Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így kér bocsánatot Szabó Tímea!

Horváth K. József

2020.05.26. 11:24

A parlament napirend előtti felszólalásaiban, illetve az azonnali kérdések és válaszok órájában ismét elszalasztotta az ellenzék a lehetőséget, hogy méltó módon bocsánatot kérjen Orbán Viktortól és kormányától. Pedig a koronavírustörvény irigylésre méltó sikeressége kitűnő alapot szolgáltatott volna erre.

Azonban

nemhogy elismerték volna tévedésüket, nemhogy belátták volna, hogy nem segítették a védekezést, de súlyos álhírgyártásba fogva kifejezetten akadályozták is azt.

Alávaló magatartásukért azonban nemhogy bocsánatot nem kérnek, ahogy ez úri szalonokban illik, hanem a miniszterelnökkel kapcsolatban

azóta is folytatják nemtelen hazug politikájukat,

s egyáltalán nem szégyellik magukat amiatt, hogy azóta is hangosan a korlátlan hatalom megszerzéséről beszélek, s még mindig szájukra áll Orbán Viktor diktátorozása. Pedig most, amikor a kormány az Országgyűlés elé terjesztette a rendkívüli jogrend visszavonását célzó törvényjavaslatot, kiválóalkalom nyílt volna az elegáns színvallásra.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke sajátos stílusában próbálkozott ugyan a bocsánatkéréssel, de mint tudjuk, szavainak hitelességét éppen saját maga vonta kétségbe egy életre azzal az alaptalan, hangulatkeltően félrevezető kijelentésével, hogy

az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban.”

Amiből egy szó sem igaz, természetesen. Mondom, próbálkozott, de a rendre a hétfejű sárkányéhoz hasonlítható aktuális kirohanásával már a házszámra nem tudott koncentrálni. Ezért Orbán Viktor helyett Kásler Miklós emberi erőforrás minisztertől igyekezett bocsánatot kérni.

Ám ahogy korábbi közszerepléseivel történt, ez is alaposan félresikerült.

Rövid idézet a „bocsánatkéréséből”:

Miniszter úr! Szakmai kérdést én nem is teszek föl, mert úgysem fogunk választ kapni rá. De az a pökhendiség, ahogy ön az összes ellenzéki kérdést kezeli, az a pimaszság netovábbja.”

Így kér tehát bocsánatot egy szabad szemmel alig látható támogatottsággal bíró párt ellenzéki képviselője, aki mögül botrányos közszereplései miatt már azok a szavazók is kihátráltak, akik 2018-ban még rá adták a voksukat.

Ennyire belátóak, ennyire képtelenek azonosulni a valósággal, ennyire

nem áll érdekükben a járvány sikeres kezelésének elismerése,

ennyire nehezen viselik azt, hogy Magyarországon például nem volt több halott. Arató Gergellyel szólva „sajnos ebben a számban sem áll rosszul az ország”. Pedig

ha többen hunytak volna el, mennyivel hatásosabban lehetett volna támadni a kormányt,

talán már meg is dőlhetett volna ­ – folytathatnánk a romlás képzeletbeli gondolatmenetét.

Itt tartunk. Nincs ebben semmi meglepő. A baloldal ezúttal is bebizonyította, hogy még egy morális kényszerhelyzetben – ha egyáltalán tisztában vannak vele, mi az? – sem képesek a jobbik énjüket elővenni.
Költői lenne a kérdés, kedves Olvasó, hogy ennek az az oka, hogy egyszerűen nincs nekik olyan? Ha mégis van és elővették, akkor az a legjobb oldaluk, amit Szabó Tímea bocsánatkérés címén a tegnapi parlamenti produkciójával bemutatott.

Az őszödi beszéd elhangzásának 14. évfordulóján méltóbb megemlékezés el sem hangozhatott volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Alapjogokért Központ: kíméletlenül büntetendő a pedofília

Alapjogokért Központ: kíméletlenül büntetendő a pedofília

Az Alapjogokért Központ tegnap bemutatta a balliberális Révész Sándor újságíró 2014-es, „A pedofil is ember” (sic!) c. cikkét, melyben a rajzolt pedofil tartalmakat mentegette. Most újabb gyöngyszem került elő.

Varga Mihály nyomatékosította a magyar álláspontot

Varga Mihály nyomatékosította a magyar álláspontot

A magyar álláspont szerint igazságosnak, rugalmasnak és a politikamentesnek kell lennie a gazdasági újraindítást célzó uniós helyreállítási csomagnak – jelentette ki Varga Mihály az unió pénzügyminisztereinek, videokonferenciás tanácskozásán.

Bulgáriában rekordot döntött az új fertőzések száma

Bulgáriában ismét rekordot döntött az egy nap alatt újonnan megfertőződöttek száma.

Nanushkában ünnepelte a függetlenség napját Ivanka Trump

Nanushkában ünnepelte a függetlenség napját Ivanka Trump

Donald Trump amerikai elnök lánya a magyar világmárka western ihletésű ,“Parx” fantázianevű midiruháját választotta a július 4-i ünnepi hétvégére, amit megörökített a személyes Instagram-oldalára feltöltött több családi fotón is.

Koncz Ferenctől búcsúzott a miniszterelnök

Orbán Viktor közösségi oldalán búcsúzott a Fidesz országgyűlési képviselőjétől, Koncz Ferenctől.

Egymilliós bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság Hadházyra

Egymilliós bírságot szabott ki az adatvédelmi hatóság Hadházyra

Persze ő nem érti, ez mégis hogyan lehet, hiszen ő nem bűnös.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére