Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Illatos út UPDATE: önmagát hazudtolja meg Gyurcsány egykori testőre

M. Kovács Róbert

2020.07.06. 18:15

Korábban írtuk, hogy a Karácsony vezette főváros rendészeti igazgatósága (FÖRI) szerződést bontott az Illatos úti ebtelepen évek óta segítő tevékenységet folytató DOKTA alapítvánnyal, s emiatt közel 4 millió forint értékű adománytól esnek el a gazdátlan ebek. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre nemrég válaszolt a Handl Tamás, Gyurcsány korábbi személyi testőre által igazgatott FÖRI. Csak arra nem figyeltek, hogy ne hazudtolják meg saját magukat...

Korábbi írásunkban már kifejtettük: aligha lehet más oka a korábbi jobboldali főpolgármester-helyettes, dr. György István és szintén korábbi FÖRI-igazgató, dr. Pető György alapította civil szervezet kiebrudalásának, mint

a baloldalon mindent elvakító pártpolitika.

Mint írtuk korábban, megkérdeztük a rendészeti igazgatóságot, hogy mi az ő álláspontjuk a szerződés megszüntetéséről és az adomány visszautasításáról.

Röviddel ezelőtt megérkezett a válaszuk:

Túl azon, hogy már az sem igaz, hogy a DOKTA kizárólagosságot élvezett volna az Illatos úti kutyák segítésében (az ebtelep oldalán több más alapítvány logója is szerepel támogatóként, a DOKTA-é még véletlenül sem),

a rendészeti igazgatóság ordas nagy kamuval igyekszik elfedni – az így egyre inkább nyilvánvalóan – politikai alapon meghozott döntését.

Már az előző cikkünkben is leközöltük azt a levelet, amelyet a FÖRI vezetője, Handl Tamás küldött az alapítványnak június 8-án. Ebben az egykori Gyurcsány-testőr azt írja:

a DOKTA alapítvány által nyert pályázati erőforrások, adományok és az 1%-os felajánlások bármilyen formában történő elfogadását továbbra is etikátlannak tartanám.

A mondat előzménye, hogy az Illatos útra adományként érkező orvosi eszközök a szerződésbontás kezdeményezése idején jogilag a DOKTA tulajdonában voltak. A szerződésbontásról tájékoztató levélre válaszul ezek tulajdonjogát azonnal átruházták a FÖRI-re, és felajánlották az e célra kapott 2019-es 1 százalékos szja-felajánlások 1,2 millió forintos, valamint a Nemzeti Együttműködési Alaptól (NEA) elnyert 2,7 millió forintos pályázati támogatásból beszerezni tervezett eszközök átadását is.

Ezt Handl Tamás rendészeti igazgató két különböző levelében is visszautasította, magyarán:

kidobta az ajándékot az ablakon,

amelynek értékét az alapítvány sem tudja más célra felhasználni. Hiszen a DOKTA alapító okirata miatt más menhelynek nem adhatja az 1 százalékokból befolyt összegből vásárolható eszközöket, a pályázati pénzt pedig vissza kellene küldeniük a NEA-nak, hiszen a tenderben az Illatos úti ebtelepet nevezik meg kedvezményezettként, ezt a pénzt sem fordíthatják másra.

Mégis van pofájuk azt állítani a 888 sajtómegkeresésére adott válaszukban, hogy

A FÖRI Állatvédelmi Őrszolgálata továbbra is nyitott és szívesen fogad civil szervezetektől és magánszemélyektől egyaránt támogatást. Az Állatvédelmi Őrszolgálat Illatos úti telepe továbbra is várja a segítő támogatásokat.
Miről beszélnek?! Éppen most dobtak ki az ablakon közel 4 millió forintot.

Ez azonban egy dolog miatt mégiscsak jól jött: a FÖRI ezzel tökéletesen bebizonyította, hogy ha a nyilvánosság előtt kell jópofáskodásni, akkor nincsenek korlátok, de fű alatt visszautasítottak közel 4 millió forintot csak azért, mert azt az előző városvezetésben szerepet játszó személyek alapította civil szervezettől kellene elfogadniuk.

Ez így azért baromi nagy öngól...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére