Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kampányfinanszírozási botrány: Karácsony nem hisz Márki-Zaynak | VIDEO

888.hu - Magyar Nemzet

2022.09.21. 16:40

„Karácsony Gergely főpolgármester szerint nem biztos, hogy minden úgy történt a kampányfinanszírozás során, ahogyan azt Márki-Zay Péter állította. A korábbi miniszterelnök-jelölt ugyanis azt nyilatkozta lapunknak, hogy a kampány utolsó számláit az Action for Democracy amerikai civil szervezet segítségével fizették ki. Ezen társaság elnöke Korányi Dávid, Karácsony főtanácsadója, a Bajnai-kormány korábbi államtitkára. A baloldali háttérember az előzetes várakozások ellenére nem jelent meg a CEU budapesti campusán tartott konferencián.” – írta meg a Magyar Nemzet.

 

A lap emlékeztet, hogy még szeptember elején pattant ki a baloldal kampányfinanszírozási botránya, amikor Márki-Zay Péter korábbi kormányfőjelölt arról beszélt egy podcast adásban, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) a kampány utolsó számláit egy több száz millió forintos külföldi adományból fizette ki.

 

Az adományozó az amerikai székhelyű Action for Democracy nevű szervezet, amelyet Karácsony Gergely főtanácsadója, Korányi Dávid elnököl. Korányi egyébként a Bajnai-kormány korábbi államtitkára, a volt kormányfő egyik fontos embere volt.

Az Action for Democracy egy közleményben ugyan elismerte az MMM-nek nyújtott támogatást, ám visszautasították azon vádakat, amelyek szerint beavatkoztak volna a választási kampányba. Az Action for Democracy szerint ők a támogatást a demokratikus értékek védelme, a választási részvétel növelése és a voksolás tisztaságának elősegítése érdekében nyújtották.

 

Csakhogy azóta bebizonyosodott, hogy a támogatást nem így használták fel, amit Márki-Zay Péter nyíltan ki is mondott. A korábbi kormányfőjelölt arról beszélt, hogy kulturális projektekre kaptak pénzt, ám ezek között említett számos kampányterméket, például az úgynevezett „migránsszámlálót” és képviselőjelöltek korteskedését is támogatták a pénzből.

Sőt, a bukott miniszterelnök-aspiráns azt is hozzátette, hogy nem csináltak volna efféle „kulturális kampányt”, ha nem lettek volna országgyűlési választások.

A kérdés tisztázása érdekében a Magyar Nemzet munkatársai ellátogattak egy szeptember 21-én és 22-én megrendezett konferenciára, ahol a felszólalók között Korányi Dávidot is feltüntették. A rendezvény a Budapest Forum 2022 címet kapta, az esemény házigazdája a Soros György által finanszírozott Central European University (CEU), és szervezőként volt feltüntetve a Krekó Péter nevével fémjelzett Political Capital, valamint a fővárosi önkormányzat.

 

Az már csak a helyszínen derült ki, hogy Korányi Dávid csupán az interneten fog bejelentkezni az eseményre, legalábbis a szervezők szerdán így tájékoztatták a lap munkatársait.

 

A konferencián a közönség soraiban felbukkant Hajnal Miklós, aki a kampányfinanszírozási ügy kapcsán a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: az egyesületekre más szabályok vonatkoznak.

Hajnal egyébként csak annyit tudott az ügyről, amennyit a sajtóban olvasott róla, miközben egyébként ő maga is aktívan kampányolt.

Balázs Péter volt külügyminiszter nem is hallott a botrányról, míg Karácsony Gergely újságírói kérdésre csupán annyit reagált a külföldről érkezett százmilliók kapcsán, hogy nem biztos, hogy minden úgy van, ahogyan azt a sajtó állítja. Ám az álláspontját nem kívánta bővebben kifejteni.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Ursula von der Leyen: az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

Mivel háborújával Oroszország továbbra is halált és pusztítást okoz Ukrajnában, az Európai Bizottság egy újabb szankciós csomaggal fokozni kívánja a nyomást Moszkvára – jelentette be Ursula von der Leyen, az uniós bizottság elnöke szerdán.

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Egy gyászhír margójára: 2006. október 23-án nem Nagy László testét, a lelkét törték össze

Meghalt Nagy László, a 2006-os gyurcsányi rendőrterror egyik áldozata. Alig ötven évesen, bár élete nem tegnap, Miklós napján, sokkal inkább 2006 őszén ért véget, miután a sajnálatos októberi rendőrroham alkalmával kilőtték az egyik szemét. Két másik áldozat segítségével idézzük fel egy tizenhat évvel ezelőtt végleg kisiklott élet utolsó stációit.

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

A hajdani Fregattban a borravalónak és a szocializmusnak is harangoztak

Voltak, vannak és minden bizonnyal még lesznek Budapesten pazar kivitelű, magas színvonalú vendéglátóipari üzemegységek. Olyanok, ahol finom az étel, jó az ital, pazar az enteriőr és a társaságra sem lehet panasz. Csak egy nehezen szavakba önthető valamit, az otthonos és bensőséges, törzsvendégek formálta hangulatot nem lehet újratervezni. Vagy ha mégis, hát az már nem lesz az igazi. Megpróbáljuk a régi szép idők néhány ikonikus helyét bemutatni, számba venni, szigorúan szubjektív szempontok szerint.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére