Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jó, mi? Dobrev most segítene uniós járványügyi tervet készíteni…

Horváth K. József

2020.03.27. 20:20

Azt mondja Dobrev Klára az ATV Egyenes beszédében csütörtökön, hogy „kilenc tagországnak van ajánlása az Európai Unió csúcsszerveihez és erről fog zajlani a vita a következő napokban.” Közülük az első: „Azonnal készítsünk egy európai járványügyi tervet”.

Amikor Olaszországban már 8200-nál is több a halott, Spanyolországban közel ötezer, akkor Dobrev Klára, az Európai Parlament egyik alelnöke a világ legtermészetesebb dolgának tartja, hogy „azonnal” járványügyi tervet kell készíteni. Nem novemberben, decemberben, amikor Kínában elindult a járvány, nem januárban vagy februárban, amikor Olaszországban is berobbant, hanem most, amikor már Európa az első számú gócpont.

Gyurcsányné nem a haját tépi az őrült bürokratikus gondolattól, nem kéri ki magának az Unió bűnös késlekedését, nem kiált botrányt a brüsszeli apparátus lustasága, tehetetlensége, cselekvőképtelensége miatt, hanem megértő szelídséggel elmondja, hogy „A koronavírus nem győzi le a demokráciát. A parlament ülésezik, döntéseket hoz, hozzá is lehet szólni írásban is és szóban is.”

Erre nincsenek szavak. Az agyonülésezés tetszik, a cselekvés, az életvédelem nem. Pregnáns példája, hogy az uniós elit teljesen elszakadt az emberektől. Azt természetesen támogatja, hogy pártja az ellenzékkel együtt nem szavazza meg a koronavírus-törvény gyors megalkotásához szükséges eljárási feltételeket. Azt viszont nem, hogy ilyen létfontosságú ügyben létrejöjjön végre a nemzeti cselekvési egység, amit a magyarok többsége annyira akar.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban így fogalmazott: „Azt a vitát meg most nem akarom megnyitni, mert ráérünk majd a válság után, hogy hol voltak az Európai Unió egyébként több százával sok pénzért alkalmazott európai járványügyi hivatalban dolgozó emberei, és miket mondtak erről az egész koronavírusról, mondjuk, január-februárban. Ezt majd akkor vegyük elő, hogyha túl vagyunk a járványon, mert most védekeznünk kell. De jó, ha tudjuk, jó, ha látjuk, és tisztában vagyunk az egész európai uniós struktúra gyengeségeivel is.” A koronavírus-törvénnyel szemben aggályokat jelző uniós intézményeknek pedig azt üzente:

„Itt járvány van, itt életeket kell menteni, majd megvitatjuk utána, amit meg kell vitatnunk. És ha már segíteni nem tudnak – mert azt nem tudnak –, akkor legalább ne akadályozzák a magyarokat a védekezésben. Én ezt nagyon nyersen és világosan megmondtam.”

Kedves Olvasó: lehet választani, kinek melyik politikai testtartás tetszik jobban?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Van bőr a képükön: a szocialisták prédikálnak a nyugdíjemelésről

Van bőr a képükön: a szocialisták prédikálnak a nyugdíjemelésről

A Fidesz álságosnak tartja, hogy miközben a szocialisták nyugdíjemelésről prédikálnak, kormányzásuk alatt ők vették el a 13. havi nyugdíjat az idősektől.

Az összetartozás dalát osztotta meg a miniszterelnök – Videó!

Hazám, hazám – írta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalára.

Ezek lesznek a nemzeti konzultáció járvánnyal kapcsolatos kérdései

A hamarosan induló nemzeti konzultáció első négy kérdése a koronavírus-járvány elleni védekezés további lépéseiről szól – közölte Dömötör Csaba.

Különleges felhatalmazást kért az Antifa elleni nyomozáshoz az amerikai drogügynökség

Különleges felhatalmazást kért az Antifa elleni nyomozáshoz az amerikai drogügynökség

Egyes szakértők szerint azért vonták be őket, mert fedett nyomozóik évek óta jelen vannak abban a szubkultúrában, amelyből a rombolók kikerülnek.

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

Nem tartja őszintének Karácsony kezdeményezését a házelnök, Trianon-emlékművet avattak Budapesten, 2030-ra pedig a legsikeresebb ország lehetünk a klímavédelem területén.

Trump meghívná Putyint a G7-csúcsértekezletére

Trump meghívná Putyint a G7-csúcsértekezletére

Sok téma van, amelyet megbeszélhetnénk Putyinnal – fogalmazott az amerikai elnök.

Bértámogatási program: havi 200 ezer forint az új munkavállalók után

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. a magyar kormány által bemutatott gazdaságvédelmi akcióterv elemeit elemzi és értékeli mind hazai, mind nemzetközi vonatkozásban.

Csak négy év börtönre ítélték az Iszlám Állam egyik terroristáját Németországban

Csak négy év börtönre ítélték az Iszlám Állam egyik terroristáját Németországban

Védője elmondta, hogy a férfit csak a kannabisz, az alkohol és a férfiakkal kialakítandó nemi kapcsolat érdekelte.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére