Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony szokásos forgatókönyve: a kellemetlen kérdésre kérdéssel válaszol

M. Kovács Róbert

2020.09.10. 12:32

Hiába szólított fel a fővárosi Fidesz-frakció Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a főváros különítsen el 50 milliárdot a budapesti vállalkozások megsegítésére, a baloldali városvezető válasz helyett inkább megint a kormányt noszogatja járványügyi kérdésekben, mintsem a saját dolgával törődne.

Kedden számoltunk be róla, hogy a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója azt indítványozza:

a főváros a meglévő pénzéből különítsen el Karácsony Gergely főpolgármester 50 milliárd forintot a koronavírus-járvány által leginkább sújtott budapesti gazdasági szereplők megsegítésére,

s ennek megtárgyalása érdekében rendeljenek el rendkívül közgyűlést.

Láng Zsolt frakcióvezető szerint Budapestnek van pénze,

számításaik szerint 80-100 milliárd forint biztosan rendelkezésre áll,

ezért pályázati, valamint egyéb támogatási útvonalakon kezdjenek el segítséget nyújtani a legnehezebb ágazatokban működő vállalkozásoknak és az ott dolgozóknak.

Hozzátette, a kormány az elmúlt időszakban is mindent megtett azért, hogy a gazdasági versenyképesség és a munkahelyek megőrzése kiemelt támogatást kapjon.

Nos

Karácsony a felszólítás hatására megint csak nem a saját portája előtt kezdett sepregetni,

ehelyett a kormányfőnek írt nyílt levelet.

Ebben ugyanazt a nótát kezdi fújni, ami már tavasszal is unalmas volt, vagyis, hogy

a felelős kormányzati szervektől a védekezésben eddig is jelentős szerepet játszó önkormányzatok – az első hullámhoz hasonlóan – továbbra sem kapnak érdemi tájékoztatást, semmiféle pluszinformációt.„

A jelek szerint

az információhiány nem akadályozza meg abban a főváros első emberét, hogy ne akarjon okosabbnak látszani az országos védekezés irányítóinál,

ugyanis ismét felkérdezi a kormányfőt, hogy

mit tervez a Kormány a tesztkapacitások bővítése és a hozzáférhető ingyenes tesztelés érdekében?”

Aztán jöhet a másik ellenzéki koronavírus-mantra: annak ellenére, hogy

az iskolák részletes eljárásrendet kaptak a vírus kezelése ügyében, Karácsony azért aggódik értük is kicsit és azt javasolja, legyen ingyenes állami szűrés a tanárok számára.

(Mondjuk, ha már itt tartunk, Soros 1 millió eurójából akár juthatna is a fővárosi iskolák tanárainak tesztelésére, de ne képzeljük azt nagyravágyó módon, hogy Karácsonyék egy másodpercig is felvállalnának olyan feladatot, ami nem kötelező rájuk nézve. Néha még a kötelezőt se nagyon...)

Harmadsorban pedig arról érdeklődik, hogy a járvány második hullámának elején érintett fiatalok átterjeszthetik az idősebb korosztályra a vírust és vajon ebben az esetben

mit tervez a Kormány„?

Nem kéne valakinek felvilágosítania Karácsony Gergelyt, hogy ő jelen pillanatban nem egy ellenzéki pártvezér, hanem a magyar főváros felelős vezetője, akinek nem a kérdezősködés, hanem a budapestiek életének, egészségének és boldogulásának megvédése lenne a feladata?! Csak mert azon túl, hogy büntetni lehet 8000 forinttal azt, aki nem visel maszkot a BKK járatain (persze ez az intézkedés teljesen jogos, csak a BKV így is sok milliárd forintnyi behajtatlan pótdíjtartozást görget maga előtt), nem sok érdemi intézkedést mutatott fel saját területén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Érdekes: baloldali exorvosok valahogy az elsők között kapnak oltást

Érdekes: baloldali exorvosok valahogy az elsők között kapnak oltást

Nemcsak a gyöngyösi, de az újbudai DK-s polgármester, a korábban Hitler életművét méltató László Imre és Szabó Tímeáék kedvenc volt tiszti főorvosa, Falus Ferenc is megkapta már a Covid-19 elleni védőoltást. Utóbbi még tavaly – az első oltási napok egyikén.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére