Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony és Bajnai is hallgat

888.hu

2021.11.20. 19:20

A két baloldali politikus nem hajlandó válaszolni a Mediaworks Hírcentrumánka kérdéseire.

 

Sem Bajnai Gordon, sem Karácsony Gergely nem válaszolnak a Városháza-gate-ben feltett kérdésekre.

A Mediaworks Hírcentruma egyebek mellett amiatt fordult az MSZP-s exkormányfőhöz, és a főpolgármesterhez, hogy egyeztettek-e személyesen a Városháza lehetséges eladásáról, és hogy valóban külföldi befektetőket keresnek-e. A felvételek alapján felmerül, hogy Bajnai jelentős befolyást gyakorolhatott a főváros vezetésének az összetételére is.

Az Anonymus által a Városháza-gate-tel kapcsolatban legutóbb nyilvánosságra hozott felvételen Bajnai Gordon részletesen beszélt az ügyben játszott közvetítői szerepéről, ezzel pedig cáfolja a Facebook-oldalán a felvétel kiszivárgása előtt közzétett magyarázkodását.

Ezzel kapcsolatban a Mediaworks Hírcentruma sms-ben számos kérdést elküldött a volt kormányfőhöz, ám eddig nem kaptunk válaszokat.

Így Bajnai nem tisztázta Gansperger Gyula egykori Wallis-vezérhez fűződő viszonyát sem – írta meg a Magyar Nemzet.

Bajnai a közösségimédia-oldalán egyebek mellett azt állította, hogy Gansperger Gyulával – akit az első Orbán-kormány állami vagyonkezelésért felelős vezetőjeként ismert meg, s 2003 és 2005 között együtt dolgoztak a Wallis csoportnál – 2005 óta csak „szórványos” volt a kapcsolatuk.

Ám a felvételen ezzel ellentétesen a korábbi MSZP-s miniszterelnök már régi harcostársának nevezte Ganspergert, akivel a barátságnál is szorosabb, fontosabb kapocs köti össze.

Kíváncsiak voltunk rá, hogy ez a szoros ismeretség hogyan kapcsolódik Bajnainak a Városháza-gate-ben játszott szerepéhez, ám az egykori kormányfő erre sem küldött választ. Mint megírtuk, Gansperger arról beszélt több korábban nyilvánosságra került felvételen, hogy a fővárosi ingatlanok fű alatti értékesítésére úgynevezett járulékos korrupciós rendszert működtetnek, és Bajnai bizalmásánál, Kiss Ambrusnál futnak össze a szálak.

Az ügy előzményéről, Bajnai és Karácsony mentegetőzéséről a lapunk is beszámolt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére