Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába ajvékolt a Gyurcsány-koalíció, megkapják a jegyeket az SZFE forradalmárjai

888 - Magyar Nemzet

2021.02.04. 15:00

A Gyurcsány Ferenc által elnökölt ellenzék balszárnya, az MSZP is azt állította korábban, hogy az SZFE új vezetése azzal szeretné érvényteleníteni a piros-fehér szalagokkal és pizzásdobozokkal sztrájkoló diákok őszi félévét, hogy törlik az érdemjegyeket.

 

Senki nem veszítette el a félévét, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatási osztálya rögzítette a tanulmányi nyilvántartó rendszerbe (Neptun) a 2020. november 6. előtti érdemjegyeket

– közölte a Színház- és Filmművészeti Egyetem csütörtökön az MTI-vel.

Mint a közleményben kiemelik, a sajtóban korábban megjelent hírekkel ellentétben az egyetemen senki nem veszítette el az előző félévi eredményét.

Az egyetem vezetése december 12-én az SZFE honlapján közzétett tájékoztatója szerint módosította a tanév rendjét, és már akkor is közölték, hogy nem érvénytelen a félév az intézményben. A vezetés akkori közlése szerint február 1-jétől 19-éig pótolható az első félévben felvett órák november 27-e és december 12-e közé eső része, valamint az elmaradt vizsgákat is le lehet tenni.


A Magyar Nemzet már tegnap megírta, hogy értesülése szerint minden olyan érdemjegyet, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az őszi félévben szereztek, beírtak az egyetem Neptun-rendszerébe.

Ezzel minden olyan baloldali híresztelést megcáfoltak, amely azt hangoztatta, hogy a hallgatók őszi szemeszterben kapott érdemjegyeit és kreditjeit nem fogadja el a vezetés.

A HVG korábban azt állította, hogy úgy lenne érvényes a hallgatóknak az őszi félév, hogy a diákok kreditjeit erre az időszakra lenulláznák, és átvinnék őket a tavaszi félévre. Ennek megfelelően a baloldal kampányfogásnak használta az álhírt: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában új SZFE létrehozását körvonalazta egy esetleges kormányváltás esetén. Párttársa, Hiller István szavait megismételve azt hangoztatta, hogy „azokat a krediteket, amiket a jelenlegi vezetés törölt, automatikusan átveszi majd az új intézmény”.

Az MSZP mellett a DK is rátelepedett az álhírre:

közleményükben azt írták, hogy „a hallgatók jegyeinek törlése erősen jogsértő, és semmi másról nem szól, mint az erő és hatalom fitogtatásáról”.

„Felháborítónak tartjuk ezt az intézkedést, és nem hagyjuk szó nélkül, hogy a diktatúrába hajló Fidesz-kormány korbáccsal üsse és büntesse azokat, akik kiállnak a szabadságukért és jogaikért” – hangoztatta közleményében a Gyurcsány-párt.

Korábban a lap megírta, hogy a baloldali sajtó híresztelése ellenére az SZFE hallgatói eredményesen zárhatják az őszi félévet, így a kuratórium döntése értelmében érvényesíthetik érdemjegyeiket és megszerzett kreditjeiket.

Ennek csupán egyetlen feltétele van: ki kell egyenlíteniük az esetlegesen fennmaradt pénzügyi tartozásukat a felsőoktatási intézménynek. A diákok január végéig nyilatkozhattak a tavaszi szemeszter aktivizálásáról, ezt követően – február 1-je és 19-e között – az őszi félévben szerzett eredményeket rögzíthetik, valamint a vizsgák teljesítéséről is számot adhatnak. A szokásos módon, a teljesítmények alapján állapítják meg a következő félévre járó ösztöndíjakat. Így

semmilyen hátrány vagy jogsérelem nem éri a hallgatókat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor is gratulált Pigniczki Fanninak az olimpiára való kijutásért

A ritmikus gimnasztikázó a tegnapi hibátlan teljesítményéért érdemelte ki a koronavírus-járvány miatt idén nyárra halasztott tokiói olimpiára való kvalifikációt.

Szétesett a baloldal Egerben, kilépett a polgármester

Eger volt az első olyan város, ahol a baloldal összeállt a Jobbikkal és a szakadás is itt történt meg először, amikor Mirkóczki Ádám polgármester csapatával együtt kilépett a baloldali szövetségből.

Gyurcsány megint tagadja a demokráciát

Gyurcsány megint tagadja a demokráciát

A kövéri terror, avagy büntetés a parlamentben címmel készített, természetesen ezúttal is futóhomokra épülő, azaz teljes mértékben alaptalan, félrevezető videót Gyurcsány Ferenc.

A labdarúgás nem csak egy sport

A labdarúgás nem csak egy sport

Nincs még egy olyan játék, amely ekkora hatást tud gyakorolni az emberiségre, ilyen érzelmeket tud kiváltani az emberekből. A futball a nemzeti összetartozás egyik alappillére. Pont ez az oka, hogy a liberálisok nem tudnak kibékülni a focival.

A 888 megmondja a tutit: Anglia–Horvátország

A 888 megmondja a tutit: Anglia–Horvátország

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Anglia–Horvátország.

Galla bögyölője

Galla bögyölője

Újabb mártírt avatnak haladóék. Újabb hős született, akit az elnyomás emel az egekbe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére