Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kipukkasztotta a jogállamisági lufit Donáth Anna

Prokaj Dávid

2020.10.19. 13:20

A hangfelvételből kiderül, hogy Donáth Anna szerint is igaza van a Fidesznek és Varga Juditnak a jogállamisági kérdésben.

Varga Judit igazságügyi miniszter egy videót töltött fel a közösségi oldalára, amelyben elhangzik Donáth Anna újabb beismerő vallomása.

A felvételen hallható, hogy a momentumos politikus kijelenti:

amíg az Európai Unió nem rögzíti – legalábbis vízióban –, hogy mit ért jogállamiság alatt, és ez neki miért fontos, és miért köti például a kifizetéseket jogállamisági kritériumokhoz, addig a Fidesz narratívája, Varga Judit – aki a jog nyelvén érvel – narratívája sajnos „labdába rúg”.

A mondat végén, a „sajnos” szó kimondásakor világosan hallható, hogy lelkének legmélyén tisztában volt azzal – és nagy valószínűséggel mindig is tudta –, hogy éveken át hazugságokat állított brüsszeli elvtársainak a magyarországi jogállamisággal kapcsolatban, amit nagyon szomorúan vesz tudomásul.

Lebukásukat az teszi teljessé, mikor a végén kijelenti:

Addig végül is nekik van igazuk.
Varga Judit a kiszivárgott hangfelvétellel kapcsolatban állítja, hogy az egyértelműen egy beismerő vallomással ér fel, amiből le lehet vonni a tanulságokat.
Egyrészt világossá vált, hogy a magyar ellenzék és a velük szoros kapcsolatot ápoló álcivil szervezetek azért próbálják folyamatosan összemosni és politikai síkra terelni a jogállamisággal összefüggő kérdéseket, mert ha jogi úton vizsgáljuk azokat, azonnal kiderül, hogy álhírekről van szó, és összedől az ellenzéki narratíva.
Másrészt innentől
még az eddigieknél is hiteltelenebb a Magyarország elleni brüsszeli boszorkányüldözés, a 7-es cikkelyes eljárástól az uniós költségvetési források kifizetésének jogállamisági kritériumokhoz kötéséig.

Harmadrészt pedig már mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek alatt hatalmasra felfújt jogállamisági lufi kipukkadt.

Varga Judit számára is csupán az a kérdés maradt megválaszolatlan, hogy vajon

a Momentum brüsszeli szövetségeseinek mennyire kínos ez a lebukás, és tudják-e komoly arccal folytatni a hazugságokra épülő légvárépítést.
A hatalmasra felfújt lufi kidurrant.

A videót itt lehet megtekinteni:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére