Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony nem foglalkozik a zöld közterületekkel

888.hu, Magyar Nemzet

2021.04.29. 13:20

A budapesti főpolgármester büszke arra, hogy mennyire környezetbarát politikus, miközben városában egyre elhanyagoltabbak a zöld területek.

 

A Népligetben, a Gellérthegyen is egyre rosszabb a helyzet, és nem igazán tűnik úgy, hogy Karácsonyék meg akarnák oldani a problémát. Bárki, aki a városban sétál, a saját szemével győződhet meg róla, hogy valahogy a zöld városvezetésnek nem jön össze a gyakorlati meló. Valahogy Karácsonyéknak csak szóban fontos a zöld és az élhető város. Például ott van

a Népliget, ahol több helyen éktelenkednek funkciójukat vesztett betontömbök,

amelyekből rozsdás vascsövek állnak ki. A játszótér is messze van az ideálisnak nevezhető állapottól: egy családanya arról panaszkodott, hogy még vizet sem tud ereszteni a közkútból a hároméves kisgyermekének, mivel a hiányos talapzatú, ingó szerkezet körül bokáig áll a sáros víz.

Vagy ott van a Gellérthegy, amely már csak a turisták miatt is fontos helyszín: az omladozó, hiányos lépcsősorokon riportunk ideje alatt is többen botlottak meg, s a Szabó Dezső sétány egyik kőlépcsőjén egy idősebb hölgy csak párjának köszönhetően nem esett el, mert nem vette észre, hogy a teljes alsó sor hiányzik.

Volt olyan kiránduló, aki arról számolt be, hogy ezen a helyen már többeknek kificamodott a bokája

– írta a Magyar Nemzet.

Lehet, hogy a városvezetésnek először a már létező zöld felületeket kellene megvédenie vagy felújítania, mielőtt értelmetlen lezárásokba kezd az Andrássyn és a rakparton, mivel Budapestnek tényleg szüksége van élhető, szebb zöldterületekre, de ez nem azt jelenti, hogy az autóforgalmat kell megbénítani a városban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére