Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kabul Rózsája külföldi érdekeket szolgálhat

888.hu

2021.07.09. 22:00

Egyre többször találkozunk azzal a véleménnyel, hogy Szabó Tímea, a PM társelnöke külföldi érdekeket szolgál. A nemzetközi érdekeket kiszolgáló politikusnak mindig oda kell figyelnie arra, hogy ne lógjon ki túlzottan a lóláb, azonban Szabó Tímea esetében ez egyre kevésbé sikerül – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a közösségi oldalára feltöltött videóban.

 

A sokak által csak „Kabul rózsájának” becézett politikus életrajzáról akár egy James Bond-film főszereplőjét is mintázhatnánk”

– fogalmazott Deák Dániel.

Az elemző hozzátette: A Párbeszéd jelenlegi társelnöke ugyan a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, ezt követően mindössze huszonöt éves korában a Harvard Egyetem jogi karán találta magát, ahol két-három hét alatt kutatásvezető lett belőle.

Huszonöt évesen, mindenféle jogi végzettség nélkül kapta meg ezt a kiemelt pozíciót, ahol nem csupán kutatásokat végzett, de tárgyalt ENSZ-vezetőkkel és delegációkkal. Feladata a meggyőzés volt”

– emelte ki az elemző, majd hozzátette: kérdés, hogy kitől kapta ezt a feladatot.

Deák Dániel kitért arra is, hogy a Párbeszéd politikusa később három hónapot töltött Pakisztánban, ahol egy menekülttáborban dolgozott, majd Boston és Kabul között ingázott.

Az elemző idézett a politikus egy korábbi nyilatkozatából is:

Menekülttáborban dolgoztam afgán menekültekkel. Akkor még a tálib rendszer állt fenn, és különböző érdekérvényesítő munkát próbáltam végezni.”

Deák Dániel hozzátette: Szabó Tímea 2003-ban költözött haza Magyarországra, ahol azonnal bekapcsolódott a Soros György által támogatott Helsinki Bizottság munkájába. Ezt követően csatlakozott a frissen alakult LMP-hez, ahova tökéletesen beépült és felkerült a párt 2009-es európai parlamenti listájára. Egy éven belül az LMP választmányi tagja, szóvivője és listavezetője lett úgy, hogy néhány hónappal korábban még azt nyilatkozta, nem szeretne politikus lenni.

Az elemző rávilágított, Szabó Tímea rövid időn belül szétverte az LMP-t, hogy létrehozhassa a Gyurcsány Ferenccel közös balliberális együttműködést, amely a politikus szerint alkalmas lehet arra, hogy leváltsák az Orbán-kormányt.

Szabó Tímea nyíltan külföldi érdeket szolgáló nyilatkozatai mellett destabilizációs próbálkozásairól is elhíresült, amely bevett gyakorlata a külföldi érdekérvényesítésnek”

– emelte ki az elemző.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére