Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hemzsegnek Gyurcsány emberei a városházán

888.hu

2021.05.15. 09:30

A letűnt korok bukott emberei szépen visszaszivárogtak a kulcspozíciókba Karácsony Gergely főpolgármester irányítása alatt. Gyurcsány legnagyobb örömére.

Nem kellett sokat várni a 2019-es önkormányzati választások után, hogy Gyurcsány Ferenc átvegye az uralmat Budapesten.

Tavaly februárban, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi és Kiss László III. kerületi szocialista polgármester szinte a semmiből jelentette be, hogy a DK-ben folytatják pályafutásukat. A szocialista párt alapszabálya tiltja a kettős párttagságot, ilyen esetekben azonnal megszűnik az MSZP-tagság.

Fotó: Origo.hu

A két szocialista polgármester akciójáról elsőként az Index számolt be, így a két politikus ennek a portálnak megerősítette a váltást, egy közös közleményben.

A polgármesteri programunk végrehajtásához a DK politikai közösségétől kaptunk megfelelő garanciákat és politikai támogatást. Másrészt az európai politikát illetően az a vonal áll hozzánk a legközelebb, amelyet a Dobrev Klára vezette EP-delegáció képvisel például az európai minimálbér, minimálnyugdíj és családi pótlék kérdésében”

– tudatták.

Ez a magyarázat egyértelműen azt bizonyította, hogy

Budapesten innentől kezdve Gyurcsány Ferenc diktálja a tempót.

Szaniszló és Kiss pártváltása azonban nem csak a DK és az MSZP viszonyára volt hatással, hanem Karácsony Gergely főpolgármester politikai hatalmát is érintette, leginkább gyengítette.

A 33 fős Fővárosi Közgyűlésben ezzel a kis mozgolódással ugyanis a DK-nak hat fősre duzzadt a frakciója. Ennek azért van jelentősége, mert a DK politikusainak szavazatai nélkül Karácsony semmit nem tud keresztülvinni.

Gyurcsány embereinek beejtőernyőztetése azonban már néhány héttel a választások után megkezdődtek.

Mutatjuk ki ők és hol kötöttek ki.

Böcskei Balázs, az IDEA Intézet kutatási igazgatója á 2019-től társadalmi kapcsolatokért felelős önkormányzati főtanácsadó. Az Origo cikke szerint „a Demokratikus Koalíció brüsszeli delegációja éppen cégét, a RESPUBLICA Elemző Kutató és Tanácsadó Kft.-t bízta meg tanulmányok elkészítésével és egyéb szolgáltatások nyújtásával. A 2017-es alapítású vállalkozásban Böcskei egyedüli tulajdonos, és ő az ügyvezető is” .

Draskovics Tibor, Gyurcsány pénzügyminisztere, majd igazságügyi és rendészeti minisztere, 2019-től a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnöke.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Élő Norbert, a DK jelenlegi elnökségi tagja, a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Felügyelőbizottságának elnöke.

Gál J. Zoltán, Gyurcsány államtitkára a Miniszterelnöki Hivatalban, a főpolgármester stratégiai főtanácsadója, önkormányzati főtanácsadó.

Handl Tamás, Gyurcsány korábbi testőre, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatója.

Katona Tamás, Gyurcsány államtitkára a pénzügyi tárcánál, az Államkincstár elnöke 2006 és 2009 között, a BKV Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke.

Kálmán Olga, a DK jelenlegi elnökségi tagja, kulturális főtanácsadó.

MTI/Soós Lajos

Kolber István, Gyurcsány regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli minisztere, a DK Országos Tanácsának jelenlegi elnöke, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági tagja.

Nemes Gábor, a DK XVI. kerületi önkormányzati képviselője, a BKV Zrt. igazgatósági tagja.

Szabó Zoltán, korábbi országgyűlési képviselő, DK-s, a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságának tagja.

Tordai Csaba, a Gyurcsány-kormányok Igazságügyi Minisztériumának főosztályvezetője, 2007-től a Kiss Péter-féle Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára, majd államtitkára lett, Karácsony mellett először főjegyzőként merült fel a neve, aztán végül jogi tanácsadó lett, emellett a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnöke

Vágó István, DK jelenlegi elnökségi tagja a BKV leányvállalatánál, a Vasúti Járműjavító Kft.-nél lett felügyelő bizottsági tag.

A négy főpolgármester-helyettes közül is kettő Gyurcsány Ferenc embere.

Gy. Németh Erzsébet, a DK jelenlegi alelnöke, főpolgármester-helyettes. Még a 444 is úgy írt róla, hogy „abban is különbözik Karácsony többi helyettesétől, hogy ő erősebben képviseli pártja, a DK érdekeit. Ez egyben azt is jelenti, hogy kevesebb autonómiája van a politikailag érzékeny ügyekről zajló vitákban. »Többször hangzik el az ő szájából, hogy erről meg kell kérdeznem az elnökömet« – fogalmazott az egyik városházi forrás”.

Kiss Ambrus, az MSZP-közeli Policy Agenda vezetője Karácsony ötödik főpolgármester-helyettese lett. Kiss 2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, 2003. márciusától miniszteri tanácsadó volt a Miniszterelnöki Hivatalban. 2006. és 2007. között a szociális és munkaügyi miniszter kabinetfőnöke volt, ezt követően pedig 2009-től a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kabinetfőnöke volt, 2009. áprilisától pedig társadalompolitikai szakállamtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban.

Ennek fényében jól látszik, hogy Gyurcsány Ferenc jó esélyekkel indult az ellenzéki előválasztásnak csúfolt színházi előadáson, hiszen felesége, Dobrev Klára is bejelentkezett már miniszterelnök-jelöltnek.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán világossá tette, hogy az előválasztás le van vajazva.

Az előválasztás csak egy színjáték, egy show, amivel Gyurcsányék becsapják a saját szavazóikat. Néhány körzet kivételével a pártközpontok már rég eldöntötték, hogy melyikben melyik párt indít jelöltet, az úgynevezett előválasztás meg le van vajazva. Azt is mindenki tudja a politikában, hogy megint Karácsony lesz a miniszterelnök-jelölt, mint 2018-ban. Ne dőljenek be nekik, kamu az egész!

– írta a politikus.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Egészségügy: Gyurcsány magyarszívató ostobaságai

Ne vessen meg a kedves olvasó, de legutóbb nagyon odavoltam Gyurcsány parlamenti felszólalásától. Ha rajtam múlt volna, én is azt tanácsoltam volna neki, csak rajta, rajta, beszéljen részletesen arról, hogy kormányra kerülésük esetén ismét bevezetnék a fizetős egészségügyet. Jelezve, hogy tényleg a múlt akar visszatérni Magyarországra.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország–Németország

A 888 megmondja a tutit: Franciaország–Németország

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Franciaország–Németország.

Orbán Viktor megmutatta, melyik zenével hangolódik a válogatott mérkőzésre

Ma este 18 órától Magyarország–Portugália Európa-bajnoki mérkőzés.

Megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot, a baloldal nem támogatta

Megszavazták a pedofilellenes törvénycsomagot, a baloldal nem támogatta

Így a DK, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd a pedofilok oldalára állt.

A meccs előtt nyerésre állunk a tizenegy fejű portugál sárkány ellenében

A meccs előtt nyerésre állunk a tizenegy fejű portugál sárkány ellenében

Szinte már minden a fociról, a ma este hat órakor kezdődő Magyarország–Portugália Európa-bajnoki mérkőzésről szól. Már kora délután megkezdődött a szurkolói zarándoklat a Puskás Aréna felé. A szerencsések a lelátóról, a jegy nélküliek a városligeti szurkolói zónából vagy kisebb-nagyobb vendéglátóhelyekről figyelik majd a mérkőzést.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére