Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Itt a bizonyíték, ezért nem Karácsonynak van igaza a Lánchíd-vitában

888.hu

2021.02.08. 16:00

A Pesti Srácok utánajárt, és kiderült, hogy Tarlós Istvánnak volt igaza: rossz üzletet kötött a mostani városvezetés azzal, hogy a Tüttő Kata volt élettársának érdekeltségébe tartozó céget kérte fel a Lánchíd felújítására.

Tarlós István egy hete azt nyilatkozta a Pesti Srácoknak, hogy a főpolgármester és csapata „gyermeteg, triviális szamársággal tereli el a figyelmet a Lánchíd-felújítás anomáliáiról”. A volt főpolgármester felháborodását az váltotta ki, hogy Karácsony Gergely hivatala egy közleményben ismét azt állította, hogy ők bruttó nyolcmilliárd forinttal olcsóbban újítják fel a műemlék hidat, mint elődeik tették volna. Tarlós válaszul azt kérte, hogy az együgyű próbálkozás helyett adják ki a pályázatok közokiratnak minősülő dokumentumait, és pillanatok alatt lelepleződik a csalás. A Pesti Srácok a hivatalos nyilvántartásból kikérte mindkét eljárás dokumentációját, és kiderült: természetesen Tarlósnak van igaza, a 2019. nyári közbeszerzés a Vár-alagút és a pesti villamos- és közúti alagút teljes felújítását (utóbbi újjáépítését) is tartalmazta, tehát a mostani városvezetés drága és rossz üzletet kötött – írja a Pesti Srácok.

A főváros közleményében ezzel szemben az áll, hogy Tarlós az, aki drágábban akart felújítani.

A Tarlós által indított közbeszerzésen 34 milliárdba került volna a Lánchíd felújítása, most 26 milliárdba kerül, Tarlós 9 év alatt nem újította fel, mi felújítjuk.”

 

A portálnak korábban erre a kijelentésre reagált a korábbi főpolgármester, Tarlós István.

„Ma már talán csak az hiszi el, aki nagyon akarja. Ha valaki kicsit is koncentrál, tényleg nem kell több hat eleminél, hogy átlássa a konkrét vitatott kérdés lényegét: két, jól elkülöníthető elemből álló projekt költsége nem hasonlítható össze csak az egyik elem költségével. Mondhatta volna a városvezetés, hogy igen, drágább lesz a munka, ezért meg azért, de hogy azt bizonygassa, hogy a drágább a matematikailag olcsóbb, ilyen együgyű kísérlettel még soha nem találkoztam! Mivel a politikai kommunikációban csúsztatni, valótlant állítani az esetek többségében jogilag nem merít ki semmilyen tényállást, ezért bizonyosra vehető, hogy a begyakorolt ferdítést minden alkalommal el fogják ismételni. Azonban az általuk is, televízióban botor módon meglobogtatott dokumentumot, továbbá a 2019-es ajánlatokat és az azokban konkrétan szereplő részletes vonatkozó adatokat közérdekű adatokként éppenséggel ki lehet kérni, ha valaki kíváncsi rá. Abban esetleg valótlant állítani, tényadatokat letagadni, hamisítani, manipulálni: annak viszont már van tényállása” – nyilatkozott a Pesti Srácoknak Tarlós.

A portál pedig ezt követően fogta magát, és az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerből letöltötte a közérdekű adatokat, amelyekből világosan kiderült, hogy a főpolgármesteri hivatal fent idézett és papagáj módjára ismételgetett közlése közokiratokkal igazolhatóan hazugság!

Az erről szóló dokumentumok és a teljes cikk ITT olvasható el.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A szlovének harmada a lehető leghamarabb beoltatná magát

Egy nemrég készült felmérés szerint a szlovének harmada a lehető leghamarabb beoltatná magát a koronavírus ellen – közölte a helyi sajtó vasárnap.

Maradj a Kéken!

Maradj a Kéken!

Ha hétvége vége, akkor képes beszámolót kaptok az Országos Kéktúra valamelyik szakaszáról.

Gyurcsány hazugságmódszertana ma is irányadó

Gyurcsány hazugságmódszertana ma is irányadó

Most, hogy Gyurcsány kiadta az új jelszót, miszerint ő, a pártja és a hozzá kötődő baloldali ellenzék kifejezetten oltáspárti, s aki ennek az ellenkezőjét állítja, az lop, csal, hazudik s egyéb gazságokra is képes, újfent munkához látott Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció szinte legnagyobb egészségügyi hergelője.

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a világbajnokságra!

A magyar női kézilabda-válogatott kijutott a világbajnokságra!

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott kijutott a decemberi, spanyolországi világbajnokságra, miután a pénteki 46-19-es sikert követően vasárnap 41-12-re győzte le Olaszországot a selejtező visszavágóján, Érden.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére