Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

KariGeri ezt is elgyurcsányozta

888.hu, MTI

2021.05.28. 13:15

Harmadszor bukta el a főváros vezetése az európai uniós pályázati pénzt, amiből a gerincút folytatását meg lehetne valósítani, elmaradt a már elkészült szakasz mellé ígért közpark megépítése is, így marad a szügyig érő gaz és a méhlegelő – mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Csepelen újságíróknak.

 

A gerincút első szakasza, a Teller Ede út 2011-ben készült el, meghosszabbítása az M0-s autóútig jelentősen javítaná a városrész közlekedését, megszűnnének az agglomeráció és a teherforgalom miatt a kerületben jelenleg tapasztalható forgalmi dugók – mondta a kormánypárt választókerületi elnöke.

A főpolgármester nem végzi el azokat a feladatokat, amelyeket meg kellene csinálni, és a szükséges fejlesztéseket sem hajtja végre”

– jegyezte meg Németh Szilárd.

Németh Szilárd szerint Gyurcsány Ferencnek „két embere van” Csepelen: Karácsony Gergely főpolgármester, aki a gerincút meghosszabbítása helyett inkább méhlegelőket tart fenn, és Szabó Szabolcs (független) országgyűlési képviselő, aki az Országgyűlésben csütörtökön arról beszélt: nem támogatja a Fudan Egyetemről, a diákvárosról és a csepeli sportfejlesztésekről szóló törvényjavaslatokat. Ez pedig „elképesztő politikusi bűn”, mivel azok – közvetetten – jelentősen hozzájárulnának a kerület fejlődéséhez – tette hozzá.

Gyurcsány két embere alkalmatlan arra, hogy a csepeliek érdekét, Csepel fejlődését képviselje”

– mondta a politikus.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára kijelentette: a főváros „minden nyafogás ellenére” megkapja a kormány támogatását a fejlesztésekhez, ahogyan az a csepeli gerincút esetében is megtörtént, „de valahogy mégsem jön össze a siker”.

Így működik, vagyis nem működik a Karácsony Gergely-féle Budapest: hiába támogatja a kormány, ha a budapesti városvezetés képtelen eredményeket felmutatni”

– jegyezte meg, hozzátéve, a főpolgármester ahelyett, hogy ezért elszégyellné magát, „bejelentkezik az ország vezetésére”, és „ő Gyurcsány Ferenc kedvenc miniszterelnökjelölt-jelöltje”.

Schanda Tamás kitért arra is, hogy ezt a „katasztrofális uniós pályázati teljesítményt” úgy hozta össze a főváros, hogy saját brüsszeli képviselete van, amelynek éves költségvetését 37 millióról 112 millióra emelték,

vezetője, „egy bukott EP-képviselő” pedig havi 900 ezer forintot keres.

Kijelentette: jól látható, „ha rájuk bízzuk valami vezetését, akkor csak hazudozással és tehetetlenséggel szembesülünk”.

A BKV idén anyagi okok miatt nem közlekedteti a kishajójáratait a Dunán. A politikus szerint ez „elképesztő”, és emlékeztetett:

Tarlós István korábbi főpolgármester idején teremtették meg a kishajózás lehetőségét, ami nagyon népszerű volt. A fővárosi önkormányzat számláján pedig 130 milliárd forint van”

– jegyezte meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére