Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hogyan vette védőszárnyai alá Gyurcsány Ferencet az Apró család?

888 - Magyar Nemzet

2021.02.09. 16:00

A Magyar Nemzet cikksorozatában bemutatja, hogy miként válhatott Gyurcsány Ferenc a baloldal vezetőjévé egy történelmi bukást követően.

 

A Magyar Nemzet cikksorozatának második részében megírta, hogy 1994 mind a magánéletében, mind az üzletben sikeres évnek számított a volt kormányfőnek. Abban az esztendőben tértek vissza a posztkommunisták a hatalomba, ekkor ismerte meg későbbi, harmadik feleségét, Dobrev Klárát, valamint néhány hét múlva költöztek be a Szemlőhegy utca 42.-be.

Klára édesanyja a nagy hatalmú, vezető kommunista családból származó Apró Piroska, aki akkoriban Horn Gyula kormányfő kabinetfőnökeként dolgozott. Apró Piroskának óriási szerepe volt abban, hogy Gyurcsány végül hová jutott, ezért érdemes röviden bemutatni az életútját

– írják.

Bemutatják, hogy milyen történelmi múltja van annak a villának, amelyben a Gyurcsány házaspár a mai napig él, amelyet 1995-ben vásároltak meg a II. kerületi önkormányzattól.

A portál Apró Piroska kivételes életútjáról is beszámol. Mindössze kilencéves volt, amikor apja, Apró Antal az 1956-os forradalom leverése után a Kádár-rendszer egyik legfontosabb vezetője lett. Egy moszkvai internátusban nevelkedett, majd külkeres pályán kezdett dolgozni:

a Külkereskedelmi Minisztériumban, ahol 1982-ben főosztályvezető-helyettesnek nevezték ki

– írták. Majd kabinetfőnök is lett, miután Horn Gyula letette a miniszterelnöki esküt. Azonban a miniszterelnökkel való közös munka nem működött, „elmaradozott” a párttól, és menesztették is.

A következő években Gyurcsány Ferenc anyósa befolyásos pozíciókra tett szert állami vállalkozásoknál.

Hamarosan igazgatótanácsi tag lett az állami Magyar Hitelbanknál.

Ez volt az a bank, amely 700 millió forintos hitelt adott Gyurcsány cégének, az Altusnak, hogy megszerezze az akkori legnagyobb hazai alumíniumipari vállalatot, a Motimot, amely a cégcsoport legsikeresebb, legjövedelmezőbb tagja lett.
Majd miután Gyurcsány Ferenc bekerült a családba, cége, az Altus újabb sikert könyvelhetett el: egyszerűsített privatizációval megszerezte a gazdasági-pénzügyi oktatásban piacvezető Perfekt Rt.-t.
A lap ismerteti, hogy ez a szervezet a hetvenes évek végétől a rendszerváltásig – a Pénzügyminisztérium Továbbképző Intézeteként (PMTI) – az akkori tanácsrendszer és az állami vállalatok szakembereit oktatta, elsősorban számviteli ismeretekre. Az egyre jobban jövedelmező cég vezetését 1998-tól Szilvásy György vette át, aki ezt megelőzően, 1995 és 1998 között, a Környezetvédelmi és Területfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára volt.
Miután Gyurcsány Ferenc beházasodott az óriási befolyással rendelkező Apró családba, már elválaszthatatlanul ott volt mellette többek között Szilvásy György is.
A Magyar Nemzet írásából is láthatóvá válik, hogy
Gyurcsány tulajdonképpen anyósa, Apró Piroska révén lesz milliárdos baloldali oligarcha, és teremti meg azt a pénzügyi önállóságot, amely a politikai térben behozhatatlan előny.
A teljes cikket IDE kattintva lehet elolvasni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A brüsszeli ételfutárok többsége migráns

A fővárosi biciklis ételfutárok nagy része illegális bevándorló, írta az egyik belga lap egy felmérésre hivatkozva. Az egyik érintett cég azonban azt állítja, hogy a cikkben szereplő állításokra nincs semmiféle bizonyíték.

Adele slágere igazából meleghimnusz, Alekosz is Dobrevet támogatja

Adele slágere igazából meleghimnusz, Alekosz is Dobrevet támogatja

Orbán Viktor Kossuth rádióban beszélt a negyedik hullámról, az erős vezetőről és a rezsiharcról.

Orbán Viktor: Bajnokok a házban!

A magyar miniszterelnök Facebook-oldalán osztott meg egy képet.

Alekosz nem nyerő a nyelvtani való világban

Alekosz nem nyerő a nyelvtani való világban

Nagyívű, már-már történelmi jelentőségű írásművel jelentkezett saját közösségi oldalán Nagy Alekosz. Kérem? Mármint, hogy ki az az Alekosz? Nos, a bulvár-, illetve tévés valóságshow-ügyekben járatlanok kedvéért eláruljuk, hogy a Való Világ 4. szériájából ismerhettük meg a nevét, s miután megnyerte az embert próbáló sorozatot, főfoglalkozású Alekosz lett belőle.

Adele kitalálta, hogy az egyik legnagyobb slágere igazából meleghimnusz

Adele kitalálta, hogy az egyik legnagyobb slágere igazából meleghimnusz

„Az LMBTQ-közösség olyan számomra, mintha kiskorom óta a lelki társaim lennének” – jelentette ki az énekesnő belgiumi koncertjén.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére