Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így provokálja a munkatársait luxusnyaralásaival és milliós karóráival a „Gyurcsány-fióka”

888.hu

2021.12.20. 11:30

A Metropol szerkesztőségébe juttattak el a fővárosi közműcégek munkatársai számos olyan provokatív képet, melyeken Mártha Imre, a hatalmas cég első számú vezére, Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc megbízható embere látható.

 

A „Gyurcsány-fióka” jelző is a munkatársaitól származik, a Metropol cikke szerint ugyanis Mártha Imrét, a budapesti szemétszállítás, a távfűtés, a kertészet, sőt a temetkezés csúcsvezetőjét így becézik a háta mögött.

Sokan közülük azonban csak találgatni tudnak, hogy miből gazdagodott meg ennyire látványos módon, ennyire hirtelen.

A lap megírta, hogy Mártha még 2008-ban kapta meg Gyurcsány Ferenctől alig 32 évesen (!) a csúcspozíciónak számító elnök-vezérigazgatói posztot a Magyar Villamos Műveknél. Közölték, hogy a dolognak nem lett szép vége, akkoriban négy ügyben is büntetőeljárás indult ellene különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt.

Nem véletlen, hogy Gyurcsány Ferenc „fiókája” bekerülhetett a fővárosi önkormányzatba, ahol

Karácsony Gergelytől sorjában kapta meg az összes fontosabb cégvezetői posztot.

A lap szerint a kedvéért olvasztották össze egyetlen óriási holdingba a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalatot, a Fővárosi Kertészetet, a kéményseprőket, de még a Temetkezési Vállalatot is.

Mártha Imre luxuséletmódja nagyon hamar beszédtéma lett a fővárosi közműcégek dolgozói közt, ráadásul mintha szándékosan provokálná is a munkatársait. Miközben a cégeknél folyamatos a leépítés, emberek százai rettegnek a kirúgástól, egyenesen megalázónak tartják a cégvezér dicsekvő posztjait a közösségi médiában.

A Metropol cikke szerint a legnagyobb felháborodást kora ősszel az váltotta ki, amikor Mártha Imre az egyik jach­tozó képre, amin egy csaknem meztelen hölggyel volt látható, ráírta: Home office.

A cikkben közölt fotókat a fővárosi közműcégek dolgozói juttatták el a Metropol szerkesztőségébe.

 

A cikk szerint a Costa del Solon, a világ milliárdosainak egyik kedvenc méregdrága partvidékén jachtozhatott. Hozzáteszik, hogy azt nem tudni, hogy kié lehet a képen látható hajó, de

egy ilyen kategória bérlése is átszámítva napi 1 millió forint körül van a Costa del Solon.

Mártha Imre csuklóján még a kb. 1 millió 900 ezres Breitling karóra is remekül kivehető, melyet látványosan nem igyekezett eldugni a fényképezőgép elől.

 

Forrás: Metropol

 

Alig néhány hete pedig egy marokkói 7 csillagos luxusszállodából jelentkezett be.

Forrás: Metropol

 

A Metropol utánanézett, hogy mennyibe kerül egyetlen éjszaka ebben a marrakeshi csúcsminőségű szállodában, a Namaskar-palotában.

Az eredmény megdöbbentő: egyetlen éjszaka 1 millió 627 ezer 640 forintba kerül.

Információjuk szerint Mártha 10 napot töltött itt el, vagyis átszámítva több mint 16 milliót költhetett csak a szállásra.

Kép forrása: Metropol

 

Luxusnyaralásairól, méregdrága karóráiról készült képek pedig kézről kézre járnak a munkatársak között. Korábban egy 18 karátos aranyból készült, 15 milliót érő ­Hublot órával került lencsevégre.

Kép forrása: Metropol

 

A Metropol a cikke végén felteszi a fővárosi közműcégek dolgozóinak jogosnak tűnő kérdését:

miközben a közterület-fenntartótól a Főtávig, a kertészeti vállalattól a kéményseprőkig folyamatos a leépítés, hogyan élhet ennyire nagy lábon, provokatív módon a közműcégek első számú vezetője?”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére