Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony kampányígérete: 200 millióból eddig csak 234 háztartás kapott rezsitámogatást

888.hu, MNO

2020.09.08. 11:15

Hiába utaltatott át 200 millió forintot a korábbi SZDSZ-es Győri Péter Hálózat alapítványának a Karácsony Gergely főpolgármester, aki még a választási kampányában ígért minden budapesti nyugdíjasnak 20 ezer forint fűtéstámogatást, eddig kevesebb mint félmillió forintot utaltak ki az igénylőknek.
Támogatási igények felmérése nélkül már augusztus közepén átutaltak kétszáz millió forintot az ex-SZDSZ-es Győri Péter vezette Hálózat alapítvány számlájára, amely a főpolgármester rezsitámogatásának fedezésére szolgálna

- számolt be róla a Magyar Nemzet.

A lap felidézi, hogy

Karácsony Gergely még a kampányában ígért húszezer forintos segítséget az időseknek. Ugyanakkor eddig csak 234 kérelem érkezett be, ami jócskán alulmúlja a tervezettet, vagyis a 200 millióból eddig mintegy 468 ezer forint támogatást fizettek ki az első hónapban.
Az lett volna tisztességes, ha Karácsony Gergely főpolgármester betartotta volna a választási kampány idejére eső idősek napján tett ígéretét, amely szerint minden nyugdíjas húszezer forint fűtéstámogatást kap„

– mondta a Magyar Nemzetnek Hassay Zsófia, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció képviselője. Leszögezte:

Karácsony a kampányban vagy blöffölt, vagy nem volt tisztában azzal, hogy ígérete hatmilliárd forintba kerül.

”A második fűtési szezon következik, és azt látjuk: nem jár alanyi jogon a fűtési támogatás. Sőt, most már csak a védendő rászorultak kaphatnak segítséget. A főpolgármesteri kampányban nem erről volt szó, ezt többször is szóvá tette a Fidesz–KDNP-frakció a közgyűlésben. Mindenképpen hivatali keretek között kellett volna tartani a kifizetéseket, nem pedig kiszervezni a Hálózat alapítványnak„, fogalmazott Hassay.

A Magyar Nemzet cikke szerint

Karácsony döntése nem csupán visszás, de visszaélésekre ad okot: amennyiben nem emelkedik a támogatást igénybe vevők köre, akkor évente mintegy hatmillió forint támogatást fizet ki az Hálózat alapítvány a közműcégeknek, ami a következő négy évre csak 24 millió forint, azaz 176 millió forint sorsa kiszámíthatatlan. Továbbá a fel nem használt összeg négyéves kamata az alapítvány számára többmilliós bevételt jelent.”

Nem lenne meglepő ez sem, hiszen Tarlós István első főpolgármesteri intézkedései között szerepelt, hogy felmondta a Demszky Gábor által létrehozott együttműködést a menhelyeket üzemeltető – szintén SZDSZ-s – Győri Péter kuratóriumi elnök felügyelte Hálózat alapítvánnyal, mert az „pénzügyi visszaélésekre nyújtott lehetőséget”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére