Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyék villamosa nem klimatizálható

888.hu

2021.07.05. 11:00

A frankfurti villamosok nem klimatizálhatók a német közlekedési vállalat szerint.

 

Karácsony Gergely főpolgármester frankfurti villamosai nem klimatizálhatók a német közlekedési vállalat (VGF) szerint, ezért is akarnak megszabadulni tőlük.

A 25 éves villamosok teteje nem bírja el a berendezést ami a klímához kéne

– mondta el a német közlekedési vállalat. A frankfurti sajtó évek óta foglalkozik a klíma nélküli járművek problémájával. Amikor a német városban betiltották a parkokban a szabadtéri grillezést, volt, aki azt kommentelte a helyi közlekedési vállalat Facebook-oldalára: semmi gond, majd grillezik az R típusú villamosokon, azokon úgyis akkora a hőség.

A BKV viszont máshogy gondolja, szerintük igenis beszerelhető utólag a klíma, amit jelenleg is vizsgálnak, mivel: „szoros rokonságot mutatnak a Combino villamosokkal mind a műszaki megoldások, mind a beépített rendszerek, mind pedig a karbantartási feladatok tekintetében”

Ezzel szemben a német Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szerint viszont alapvető különbséget jelent, hogy

a Combinók tetején eleve kihagyták a helyet a klímának – amelyet utólag szereltetett be a BKV –, a frankfurti járműveken viszont nem.

A városvezetés járműbeszerzési döntése azért is különös, mert éppen a hetekben derült ki, hogy az új, korszerű, klimatizált CAF villamosok május 18-án lejárt opciójából egyetlen darabot sem hívott le a BKK, forráshiányra hivatkozva – írta meg a Magyar Nemzet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére