Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony szokásos forgatókönyve: a kellemetlen kérdésre kérdéssel válaszol

M. Kovács Róbert

2020.09.10. 12:32

Hiába szólított fel a fővárosi Fidesz-frakció Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a főváros különítsen el 50 milliárdot a budapesti vállalkozások megsegítésére, a baloldali városvezető válasz helyett inkább megint a kormányt noszogatja járványügyi kérdésekben, mintsem a saját dolgával törődne.

Kedden számoltunk be róla, hogy a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója azt indítványozza:

a főváros a meglévő pénzéből különítsen el Karácsony Gergely főpolgármester 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére,

s ennek megtárgyalása érdekében rendeljenek el rendkívül közgyűlést.

Láng Zsolt frakcióvezető szerint Budapestnek van pénze,

számításaik szerint 80-100 milliárd forint biztosan rendelkezésre áll,

ezért pályázati, valamint egyéb támogatási útvonalakon kezdjenek el segítséget nyújtani a legnehezebb ágazatokban működő vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak.

Hozzátette, a kormány az elmúlt időszakban is mindent megtett azért, hogy a gazdasági versenyképesség és a munkahelyek megőrzése kiemelt támogatást kapjon.

Nos

Karácsony a felszólítás hatására megint csak nem a saját portája előtt kezdett sepregetni,

ehelyett a kormányfőnek írt nyílt levelet.

Ebben ugyanazt a nótát kezdi fújni, ami már tavasszal is unalmas volt, vagyis, hogy

a felelős kormányzati szervektől a védekezésben eddig is jelentős szerepet játszó önkormányzatok – az első hullámhoz hasonlóan – továbbra sem kapnak érdemi tájékoztatást, semmiféle pluszinformációt.„

A jelek szerint

az információhiány nem akadályozza meg abban a főváros első emberét, hogy ne akarjon okosabbnak látszani az országos védekezés irányítóinál,

ugyanis ismét felkérdezi a kormányfőt, hogy

mit tervez a Kormány a tesztkapacitások bővítése és a hozzáférhető ingyenes tesztelés érdekében?”

Aztán jöhet a másik ellenzéki koronavírus-mantra: annak ellenére, hogy

az iskolák részletes eljárásrendet kaptak a vírus kezelése ügyében, Karácsony azért aggódik értük is kicsit és azt javasolja, legyen ingyenes állami szűrés a tanárok számára.

(Mondjuk, ha már itt tartunk, Soros 1 millió eurójából akár juthatna is a fővárosi iskolák tanárainak tesztelésére, de ne képzeljük azt nagyravágyó módon, hogy Karácsonyék egy másodpercig is felvállalnának olyan feladatot, ami nem kötelező rájuk nézve. Néha még a kötelezőt se nagyon...)

Harmadsorban pedig arról érdeklődik, hogy a járvány második hullámának elején érintett fiatalok átterjeszthetik az idősebb korosztályra a vírust és vajon ebben az esetben

mit tervez a Kormány„?

Nem kéne valakinek felvilágosítania Karácsony Gergelyt, hogy ő jelen pillanatban nem egy ellenzéki pártvezér, hanem a magyar főváros felelős vezetője, akinek nem a kérdezősködés, hanem a budapestiek életének, egészségének és boldogulásának megvédése lenne a feladata?! Csak mert azon túl, hogy büntetni lehet 8000 forinttal azt, aki nem visel maszkot a BKK járatain (persze ez az intézkedés teljesen jogos, csak a BKV így is sok milliárd forintnyi behajtatlan pótdíjtartozást görget maga előtt), nem sok érdemi intézkedést mutatott fel saját területén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Dobrevék számára mindig is mucsaiak maradunk

Dobrevék számára mindig is mucsaiak maradunk

Az ember nem szívesen idézi fel azokat az időket, amikor a mai Demokratikus Koalíció karakteres elődje, az SZDSZ „mucsaizta” a magyarokat. Sőt, paradox módon a választók által a politika szemétdombjára hajított párt egyik korifeusa, Pető Iván – saját gallérjukat a bukás után is büszkén szidolozva – még azt is képes volt a képükbe vágni, hogy „az SZDSZ túl jó volt a mucsaiaknak”.

Vizsgálat indult a vírustagadó Gődénnyel hirdető cég ellen

Vizsgálat indult a vírustagadó Gődénnyel hirdető cég ellen

A koronavírushoz is körülbelül ennyire érthet a jó „doktor”.

Bojkottálta a miskolci Fidesz járványügyi mentőcsomagját a baloldali városvezetés

Bojkottálta a miskolci Fidesz járványügyi mentőcsomagját a baloldali városvezetés

A miskolci Fidesz csütörtökön nyújtott be egy indítványt a közgyűlésnek, amelyben javaslatokat tettek a baloldali városvezetésnek a vendéglátósok és taxisok megsegítésére. A baloldali városvezetés nem meglepő módon nemcsak nem támogatta, de napirendre sem vette a beadványt, amely közel 4000 bérlőt, sok száz családot és nyugdíjast segíthetne a járványhelyzetben.

Az amerikai fegyverkezési láz átterjedhet Európára is

Az amerikai fegyverkezési láz átterjedhet Európára is

A szigorú szabályok is eredményezhetik, hogy 35 millió illegális lőfegyver van forgalomban az EU-ban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére