Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely nem fog felesküdni az Alaptörvényre

888.hu

2021.08.30. 17:20

Mert már megtette...

 

Kormányváltás után lesz diákváros, egészségügyi fejlesztés, és akár vb is”

– ígérgetett Karácsony Gergely főpolgármester, miniszterelnökjelölt-jelölt az atlétikai vb-vel kapcsolatban a Népszava hétfői interjújában.

Miniszterelnök-jelöltségéről Karácsony úgy nyilatkozott, hogy „azért vagyok miniszterelnök-jelölt, mert az én megválasztásom az ellenzék eddigi legnagyobb politikai sikere volt, az ellenzéki pártok kormányzóképességét leginkább a városházi koalíció együttműködése mutatja”.

A járványkezelés tekintetében a főpolgármester szerint „okosabban, érzékenyebben, ezért eredményesebben kezeltük a járványt, mint a kormány”.

Nagy büszkeséggel kiemelte, hogy „a többlethalálozás szempontjából Budapest vészelte át legjobban a járványt, a városvezetésnek vitathatatlanul nagy szerepe volt”.

A miniszterelnök-jelölt furfangos stratégiát dolgozott ki a NER ellehetetlenítésére is.

A NER lényege a közpénz, én pedig elzárom a pénzcsapokat. (...) Ha a csapok elzárulnak, meglátják, sokan lesznek, akik hirtelen őszinteségi rohamot kapnak a kihallgatásokon”

– tette hozzá az interjúban.

Karácsony ígéretet tett:

Miután legyőztem Orbánt, Tiborcz-adó is, Mészáros-adó is lesz.”

Az Alaptörvénnyel kapcsolatban is keményen fogalmazott a főpolgármester. Véleménye szerint „az Alaptörvény nem legitim”.

Az interjúban kiemelte:

Ha miniszterelnök leszek, nem fogok rá felesküdni.”

Megjegyezendő, hogy 2014 őszén még semmi baja nem volt az új Alaptörvénnyel, polgármesterként minden zokszó nélkül letette rá az esküt.

Ahogyan már 2019. november 5-én is, a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén, főpolgármesterként is esküt tett már az Alaptörvényre, nem csak parlamenti képviselőként 2018-ban:

Az alkotmányozással kapcsolatban hozzáfűzte:

Mi nem lehetünk Orbánabbak Orbánnál, nem mondhatjuk azt, hogy majd egyszerű többséggel alkotmányozunk, mert akkor nincs különbség, ez így nem megy.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére