Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely bünteti a jobboldali vezetésű kerületeket

888.hu

2021.07.16. 11:20

Elhanyagoltak a főváros fenntartásában lévő közparkok, játszóterek és közterek a jobboldali vezetésű kerületekben. A fideszes polgármesterek másfél éve szélmalomharcot vívnak a fővárossal, amely korábban az e városrészeket érintő útfelújításokat nullázta le – írja a Magyar Nemzet.

 

Teljesen világos, hogy Karácsony Gergelyt nem érdekli a főváros rendben tartása. Ehelyett inkább kicsinyes politikai bosszút áll a jobboldali kerületeken.

A főváros vezetése alá tartozó Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. feladata lenne, hogy a kerületek parkjait, játszótereit, a közvilágítást karbantartsa. A jobboldal által vezetett kerületekben azonban ez nem történik meg.

A zöldterületeken és parkokban kiégett gyep, az utcán és a játszótereken egyre több szemét és kutyaürülék fogadja a lakosokat.

A helyiek elégedetlensége persze a kerületek vezetőin csapódik le, holott ők másfél éve próbálják megoldani a helyzetet.

Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere például rendszeresen próbálja elérni hivatalos levelek útján Karácsonyt, azzal a szándékkal, hogy átvegye a kerületek rendben tartását a fővárostól, ha az nem képes vagy nem hajlandó ellátni. Választ azonban nem kap.

A főváros vezetésének jóvoltából egyébként más fontos projektek sem valósulhattak volna meg. Ilyen volt a kerületek útfelújítási programja is, amihez végül a kormány kilencmilliárdos segítségére volt szükség, holott Karácsonyék dolga lett volna, hogy forrásokat biztosítsanak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére