Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így térne vissza Gyurcsány-Bajnai-korszak Márki-Zay hátán

888.hu

2022.02.18. 08:41

A választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány-Bajnai-korszak, mondta csütörtökön Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Márki-Zay Péter, azaz Gyurcsány jelöltjének szavai folyamatosan alátámasztják ezt. Ahogy természetesen főnöke, Gyurcsány szavai is, aki múlt pénteken arról beszélt, készen állnak a kormányzásra. A baloldal kormányzása idején, a Gyurcsány-Bajnai-korszakban brutális megszorítások érték a magyar embereket, rezsiár- és adó-emelésekkel, támogatások leépítésével, fizetős egészségüggyel és a 13. havi nyugdíj elvételével kellett szembenéznie az embereknek. Márki-Zay Péter nyilatkozatai rávilágítanak, ezt a korszakot hoznák vissza, megszüntetnék a rezsicsökkentést, fizetőssé tennék az egészségügyet, de beengednék a migránsokat és eltörölnék a gyermekvédelmi törvényt is – írja az Origo.

Ma is kísértenek a Gyurcsány-Bajnai-korszak megszorításai

2010 előtt a baloldali, Gyurcsány-Bajnai kormányok brutális megszorításokkal terhelték a magyarokat. Többek között emelkedett a gáz ára, növelték a villamos energia árát, emelték az áfakulcsot, a jövedéki adót és a munkáltatói járulékot is. Elvették a 13. nyugdíjat és a 13. havi bért a közfeladatot ellátóktól, megemelték a nyugdíjkorhatárt, bevezették a vizitdíjat és a a kórházi napidíjat, 10 százalékkal csökkentették a táppénzt, befagyasztották a a családipótlékot, rövidítették a GYES és a GYED idejét két évre háromról, megszüntették a lakástámogatási rendszert és fokozatosan kivezették a gázár- és távhő-kompenzációt.

Az elmúlt hónapokban kiderült, hogy a baloldal és Gyurcsány jelöltje, Márki-Zay Péter hasonló megszorításokat vezetne be, ha hatalomra kerülne.

Márki-Zay Péter egyértelműsítette, mire számíthatunk

Az elmúlt hónapokban Márki-Zay Péter számtalan nyilatkozatot tett, amiből kiderül, mire készülne a baloldal, ha ők kormányoznának. Gyurcsány jelöltje egyértelművé tette, ha hatalomra kerülnének, jönne

 

A FIZETŐS EGÉSZSÉGÜGY, A REZSICSÖKKENTÉS ELTÖRLÉSE, AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÁSSAL KAPCSOLATOS SZABÁLYOK ELTÖRLÉSE, HATÁRZÁR MEGNYITÁSA, ILLETVE A GYERMEKVÉDELMI TÖRVÉNY ELTÖRLÉSE.

 

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Márki-Zay Péter több alkalommal is kiállt a fizetős egészségügy mellett. A vizitdíj és a kórházi napidíj – vagyis a fizetős egészségügy – kérdésében a Fidesz kezdeményezésére 2008-ban már egyszer már vélemény nyilvánítottak a magyarok egy népszavazáson. Akkor a nagy többség szavazott a díjak ellen, azonban a választók véleménye szemmel láthatóan nem érdekli Márki-Zay Pétert.

A baloldal jelöltje már egy 2019-es videójában is kiállt a vizitdíj mellett, akkor „furcsának és meglepőnek” nevezte, hogy az Alkotmánybíróság átengedte a 2008-as népszavazás kérdéseit.

Úgy fogalmazott: „Emlékeznek még arra, amikor a Gyurcsány-kormány megbuktatásában az egyik jelentős lépés a Fidesz részéről, az egy (...) adózási kérdésben kiírt népszavazás volt, amit az akkori Alkotmánybíróság (AB) átengedett egészen furcsa és meglepő módon.

Ugye ilyet kultúrországokban nem lehet„

– tette hozzá Gyurcsány jelöltje.

Máskor is kiállt a vizitdíj mellett a baloldal jelölje.

Mint mondta,

NEM ÖRDÖGTŐL VALÓ GONDOLAT, BÁR TUDOM, HOGY A KÓRHÁZI NAPIDÍJ ÉS A VIZITDÍJ A NÉPSZAVAZÁS ÓTA TABU BÁRMIFÉLE PIACOSÍTÁS. NAGY HIBA.

Nem meglepő, hogy Márki-Zay támogatja a vizitdíjat, hiszen a vizitdíj megtartásáért indított 2008-as aláírásgyűjtés fő szervezője, a DK-s Komáromi Zoltán most a baloldal egészségügyi programírója lett. Ráadásul a nyugdíjasokat is plusz terhekkel sújtanák.

Márki-Zay tavaly nyáron Vona Gábornak adott interjújában is szóba került az egészségügy. Gyurcsány jelöltje akkor azt mondta, hogy szerinte álszentség lenne azt mondani, hogy az egészségügy nem üzlet, sőt hozzátette: „Őszintén szólva én nyugodtabb vagyok, ha az egészségügy üzlet, minthogyha nem üzlet” – írja az Origo.

Mint mondta,

NINCS INGYENES EGÉSZSÉGÜGY, EZ EGY ILLÚZIÓ.”

Nem meglepő, hogy ezzel valójában főnöke, Gyurcsány Ferenc szavait visszhangozta Márki-Zay. Gyurcsány 2006-ban a Bajcsy-Zsilinszky Kórház új épülettömbjének avatása előtti beszédében fogalmazott úgy: „az egészségügy közös társadalmi kincsünk és üzlet is, kár ez utóbbit elhazudni, mert akkor zsákutcába jutunk.”

Márki-Zay Péternek egyébként is meglepő gondolatai vannak a fizetős egészségügyről. Szerinte a magánosított egészségügy egyik előnye például, hogy „ha kell, akkor fűszoknyás lányok mojitót szolgálnak föl, hogyha ezt valakinek fedezi a biztosítása vagy a pénztárcája.”

A baloldal szerint a rezsicsökkentést is el kellene törölni, hiszen jelöltjük,

 

MÁRKI-ZAY PÉTER SZERINT A REZSICSÖKKENTÉS ÉS A BENZINÁRSTOP BEVEZETÉSE „FELELŐTLEN” ÉS „OSTOBA” INTÉZKEDÉS.

 

A rezsicsökkentés kapcsán Gyurcsány jelöltje úgy fogalmazott, hogy „az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni”.

 

MÁRKI-ZAY SZERINT HATALMAS ÁTVERÉS A REZSICSÖKKENTÉS, AMELLYEL MINDEN MAGYAR CSALÁD HAVONTA 32 EZER FORINTOT SPÓROL MEG ÁTLAGOSAN.

 

Márki-Zay szerint hatalmas átverés a rezsicsökkentés, amellyel minden magyar család havonta 32 ezer forintot spórol meg átlagosanFORRÁS: MTI/OLÁH TIBOR

Márki-Zay Péter ugyanakkor azt is elmondta, hogy szerinte hogyan kell rezsit csökkenteni valójában: fűtsenek kevesebbet az emberek – javasolta ezekben a hideg napokban. Egészen pontosan ezt mondta:

Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni.„

A benzinárstop kapcsán is kijelentette, hogy szerinte „a világpiaci árakat nem lehet megállítani a határon”, az üzemanyag-árstopot pedig ostobaságnak nevezte.

 

A baloldal beengedné az illegális migránsokat is

A magyar baloldal köztudottan bevándorláspárti, Márki-Zay Péter pedig szintén beállt a migrációt támogatók mögé.

Márki-Zay Péter tavaly a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amelyben arról értekezik a bevándorlás kapcsán, hogy „sajnos az integrációban nem jár az élen” az Európai Unió, ezért szerinte Magyarország feladata kellene, hogy legyen, hogy „egy befogadó, szeretetteljes társadalommá” váljon, és fogadja be a bevándorlókat. Mint fogalmaz:

Én azt szeretném, hogy ha Magyarországon – ahol már most is nagyon sok külföldön született ember él – mi az integrációban lépnénk előre.

A baloldali jelölt egyébként már korábban is elárulta, hogy beengedné Magyarországra a migránsokat.

”Amiben én változtatnék, az lényegében a gyűlöletkampány felszámolása és az emberséges bánásmód a menekültekkel szemben, akárhonnan is érkezzenek hozzánk„

– fogalmazott egy interjúban.

FORRÁS: ORIGO

Sőt, már 2018-ban arról beszélt egy lakossági fórumon:

A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál' istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna.

Magyarország már 2015-ben lezárta határait az illegális bevándorlók előtt, és továbbra sem engedi be területére ellenőrizetlenül a migránsokat. Nyilvánvaló, hogy mivel Magyarországon nincs mértéktelen és tömeges bevándorlás, ezért nem találkozott Márki-Zay Péter olyanokkal, akiket illegális migránsok „bántottak volna”.

 

A baloldal beengedné az iskolákba az LMBTQ-propagandát

A baloldal jelöltje korábban kérdésre válaszolva egyértelművé tette, hogy

 

HA TEHETNÉ, ELTÖRÖLNÉ A GYERMEKVÉDELMI TÖRVÉNYT,

 

tehát nem védené meg a kiskorú gyermekeket például a szexuális fejlődésüket befolyásoló vagy a nemváltoztatást népszerűsítő médiatartalmaktól, mint ahogy azt sem korlátozná, hogy az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak.

 

EGYBŐL EL FOGJUK TÖRÖLNI EZT A BORZASZTÓ TÖRVÉNYT. IGEN

 

– fogalmazott a baloldal jelöltje.

Márki-Zay egyenesen „ostoba” kérdéseknek nevezte a gyermekvédelmi törvény megvédéséről szóló népszavazás témáit is, amikre ő nem is akar válaszolni.

Márki-Zay Péter egyébként egy egyetemistáknak tartott közéleti rendezvényen Magyarország Alaptörvényét bírálva kijelentette, hogy

aberráltnak és kimondottan tahóságnak tartom azt, hogy beleírták azt, hogy az apa férfi, az anya nő.

A Századvég közvélemény-kutatási adatai szerint ugyanakkor a magyar választók többsége nem ért egyet a baloldali jelölt szóban forgó állításával. A felmérés szerint

 

A MEGKÉRDEZETTEK 64 SZÁZALÉKA NEM OSZTJA MÁRKI-ZAY VÉLEMÉNYÉT, MISZERINT „ABERRÁCIÓ„, ILLETVE „TAHÓSÁG”, HOGY AZ ALAPTÖRVÉNY RÖGZÍTI, HOGY AZ „ANYA NŐ, AZ APA FÉRFI„.

 

A magyarok 69 százaléka pedig ellenzi Márki-Zay Péter javaslatát a gyermekvédelmi törvény hatályon kívül helyezéséről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére