Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így vette védelmébe Márki-Zay Péter a bevándorlást szervező Soros Györgyöt

888.hu

2021.10.25. 20:40

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek egy olyan nyilatkozata került elő, amelyben letagadja Soros György szerepét a migráció szervezésében. 

 

Márki-Zay Péter szerint Soros nem akar behozni migránsokat Magyarországra, a valóság ezzel szemben az, hogy az amerikai milliárdos nagyon sok bevándorláspárti nyilatkozatot tett, és több hazánkban is aktív bevándorláspárti szervezetet támogat az alapítványain keresztül. Márki-Zay Péter nemrég interjút adott egy baloldali amerikai csatornának, amelyben elismerte, hogy be fogja engedni a migránsokat Magyarországra. Főnökéhez, Gyurcsányhoz hasonlóan persze még a bevándorlás tényét is próbálja letagadni, de elszólásaiból kiderül, hogy valójában beengedné a migránsokat – írta az Origo.

2021. augusztus 10-én Márki-Zay Péter jelenlegi baloldali miniszterelnök-jelölt interjút adott egy baloldali celebnek, a korábban az RTL Klub Való Világ című műsorában szereplő VV Zsoltnak. Ezt mondta:

Soros nem tudom, hogy akart vagy nem akart behozni, de egyet sem sikerült Magyarországra behozni, egy nyomorult migránst sem.”

Ezzel szemben több Magyarországon tevékenykedő, Soros György által is támogatott szervezet ügyködik a migránsok behozatalán. Ezek között van többek között az Amnesty International Magyarország is. Ezeket a bevándorláspárti szervezeteket Soros a Nyílt Társadalom Alapítványokon (Open Society Foundation – OSF) keresztül finanszírozza.

A 2015-ben kezdődő migrációs válság első szakaszában hozzávetőlegesen 400 ezer migráns áramlott be Magyarország területére, őket pedig aktívan segítették Soros már említett hazai szervezetei.

Márki-Zay Péter mindezt a nyilatkozatai során igyekszik elhallgatni. Október 20-án a miniszterelnök-jelölt a radikális baloldali CNN csatornának ezt mondta:

Amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk.”

Márki-Zay tehát ismét bebizonyította: csupán kommunikációs fogás a részéről, hogy jobboldalinak és konzervatívnak állítja be magát. A valóság az, hogy ott folytatja a bevándorláspárti nyilatkozatokat, ahol Karácsony Gergely abbahagyta, a szerepcsere nem változtat az eredeti forgatókönyvön.

Korábban Gyurcsány előző jelöltje, Karácsony Gergely is pontosan ilyen nyilatkozatot tett, ő egy német újságnak.

Márki-Zay pedig ezt a gondolatot továbbvitte, és október 23-ai beszédében Soros Györgyöt védte, letagadva az amerikai milliárdos szerepét a migránsok betelepítésében, akárcsak a baloldali celebnek adott interjújában.

A baloldal október 23-ai rendezvényén, ahol csak nagyjából ezer ember lézengett, a miniszterelnök-jelöltjük kijelentette: „hazugságkampányok fognak elkövetkezni, migránsbetelepítéssel, áremeléssel és Gyurcsánnyal fognak vádolni bennünket azok, akik 12 év alatt nem tudtak semmit rábizonyítani Gyurcsány Ferencre (...), miközben Soros Györgyről még egyetlenegy migráns betelepítését sem tudták bebizonyítani”.

Soros 2016-ban a következőket mondta: „Befektetünk startupokba, már meglévő cégekbe, társadalmi hatású kezdeményezésekbe és olyan vállalkozásokba, amelyeket migránsok és menekültek indítottak. Ezek a befektetések sikeresek kell legyenek.

Elsődleges célunk azonban az, hogy olyan termékeket és szolgáltatásokat hozzunk létre, amelyek valóban előnyösek a migránsok és a befogadó közösségek számára.”

A már említett Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok nem csupán Magyarországon, hanem külföldön is minden évben komoly összegeket fordítanak migránsbarát szervezetek támogatására. Az egyik Soros-támogatást élvező kezdeményezés a kanadai Global Refugee Sponsorship Initiative (GRSI).

Partnereik között szerepel a kanadai kormány, az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR), a Nyílt Társadalom Alapítványok, a Giustra Alapítvány, a Shapiro Alapítvány és az Ottawa Egyetem.

Gyurcsány is hasonlóképpen nyilatkozott a migrációról, mint Márki-Zay.

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök az egyik 2018. júniusi parlamenti felszólalásában arról beszélt, hogy ő nem ismer olyat, aki tömegek betelepítésére kötelezné Magyarországot. Szó szerint ezt mondta: „Nem tudok egyetlenegy olyan számottevő magyar politikust sem, aki mindenkit be akarna fogadni Magyarországon. Nem tudok! Nem ismerek olyan nemzetközi intézményt, amely arra kötelezné Magyarországot, hogy kötelezően telepítsen be tömegeket. Nem ismerek! És végképp nem ismerek senkit, aki Magyarországtól el szeretné venni azt a jogot, hogy ő maga döntse el, hogy kinek ad új otthont, és kinek nem, mert ez az igazság.”

Gyurcsány akkor a saját korábbi nyilatkozatának mondott ellent, hiszen még 2015 szeptemberében azt mondta:

El kell dönteni, hogy emberek vagyunk-e, vagy sem. Fantasztikus dolog magyarnak lenni, de van ennél még fantasztikusabb: embernek lenni. És akik látják a menekülteket, azoknak muszáj érzékelniük, hogy olyanok, mint mi. Hála Istennek nem mi vagyunk bajban.”

„Azt szeretném mondani a kormánynak, hogy ő annyiszor sértette már meg az európai jogot, sőt, ebből divatot csinált, most hirtelenjében ne hivatkozzon már az európai normákra. Nyissa meg a határokat, engedje őket! Mi ’89-ben megtanultuk, amikor a keletnémeteket kiengedtük, hogy ha egyszer elindul a tömeg, nincs az a jog, ami megállítja őket. Ha ilyen tempóban jönnek, napi 2-3 ezer ember, itt 1-2 héten belül annyi ember lesz, nincs az a rendőrség, nincs az a katonaság, nincs az a miniszterelnök, aki megállítaná őket. Engedni. Az élet parancsa a fontosabb az ilyen ügyben, mint a jognak a parancsa” – közölte a bukott miniszterelnök.

Nem lehet nem észrevenni, hogy Márki-Zay Péter ugyanúgy és ugyanolyan módszerrel nyilatkozik saját bevándorláspártiságáról, mint főnöke, Gyurcsány Ferenc.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán kikacagja Dobrevék zsibbasztóan unalmas vádaskodását

Orbán kikacagja Dobrevék zsibbasztóan unalmas vádaskodását

Dobrev Klárát az ember igényesebb politikusnak képzelte annál, semhogy éveken keresztül ugyanazt a mantrát nyomja Orbán Viktorról. Őt egyáltalán nem ösztökéli találékonyságra a zsibbasztó unalom.

A 444 megint fordítva ül a lovon

A 444 megint fordítva ül a lovon

Egy amerikai demokrata az abortuszt támogatja, emiatt nem áldozhat – a 444 szerint ez beavatkozás a demokráciába.

Amerikai különleges erők tagjait vetheti be a Pentagon a kijevi nagykövetség védelmére

A The Wall Street Journal vasárnapi jelentése szerint a Fehér Ház továbbra is aggódik az Ukrajnában tartózkodó amerikai diplomaták miatt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére