Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

KamuGeri törvényt sérthetett a fővárosi közműcégek összeolvasztásával

888.hu, Magyar Nemzet

2021.06.24. 11:00

Ugyanazt a személyt, Mészáros Jánost alkalmazza a főváros két közműcége is vezérigazgató-helyettesként. Karácsony korábban azt ígérte, hogy költségcsökkentési céllal a berlini Stadtwerke mintájára összevonják a fővárosi közműszolgáltatókat, az összeolvasztás megszervezésében is részt vevő Mészáros János ugyanakkor a Főtávtól és az FKF Zrt.-től is fizetést kap – írja a Magyar Nemzet csütörtöki cikkében.

 

Ismét kiderült, hogy Karácsony Gergely főpolgármester korábbi választási ígéretei nem sokat érnek. A fővárosi vezetésért kampányoló baloldali politikus azt ígérte a választóknak, hogy egy közös fővárosi közműszolgáltató létrehozásával csökkenti majd ezeknek a vállalatoknak a költségeit.

A Magyar Nemzet cikkében kiemeli: Karácsony megválasztása óta nemhogy csökkent volna, de emelkedett – például – a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. bértömege: miközben munkatársakat bocsátottak el, az idei első negyedévben csaknem

350 millió forinttal többet fordítottak bérkifizetésekre,

mint a Tarlós István főpolgármesteri ciklusának végét jelentő 2019. harmadik negyedévben.

Azt nem tudni, vajon látszatintézkedésnek szánta-e a főváros, hogy a Budapesti Távhőszolgáltató (Főtáv) és az FKF hasonló posztjára ugyanazt a személyt nevezte ki, de azt erősen titkolják, hogy a Főtávnál gazdasági vezérigazgató-helyettesként és az FKF Zrt.-nél stratégiai vezérigazgató-helyettesként is dolgozó Mészáros János mennyi pénzt keres összesen a két pozíció betöltésével. Bár az FKF-nél az „üvegzsebtörvénynek” megfelelően közlik, hogy az egykori elműs kontrollingigazgató 1,3 millió forintos havi bérezés fejében, továbbá az éves bér legfeljebb negyven százalékáig adható prémiumért, valamint évi 513 ezer forintos cafeteriajuttatásért dolgozik, a Főtáv weboldalán csak a tavalyi adatok találhatók meg, amelyekből az derül ki, hogy a korábban is ott dolgozó másik vezérigazgató-helyettes, Orbán Tibor díjazása szintén havi 1,3 millió forint plusz évi 500 ezer forint értékű cafeteria.

Az ügy tisztázása érdekében a Magyart Nemzet hétfőn kérdésekkel fordult a két közműszolgáltatót tulajdonló fővárosi önkormányzathoz, ám kérdéseikre mindmáig nem kaptak választ.

A hírportálnak azonban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász elmondta, hogy a törvény szerint egy természetes személy legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött vezető tisztségviselői megbízatás, valamint legfeljebb egy köztulajdonban álló gazdasági társaságnál betöltött felügyelőbizottsági tagság után részesülhet javadalmazásban. Így ha Mészáros János mindkét közműcégnél díjazásban részesül,

az sérti a törvényi rendelkezést,

mivel az FKF Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese és a Főtáv Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese vezető állású munkavállalónak minősül.

Bár a tulajdonos, a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat nem válaszolt a Magyar Nemzet kérdéseire, az sem lehetne mentség a kettős foglalkoztatásra, ha Mészáros a Főtávnál nem venne fel fizetést, mivel a munka törvénykönyve szerint a munkáltató köteles a munkavállalónak munkabért fizetni. Sőt a jogi szakértő arra is rámutatott, hogy már az is törvénysértő, hogy a Főtáv honlapján a cég vezetői között egyértelműen megnevezik Mészáros Jánost, a vezetői béreket felsoroló különös közzétételi listán viszont nem tüntetik fel a gazdasági vezérigazgató-helyettes bérezését.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sárospataki üzenet a miniszterelnöktől

Sárospataki üzenet a miniszterelnöktől

Helyreállítjuk a magyar vidék erejét! – írta legfrissebb Facebook-videója élére Orbán Viktor

Novák: a családokat nem lehet felülírni

Novák: a családokat nem lehet felülírni

A családokat nem lehet felülírni, a családnak nincs alternatívája, mindig is a család lesz a mainstream – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot értékelve.

Elég a magyarok elleni diszkriminációból!

Elég a magyarok elleni diszkriminációból!

A nemzetünkkel szembeni kettős mérce olyan méreteket ölt, amely elviselhetetlenné kezd válni. Mi, magyarok retorziót érdemlünk annak a töredékéért, amit mások tesznek felelősségre vonás nélkül. Elég a velünk szembeni megkülönböztetésből!

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére