Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hónapokon keresztül gyalázta a baloldal Müller Cecíliát

888.hu

2020.06.18. 14:15

Az elmúlt hónapokban Müller Cecília országos tisztifőorvos részese lett a mindennapjainknak. Szinte minden nap megjelent a képernyőkön, fáradhatatlanul tájékoztatta a magyar embereket a koronavírus-járvány fejleményeiről. A baloldalnak viszont Müller jelenléte csak egy újabb támadási felületet adott, és jó szokásukhoz híven éltek is a lehetőséggel. Mutatjuk, hogyan.

Tegnap tartotta utolsó sajtótájékoztatóját az operatív törzs, így az országos tisztifőorvos is elköszönt.

Március óta Magyarországon szinte mindenki ismeri Müller Cecília nevét: az országos tisztifőorvos 98 napon át vett részt a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, naponta ott volt a tévéképernyőkön.

A Ripost című lap kiszámolta, hogy

Müller Cecília 81 alkalommal összesen 1718 percben tájékoztatta a nyilvánosságot a koronavírus-járvány kapcsán.

Ha épp nem a sajtótájékoztatókon vett részt, akkor az operatív törzs ülésén tárgyalt, koordinálta a járvány elleni védekezést, vagy éppen személyesen kereste fel a szorult helyzetben lévő szociális intézményeket, köztük a Pesti úti idősotthont is.

MTI/kormany.hu/Botár Gergely

 

Müller Cecília szinte minden nap odaállt a kamerák elé, és ezzel egy hatalmas céltábla került a hátára, ugyanis a baloldal ahol csak tudta, támadta.

Hazudozással, személyének teljes hiteltelenítésével próbálták az elmúlt hónapokban megnehezíteni munkáját.

A támadások élén a baloldalivá vedlett Jobbik állt. A párt nemcsak közleményekben és nyilatkozatokban támadta az országos tisztifőorvost, hanem még grafikákat is készített.

Március 29-én a Jobbik a következő közleménnyel állt elő:

Ha már nem használhatsz, ne is árts! – szól Hippokratész bölcs mondása. Nem kell orvosnak vagy virológusnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, egy olyan fertőző betegség esetében, amelynél több hét is lehet a lappangási idő, de a betegek a tünetek megjelenése előtt is képesek egymást megfertőzni, a védőmaszknak komoly szerepe van a megelőzésben. Tehát az ilyen és ehhez hasonló felelőtlen kijelentések ágyaznak meg a holnap tragédiáinak! Ne felejtsük el őket!

Fotó: Facebook

Csak a tisztánlátás kedvéért, Müller Cecília nem mondott mást, mint amit az egészségügyi világszervezet is, amely többször is közölte: a tünetmentes emberek maszkviselése nem jelent valódi segítséget.

A Jobbik április másodikán szintén egy félrevezető grafikával jelentkezett, ráadásul a párt hivatalos Facebook-profiljával még kommentelgetni is maradt idejük. A hozzászólásukban gyakorlatilag hazugsággal vádolták Müller Cecíliát és a Fideszt.

Fotó: Facebook

Május 7-én a baloldali párt arról írt egy kép kíséretében, hogy „Gulyás Gergely szerint pedig a 65 éven aluliak nyugodtan megfertőzhetik egymást... Ne hallgassanak rájuk!”

Mondjuk Gulyás Gergely szerint pedig a 65 éven aluliak nyugodtan megfertőzhetik egymást... Ne hallgassanak rájuk!

Posted by Jobbik Magyarországért Mozgalom on Wednesday, May 6, 2020

Ezzel a Jobbik lényegében a hatóságokba vetett bizalmat próbálta meg aláásni, és egyébként Gulyás szavait kiforgatták, Müller Cecíliának pedig tökéletesen igaza volt.

A DK is hozta a formáját.

A Gyurcsány-párt „Müller Cecília szégyellje magát!” címmel adott ki közlemény, amelyben propagandistának és hazugnak nevezték az országos tisztifőorvost.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó is odatette magát, amikor gyalázkodni kellett. A semmilyen orvosi végzettséggel nem rendelkező szocialista politikus azt mondta március 24-én, hogy „mindennap elmondja az operatív törzsbe a Cecília főigazgató asszony, vagy nem tudom, hogy kell szólítani.”

Május 2-án pedig kijelentette, hogy a tatabányai egészségügyi dolgozó halálával kapcsolatban Müller Cecília „hazudott”.

Kunhalmi Ágnes a gazdaság újraindításáról pedig azt mondta: ahhoz három feltételnek kell teljesülnie: az iskolákat zárva kell tartani; „tesztelni, tesztelni, tesztelni” kell, és maszkot kell viselni, mert akármennyire „nem hisz benne Müller Cecília, mégiscsak inkább a WHO-ra hallgassunk meg a mértékadó járványügyi szakemberekre”.

Ehhez képest Ledia Lazeri, az egészségügyi világszervezet, a WHO budapesti irodavezetője arról beszélt a Klubrádiónak, hogy elég koronavírustesztet végeznek el Magyarországon, és sikerült elkerülni a fertőzés világszerte látott ugrásszerű növekedését.

Karácsony Gergely baloldali főpolgármester sem bírta ki, hogy ne szólaljon meg. Mint tudjuk, az ő felügyelete alá tartozik az a Pesti úti idősotthon, ahol több tucatnyian vesztették életüket a koronavírus-járvány miatt, és több mint százan megfertőződtek.

Budapest vezetője azt írta április 21-én: „Szerintem a tisztifőorvosnak a járvány ellen kellene küzdenie szakmai alapon, és nem a fővárosi önkormányzat ellen politikai alapon. Mi mindenesetre a szakmai megközelítést választjuk és a járvánnyal küzdünk. Minden egyéb másodlagos most.”

Karácsony vírusellenes „küzdelme” egyébként kimerült a Facebook-posztok napi megírásában, és a mai napig még véletlenül sem dugta az orrát a Pesti úti idősotthon környékére sem.

A főpolgármester mérhetetlen pártja, a Párbeszéd egyébként még egy lejárató videót is készített Müller Cecíliáról, amelyben tanácsaiból, tájékoztatásából kiragadott mondatokkal igyekeztek hitelteleníteni és megszégyeníteni.

A gúnyólódás sem maradt el.

Pápai Gábor, a Népszava karikaturistája például egy olyan rajzot jelentetett meg, amely a keresztre feszített Jézust ábrázolta Müller Cecília mellett, és a következő felirattal látta el: „alapbetegsége függőséget okozott”.

Forrás: Népszava

Az alkotás közfelháborodást váltott ki, a KDNP frakcióvezető-helyettese, Vejkei Imre személyiségi jogi pert indított az ügyben az alaptörvény és a polgári törvénykönyv alapján.

Nem sokkal később Kuncze Gábor, az SZDSZ egykori elnöke, volt belügyminiszter „Cili mami aranyköpései” címmel osztott meg egy olyan mémet, amelyen Müller arcát montírozták Jézus fejére.

Fotó: Facebook

A baloldaltól tehát ennyire futotta a járvány kellős közepén. A magunk részéről viszont szeretnénk kifejezni hálánkat Müller Cecília kemény munkája iránt, és köszönünk mindent, amit a magyar emberek egészségéért tett.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére