Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyék a Soros-hálózat kifizetésével és jogsértéssel kezdik a Lánchíd-felújítást

M. Kovács Róbert

2020.10.22. 11:00

A Soros-hálózat támogatását élvező Transparency International felügyeli a Lánchíd-felújításra szánt összeg elköltését, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester. Az átláthatóság jegyében arról nem beszélnek, milyen összegről szóló szerződést kötöttek a munka elvégzésére a „jogvédőkkel”, viszont legalább a projektben részt vevő kapcsolattartó személyek e-mail-címét és telefonos elérhetőségét közszemlére tették a BKK aloldalán.

A jelek szerint a Karácsony Gergely vezette városháza azzal kezdi a Lánchíd-felújítási munkálatokat, hogy

kifizeti az ellenzéki pártokat a kormányellenes támadásokban rendre támogató Soros-szervezetek egyikét, a Transparency International Magyarországot.

Bár a kormány alig néhány napja döntött úgy, hogy a főváros megkapja tőlük a Lánchíd felújítására kért összeget, az első hírek egyáltalán nem arról szólnak, hogy mikor kezdődhetnek el, pláne nem arról, hogy mikor fejeződhetnek be a munkálatok, vagy hogy mennyi ideig nem használhatják majd a budapestiek az ikonikus hidat, sokkal inkább arról, hogy ki keres majd először a munkálatokon. Az pedig nem más, mint a Soros-hálózat rendszeres támogatását élvező Transparency.

Karácsony Facebook-bejegyzése szerint

A közpénzek elköltése nagy felelősség, hiszen a közpénz sokak pénze kevesekre bízva. A jelenlegi, sokszínű városvezetés számára a felelős gazdálkodás és a korrupció elleni harc közös érték.

Sajnos a nagypolitikában az elmúlt években azt tapasztalhattuk, hogy egy beruházás értékével egyenesen arányos az ellopott pénz mennyisége. Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat és fővárosi cégek beruházásai esetében ilyen nem történhet.

Nem történhet ilyen a Lánchíd felújításával sem, amely ennek a ciklusnak az egyik legnagyobb és legnemesebb feladata. Ennek biztosítéka a Transparency International Magyarországgal kötött megállapodás

abban segít, hogy a munkát nyílt és tiszta versenyben nyerje el a győztes vállalkozás, és minden adófizető, minden budapesti pontosan lássa, hogy hogyan hasznosul a pénze gyönyörű fővárosunk emblematikus hídjának újjászületése során. #Budapest.
A BKK közleménye a témában: Tiszta verseny, átlátható Lánchíd-rekonstrukció t.ly/peA9.”

A „büdös nagy átláthatóság” úgy kezdődik, hogy

a megadott webcímre feltöltött dokumentumok között egyáltalán nem található meg az a megbízási szerződés, amellyel Karácsonyék bevonták a Lánchíd-projektbe a Soros-hálózathoz tartozó Transparency Internationalt.

Mint ahogy a bejegyzésében sem részletezte a főpolgármester, hogy az átláthatósági ellenőrzésért

  • mennyit fizetnek a civil szervezetnek, és
  • vajon ez az összeg is része-e a felújítási projekt (a közbeszerzési dokumentumok szerint) 8,2 milliárd forintra tervezett büdzséjének.

(Kérdéseinket feltettük a fővárosi önkormányzat kommunikációs igazgatóságának, bár illúzióink nincsenek, ugyanis az elmúlt három hónapban küldött sajtómegkereséseink közül egyetlenegyre sem válaszoltak. Ha mégis megtörténik, anyagunkat frissítjük...)

Bár a Soros-szervezetnek juttatott közpénz mértékéről nem tájékoztatnak az átláthatóság érdekében létrehozott honlapra feltöltött dokumentumok, azok nyilvánossá tételével vélhetően személyiségi jogsértést követtek el a publikálók. Ugyanis

a különböző megállapodásokban található kapcsolattartó személyek neve, e-mail-címe és mobilszáma is egy csapásra elérhetővé válik bárki számára, aki böngészni kezd az iratok között.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére