogy kinek a korrupciós ügyeivel foglalkozik, és kiével nem?
 3. Tervezi-e az új elnök belső vizsgálat indítását Cseh Katalin botránya miatt? Amennyiben igen, kizárnák-e a pártból Cseh Katalint?

Cseh Katalin EP-képviselőt is felkerestük. Arra voltunk kíváncsiak, hogy

lemond-e európai parlamenti képviselői mandátumáról.

Természetesen a válaszokat is közzétesszük.

A Cseh Katalin-ügy fontosabb állomásai:

 • 2021. július 18-án a bennfentes.net portál szerkesztőségébe érkezett egy titokzatos csomag, amelyben egy felvétel volt. Azon egy „Anonymous-maszkos” alak azt ígérte, lebuktat egy kétszínű politikust.
 • Hamar kiderült, hogy a maszkos alak Cseh Katalinra gondolt. A Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető egyéb vállalkozások összesen 4,5 milliárd forintnyi uniós támogatást szereztek.
 • Megszólalt Cseh Katalin, aki azt állította, hogy „a propagandamédiában összeadták az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapám vezetett”.
 • Az Origo kiderítette, hogy a Cseh Katalinhoz köthető cégek között összetettebb kapcsolat állhat fenn, mint ahogy azt a politikus megpróbálta beállítani.
 • Ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt.
 • A Gazdasági Versenyhivatal elkezdte a vizsgálatot.
 • A nyomdánál a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálódni kezdett.
 • Kiderült, hogy Cseh Katalinék cége az olimpiára hivatkozva adott be EU-s pályázatot, miközben épp a Momentum akarta megfúrni (sikeresen) a torna megszervezését.
 • Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő bejelentette: az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is megkezdte a vizsgálódást Cseh Katalin ügyében.
 • Elkezdett nyomozni a NAV.
 • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősítette, hogy a testület nyomozói házkutatást tartottak a momentumos Cseh Katalinék cégügyeiben érintett egyik telephelyen.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Nukleáris provokáció előkészítésével vádolta meg Kijevet az orosz katonai szóvivő

Kijev nagy horderejű provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműben augusztus 19-én, António Guterres ENSZ-főtitkár ukrajnai látogatása idején, amellyel kapcsolatban Moszkvát fogják megvádolni az erőműben bekövetkezett katasztrófa előidézésével – jelentette ki csütörtökön Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Gyurcsánynak: nem Orbán bukására kell készülni, „dolgozni kell”

Donáth Anna, a Momentum éppen babát váró exelnöke, EP-képviselője valamitől hirtelen megigazult. Keményen beszólt a hetek óta az embereket a szerinte küszöbön álló kormányváltással hitegető Gyurcsánynak, aki napról napra – minden alap nélküli – a „készülünk” dumával hergeli a népet.

Oroszország energiaexport-bevétele 38 százalékkal nőhet az idén

Oroszország idei energiaexport-bevétele 337,5 milliárd dollár lehet, 38 százalékkal meghaladva a tavalyit, miután emelkedett az olajkivitele, ami párosult a magasabb gázárakkal – áll az orosz gazdaságfejlesztési minisztérium jelentésében, amelyet a Reuters szerzett meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére