Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Illatos út UPDATE: önmagát hazudtolja meg Gyurcsány egykori testőre

M. Kovács Róbert

2020.07.06. 18:15

Korábban írtuk, hogy a Karácsony vezette főváros rendészeti igazgatósága (FÖRI) szerződést bontott az Illatos úti ebtelepen évek óta segítő tevékenységet folytató DOKTA alapítvánnyal, s emiatt közel 4 millió forint értékű adománytól esnek el a gazdátlan ebek. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre nemrég válaszolt a Handl Tamás, Gyurcsány korábbi személyi testőre által igazgatott FÖRI. Csak arra nem figyeltek, hogy ne hazudtolják meg saját magukat...

Korábbi írásunkban már kifejtettük: aligha lehet más oka a korábbi jobboldali főpolgármester-helyettes, dr. György István és szintén korábbi FÖRI-igazgató, dr. Pető György alapította civil szervezet kiebrudalásának, mint

a baloldalon mindent elvakító pártpolitika.

Mint írtuk korábban, megkérdeztük a rendészeti igazgatóságot, hogy mi az ő álláspontjuk a szerződés megszüntetéséről és az adomány visszautasításáról.

Röviddel ezelőtt megérkezett a válaszuk:

Túl azon, hogy már az sem igaz, hogy a DOKTA kizárólagosságot élvezett volna az Illatos úti kutyák segítésében (az ebtelep oldalán több más alapítvány logója is szerepel támogatóként, a DOKTA-é még véletlenül sem),

a rendészeti igazgatóság ordas nagy kamuval igyekszik elfedni – az így egyre inkább nyilvánvalóan – politikai alapon meghozott döntését.

Már az előző cikkünkben is leközöltük azt a levelet, amelyet a FÖRI vezetője, Handl Tamás küldött az alapítványnak június 8-án. Ebben az egykori Gyurcsány-testőr azt írja:

a DOKTA alapítvány által nyert pályázati erőforrások, adományok és az 1%-os felajánlások bármilyen formában történő elfogadását továbbra is etikátlannak tartanám.

A mondat előzménye, hogy az Illatos útra adományként érkező orvosi eszközök a szerződésbontás kezdeményezése idején jogilag a DOKTA tulajdonában voltak. A szerződésbontásról tájékoztató levélre válaszul ezek tulajdonjogát azonnal átruházták a FÖRI-re, és felajánlották az e célra kapott 2019-es 1 százalékos szja-felajánlások 1,2 millió forintos, valamint a Nemzeti Együttműködési Alaptól (NEA) elnyert 2,7 millió forintos pályázati támogatásból beszerezni tervezett eszközök átadását is.

Ezt Handl Tamás rendészeti igazgató két különböző levelében is visszautasította, magyarán:

kidobta az ajándékot az ablakon,

amelynek értékét az alapítvány sem tudja más célra felhasználni. Hiszen a DOKTA alapító okirata miatt más menhelynek nem adhatja az 1 százalékokból befolyt összegből vásárolható eszközöket, a pályázati pénzt pedig vissza kellene küldeniük a NEA-nak, hiszen a tenderben az Illatos úti ebtelepet nevezik meg kedvezményezettként, ezt a pénzt sem fordíthatják másra.

Mégis van pofájuk azt állítani a 888 sajtómegkeresésére adott válaszukban, hogy

A FÖRI Állatvédelmi Őrszolgálata továbbra is nyitott és szívesen fogad civil szervezetektől és magánszemélyektől egyaránt támogatást. Az Állatvédelmi Őrszolgálat Illatos úti telepe továbbra is várja a segítő támogatásokat.
Miről beszélnek?! Éppen most dobtak ki az ablakon közel 4 millió forintot.

Ez azonban egy dolog miatt mégiscsak jól jött: a FÖRI ezzel tökéletesen bebizonyította, hogy ha a nyilvánosság előtt kell jópofáskodásni, akkor nincsenek korlátok, de fű alatt visszautasítottak közel 4 millió forintot csak azért, mert azt az előző városvezetésben szerepet játszó személyek alapította civil szervezettől kellene elfogadniuk.

Ez így azért baromi nagy öngól...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Varga Judit: többpólusú, okos Európára van szükség

Varga Judit: többpólusú, okos Európára van szükség

Az elmúlt évtized legnyilvánvalóbb tanulsága, hogy a több és szorosabb unió helyett többpólusú, okos Európára van szükség – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalára vasárnap feltöltött, Európa-napi videójában.

Galgóczi: javulnak a járványügyi adatok, de ez nem jelenti a járvány végét

Napról napra javulnak a járványügyi adatok, csökken az elhunytak és kórházban kezeltek, lélegeztetésre szorulók száma, de ez nem jelenti azt, hogy vége van a járványnak – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Súlyosabb büntetéseket vár el a közvélemény a pedofilokkal szemben

A közvélekedéssel egybehangzóan kívánja szigorítani a pedofil bűncselekményeket elkövetők büntetéseit a jogalkotó.

Meloni kormányra készül, Salvini népszavazást kezdeményez

Meloni kormányra készül, Salvini népszavazást kezdeményez

A járványkorlátozások fokozatos feloldására kezdeményez népszavazást Matteo Salvini a kormánypárt Liga vezetője, miközben ellenzékben maradt szövetségese Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek elnöke szintén kormányzásra készül, ahogyan ezt egy interjúban bejelentette vasárnap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére