Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így jártunk volna, ha a baloldal akarata érvényesül a járványkezelésben

888.hu

2021.03.09. 17:05

Valószínűleg nem az átoltottsági lista élmezőnyében foglalna helyet hazánk.

A Mandiner azonban továbbment, számszerűsítette is a különbséget.

Mint ismert, a legfrissebb, március 8-ai adatok alapján összesen mintegy 1,3 millió adag vakcinát adtak be ma Magyarországon. Ez nemzetközi összehasonlításban igen jónak számít, az első adagot megkapottak aránya 10,26 százalék, amivel az Európai Unióban a másodikak vagyunk, kizárólag Málta előzi meg hazánkat.

A jókora Sinopharm-szállítmány meglátszik a számokon, és az is, hogy a teljes oltóanyagtömegnél tíz adagból négy (pontosan: 40,36 százalék) a köznyelvben keletinek nevezett, tehát orosz vagy kínai vakcina volt, hat pedig (pontosan: 59,64 százalék) nyugati. Ez az arány érdemben azóta sem változott (39,90 és 60,10 százalék március 4-én, az utolsó tételes ismertető megjelenésekor), a nyugati oltóanyagokon belül a Pfizer–BioNTech húzott el nagyon, a keletieknél pedig az orosz Szputnyik zárkózott fel a Sinopharmhoz. Ha ezt rávetítjük a jelenlegi átoltottsági adatokra – a március 8-ai 1 002 714 emberre –, kiderül, hogy ez a gyakorlatban azt jelentené:

alig 602 ezren kapták volna meg az első adagot, azaz a fenti számítások alapján több mint 400 ezer ember maradt volna ki teljesen az oltásból,

és legkevesebb 121 ezren nem kaptak volna mostanra második adagot – legalábbis ha azok szava érvényesülne a döntéseknél, akik elzárkóznak a kínai és orosz vakcinák alkalmazásától – írja a Mandiner.

Mindezek fényében talán már semmi kétség nincs afelől, hogy a baloldalnak az emberéletek sem számítanak, ha a politikai haszonszerzésről van szó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére