Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Index-balhé: a kuratóriumi elnök szerint a kirúgott főszerkesztő szándékosan verte szét a lapot

888.hu, Origo

2020.07.25. 09:23

Bodolai László egy zárt Facebook-csoportban arról számolt be, hogy a kirúgott főszerkesztő, Dull Szabolcs többször egyeztetett vezető baloldali politikusokkal.

Súlyos dolgokat közölt az Index kirúgott főszerkesztőjéről, Dull Szabolcsról egy zárt internetes fórumon Bodolai László, a lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke.

Bodolai szerint Dull üzleti titkokat szivárogtatott ki a konkurenciának, és baloldali politikusokkal egyeztetve szándékosan verte szét a lapot,

írja az Origo az ominózus bejegyzésre hivatkozva.

Mint emlékezetes, az egész Index-cirkusz akkor pattant ki, amikor Dull Szabolcs egy, a lap átalakítási terveiről szóló igazgatótanácsi ülés után átállította az Index függetlenségi barométerét „veszélyben” állásra.

Bodolai most azt állítja, hogy

ez a terv nem volt meglepetés Dull számára, már egy hónappal korábban tudott az úgynevezett Gerényi-tervről,

ami miatt a hisztéria június 21-én kitört az Index szerkesztőségében.

„A kuratórium elnöke szerint egy csütörtöki napon volt az igazgatósági ülés, majd másnap,

pénteken felhívtam Szabolcsot, hogy a GG tervként elhiresült ötlet nincs a napirenden, nyugodjon meg, vasárnap este sörözzünk egyet a szerkesztőség vezetéssel. Azt mondta, OK.

Vasárnap azonban a 24 újságírója olyan üzleti titkokra kérdezett rá Bodolainál, amit csak Dulltól tudhatott.”

De ennél meredekebb dolgokat is állít Bodolai, aki szerint a szivárogtatás miatt először csak az igazgatóságból kitett főszerkesztőről, Dullról

befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az index szétrobbantása.

Ugyanakkor a lapot tulajdonló alapítvány kuratóriumi elnöke még ekkor sem menesztette a főszerkesztőt, erre csak akkor került sor, amikor felkért egy nemzetközi ügyvédi irodát, hogy készítsen auditot a vezetői felelősségről, amelynek eredmény szerinte „Dull semmit sem kockáztat, amíg én a teljes vagyonomat, ha fejre áll a cég”.

Bodolai beszámolója szerint

csak ekkor rúgta ki a főszerkesztőt, aki válaszul fellázította a szerkesztőséget.

Bodolai úgy véli:

Most a konkurencia röhög a markában, a ballib pártok rá próbálják verni Orbánra, ellenem felépített hecckampány folyik, mert hoztam egy olyan munkaügyi döntést, ami nem volt elkerülhető

A kuratóriumi elnök szavait látszik alátámasztani, hogy a 24.hu főszerkesztője, Pető Péter pénteki vezércikkében már bejelentkezett az Index „hagyományainak” folytatására, a Soros-blog, a 444 pedig péntek óta már azzal kuncsorog pénzügyi támogatás után, hogy

Az Index elvesztése után erőt kell gyűjtenünk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére