Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét hátráltatja a járvány elleni védekezést a Karácsony-féle fővárosi vezetés

888.hu

2021.04.24. 14:00

A Karácsony Gergely-féle fővárosi vezetés jogtalan és félrevezető módon kommunikált le olyan tudományosnak mondott eredményeket, amelyek a járvány elleni védekezést is hátráltatják.

Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a hogy a fővárosi szociális és hajléktalanellátásban lakók, valamint dolgozók körében 1500 emberen vizsgálják meg a Pfizer-és Moderna- vakcina utáni antitest mennyiséget – írja a Magyar Nemzet.

Lacza Zsombor, a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese erre úgy reagált, hogy

az egyes mérési módszerek egymástól jelentősen – akár hatvan-hetven százalékban – eltérő eredményeket hozhatnak, s ha csak egyetlen módszert alkalmaznak, akkor teljesen hiteltelen a kutatás.

Hozzátette, mivel számos hajléktalan is részt vesz a kísérletben, az ő egészségi állapotuk nem reprezentatív a társadalom egészére nézve, ezért ha erre nem hívják fel a figyelmet, akkor téves és félrevezető következtetéseket lehet csak levonni a kutatásból.

– Az sem ismert, hogy milyen kutatócsoport, tudományos műhely végzi a kísérletet, így még azt sem tudni, hogy van-e egyáltalán engedélyük. Ráadásul a tervezett eljárásrendet, és később az eredményeket a kutatóknak, a szakembereknek kell bejelenteniük, nem politikusoknak, s ha ez nem így történik, akkor megkérdőjeleződik az egész projekt hitelessége

– mutatott rá a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

Lacza Zsombor felhívta rá a figyelmet, hogy megmagyarázatlan maradt az is, miért éppen csak a két említett típusú vakcina szerepel a kísérletben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére