Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Idén 2 milliárddal kap többet Újbuda, a DK-s polgármester mégsem akar hozzájárulni a járvány elleni védekezéshez

888.hu

2020.04.09. 09:55

A veszélyhelyzetben összefogásra és együttműködésre, a kerületvezetés részéről határozott intézkedésekre van szükség, nem pedig széthúzásra, hangulatkeltésre és megalapozatlan információk terjesztésére.

A XI. kerületi Fidesz-KDNP képviselőcsoportja szerint ahelyett, hogy a kerületben élők problémáival foglalkozna Újbuda DK-s polgármestere, László Imre a közösségi oldalát és a nyilvánosság fórumait pártpolitikai célokra használja a járvány alatt, és a veszélyhelyzet kezelésére irányuló kormányzati intézkedéseket bírálja.

A polgármester azt híreszteli, hogy az önkormányzatot működésképtelenné teszik a kormányzati intézkedések, a védekezéshez tervezett 600 millió forintos hozzájárulás a kerülettől kezelhetetlen. A helyi Fidesz szerint azonban ebben az évben Újbuda egymilliárd forinttal többet kapott a fővárostól, és a tavalyi évről további egymilliárd forint szabad pénzmaradvány áll rendelkezésére. Szerintük ebből a két forrásból már képesnek kell lennie a vezetésnek kigazdálkodni a szükséges 600 millió forintot.

De ha ez nem lenne elég, vannak további javaslataik is, például a több mint 200 millió forintos ügyvédi, jogi és közbeszerzési szerződések felülvizsgálata.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére