Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely kezeit tördelve jelentette be visszalépését

888.hu

2021.10.08. 12:22

Márki-Zay Péter nagyon hálás volt a főpolgármesternek, elkezdte fényezni a jellemét, aki ettől annyira meghatódott, hogy a beszéd végén ölelgetni kezdte a látszólag megdöbbent hódmezővásárhelyi polgármestert.

 

Karácsony Gergely azzal kezdte sajtótájékoztatóját, hogy a döntést könnyű volt meghoznia a visszalépéséről, mert állítása szerint a kampányban nem a hatalom megszerzése vezérelte. És magát egyébként is „unortodox jelöltnek” minősíti. De egyben nehéz döntés is volt számára, hiszen az előválasztás első fordulójában (ha hinni lehet a számoknak – a szerk.) 170 ezer ember szavazott rá. Szervezetek és civilek támogatták a kampányában. Nehéz döntés volt azért is, mert egy jobbközép politikust támogat a jövőben, akivel sokszor vitája is van.

Elmondta, hogy a szociáldemokrata és zöldprogramban hisz, erről azonban nem beszélt eleget a kampánya során, helyette „hatalmi játszadozások rejtelmeibe vesztek el”.

Ha nem váltjuk le Orbán Viktor, akkor a hajunkra kenhetjük ezeket a kiváló programokat”

– jelentette ki. Hozzátette, már alig várja, hogy vitázhassanak az ellenzéki pártokkal, amikor megnyerik jövőre a választást. Közölte, hogy tegnap 11 óra táján jutott arra a belátásra, hogy ha nem lép vissza, akkor Orbán Viktor marad, és akkor a politikai viták jelentősége „elszáll a levegőbe”. Márki-Zay szerinte egyesíteni tudja az ellenzéki tábort, és a szociáldemokrata programot is képes képviselni.

A végén megjegyezte, hogy a kampányban kicsit elveszítették a fókuszt, hogy Magyarország jövőjéről beszéljenek, helyette hatalomtechnikai játékokat űztek, és úgy viselkedtek, mint „tipikus, tőről metszett politikusok”, pedig nem rájuk van szükség, hanem államférfiakra. Nagyon bízik abban, hogy Márki-Zay igazi államférfivá tud válni.

Márki-Zay Péter történelmi pillanatnak nevezte, hogy Karácsony visszalépett a javára, szerinte ő államférfiúi döntést hozott.

Ez nem egy játék, ez mindannyiunknak a legfontosabb és leghúsbavágóbb kérdéséről szól, hogy szabadok leszünk-e, vagy elsüllyedünk a mocsárban.”

Ismét elmondta azt a mantrát, hogy ők nem visszaléptek, hanem előre. Harcolni fog azért, hogy az ország ne kelet felé vegye az irányt, és ne legyen korrupt diktatúra.

Kijelentette, hogy mindig is bízott Karácsonyban, viszont megjegyezte, hogy

sok az áruló az ellenzéki pártokban.

Sem a főpolgármesterrel, sem a Momentummal nem kötött írásos megállapodást, nem volt semmiféle mutyi, pártalku és osztogatás közöttük. Ahogy ő fogalmazott:

Ez úriemberek összefogása az ország érdekében.”

 

Közölte, hogy a DK ígérhet bármit, ha nem kerülhet kormányra. Hiába keresték meg Karácsonyt, Márki-Zay kizárólag szabadságot ígért neki, Karácsony még pozíciót sem kért. Meghatódott azon, hogy „ők együtt sokkal többen vannak”, ehhez pedig kérte az ellenzéki szavazók támogatását, ahogy Dobrev támogatását is kérte, akivel állítása szerint nem lehet legyőzni Orbán Viktort.

Elmondta, hogy nem volt nyugodt hete, a döntés súlya nyomasztotta, keveset aludtak Karácsonnyal. Magát pedig egy párt nélküli, „lenyelhetetlen és kiköphetetlen” civilnek tartja.

Szerinte Orbán Viktor fölszámolta a szabadságot, rabságba ejtette a bíróságokat, valamint kijelentette, hogy az országban nincs demokrácia. Szerinte Magyarországon haltak meg a legtöbben koronavírusban, továbbá a kormány számára a legfontosabb a lopás. Emlegette a maffiaállamot, amely, mint mondta, sokszor az ellenzékben is megjelenik.

Arra kért mindenkit, hogy tartsanak ki mellette, továbbá ne higgyenek el semmi olyat, ami negatív rá nézve. Tart attól is, hogy jobbról és balról egyaránt támadni fogják a kampánya során.

Sajnos önöknek az egyetlen reménye én vagyok”

– jelentette ki az ellenzéki szavazóknak üzenve, amivel nem tudunk vitatkozni.

Abban bízik, hogy Orbán Viktor nem fogja a baloldaliakat győzködni, hogy Dobrevre szavazzanak. Úgy látja, hogy a kormány meghackelheti az előválasztásukat, hogy Dobrev nyerjen.

Majd miután percekig kampányolt Gyurcsány Ferenc felesége ellen, kijelentette, hogy nem ő az ellenfele, hanem a magyar miniszterelnök.

Arra biztatta a fiatalokat, hogy a DK-s édesanyjukat és nagymamájukat győzzék meg, hogy ne Dobrevre szavazzanak.

Egyvalamit jól mutat ez a sajtótájékoztató: a Gyurcsány-show folytatódik, mert folytatódnia kell.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére