Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hemzsegnek Gyurcsány emberei a városházán

888.hu

2021.05.15. 09:30

A letűnt korok bukott emberei szépen visszaszivárogtak a kulcspozíciókba Karácsony Gergely főpolgármester irányítása alatt. Gyurcsány legnagyobb örömére.

Nem kellett sokat várni a 2019-es önkormányzati választások után, hogy Gyurcsány Ferenc átvegye az uralmat Budapesten.

Tavaly februárban, Szaniszló Sándor XVIII. kerületi és Kiss László III. kerületi szocialista polgármester szinte a semmiből jelentette be, hogy a DK-ben folytatják pályafutásukat. A szocialista párt alapszabálya tiltja a kettős párttagságot, ilyen esetekben azonnal megszűnik az MSZP-tagság.

Fotó: Origo.hu

A két szocialista polgármester akciójáról elsőként az Index számolt be, így a két politikus ennek a portálnak megerősítette a váltást, egy közös közleményben.

A polgármesteri programunk végrehajtásához a DK politikai közösségétől kaptunk megfelelő garanciákat és politikai támogatást. Másrészt az európai politikát illetően az a vonal áll hozzánk a legközelebb, amelyet a Dobrev Klára vezette EP-delegáció képvisel például az európai minimálbér, minimálnyugdíj és családi pótlék kérdésében”

– tudatták.

Ez a magyarázat egyértelműen azt bizonyította, hogy

Budapesten innentől kezdve Gyurcsány Ferenc diktálja a tempót.

Szaniszló és Kiss pártváltása azonban nem csak a DK és az MSZP viszonyára volt hatással, hanem Karácsony Gergely főpolgármester politikai hatalmát is érintette, leginkább gyengítette.

A 33 fős Fővárosi Közgyűlésben ezzel a kis mozgolódással ugyanis a DK-nak hat fősre duzzadt a frakciója. Ennek azért van jelentősége, mert a DK politikusainak szavazatai nélkül Karácsony semmit nem tud keresztülvinni.

Gyurcsány embereinek beejtőernyőztetése azonban már néhány héttel a választások után megkezdődtek.

Mutatjuk ki ők és hol kötöttek ki.

Böcskei Balázs, az IDEA Intézet kutatási igazgatója á 2019-től társadalmi kapcsolatokért felelős önkormányzati főtanácsadó. Az Origo cikke szerint „a Demokratikus Koalíció brüsszeli delegációja éppen cégét, a RESPUBLICA Elemző Kutató és Tanácsadó Kft.-t bízta meg tanulmányok elkészítésével és egyéb szolgáltatások nyújtásával. A 2017-es alapítású vállalkozásban Böcskei egyedüli tulajdonos, és ő az ügyvezető is” .

Draskovics Tibor, Gyurcsány pénzügyminisztere, majd igazságügyi és rendészeti minisztere, 2019-től a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági elnöke.

MTI Fotó: Kovács Tamás

Élő Norbert, a DK jelenlegi elnökségi tagja, a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) Felügyelőbizottságának elnöke.

Gál J. Zoltán, Gyurcsány államtitkára a Miniszterelnöki Hivatalban, a főpolgármester stratégiai főtanácsadója, önkormányzati főtanácsadó.

Handl Tamás, Gyurcsány korábbi testőre, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság igazgatója.

Katona Tamás, Gyurcsány államtitkára a pénzügyi tárcánál, az Államkincstár elnöke 2006 és 2009 között, a BKV Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke.

Kálmán Olga, a DK jelenlegi elnökségi tagja, kulturális főtanácsadó.

MTI/Soós Lajos

Kolber István, Gyurcsány regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli minisztere, a DK Országos Tanácsának jelenlegi elnöke, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági tagja.

Nemes Gábor, a DK XVI. kerületi önkormányzati képviselője, a BKV Zrt. igazgatósági tagja.

Szabó Zoltán, korábbi országgyűlési képviselő, DK-s, a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottságának tagja.

Tordai Csaba, a Gyurcsány-kormányok Igazságügyi Minisztériumának főosztályvezetője, 2007-től a Kiss Péter-féle Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára, majd államtitkára lett, Karácsony mellett először főjegyzőként merült fel a neve, aztán végül jogi tanácsadó lett, emellett a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnöke

Vágó István, DK jelenlegi elnökségi tagja a BKV leányvállalatánál, a Vasúti Járműjavító Kft.-nél lett felügyelő bizottsági tag.

A négy főpolgármester-helyettes közül is kettő Gyurcsány Ferenc embere.

Gy. Németh Erzsébet, a DK jelenlegi alelnöke, főpolgármester-helyettes. Még a 444 is úgy írt róla, hogy „abban is különbözik Karácsony többi helyettesétől, hogy ő erősebben képviseli pártja, a DK érdekeit. Ez egyben azt is jelenti, hogy kevesebb autonómiája van a politikailag érzékeny ügyekről zajló vitákban. »Többször hangzik el az ő szájából, hogy erről meg kell kérdeznem az elnökömet« – fogalmazott az egyik városházi forrás”.

Kiss Ambrus, az MSZP-közeli Policy Agenda vezetője Karácsony ötödik főpolgármester-helyettese lett. Kiss 2002-től a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumban dolgozott, 2003. márciusától miniszteri tanácsadó volt a Miniszterelnöki Hivatalban. 2006. és 2007. között a szociális és munkaügyi miniszter kabinetfőnöke volt, ezt követően pedig 2009-től a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter kabinetfőnöke volt, 2009. áprilisától pedig társadalompolitikai szakállamtitkár a Miniszterelnöki Hivatalban.

Ennek fényében jól látszik, hogy Gyurcsány Ferenc jó esélyekkel indult az ellenzéki előválasztásnak csúfolt színházi előadáson, hiszen felesége, Dobrev Klára is bejelentkezett már miniszterelnök-jelöltnek.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán világossá tette, hogy az előválasztás le van vajazva.

Az előválasztás csak egy színjáték, egy show, amivel Gyurcsányék becsapják a saját szavazóikat. Néhány körzet kivételével a pártközpontok már rég eldöntötték, hogy melyikben melyik párt indít jelöltet, az úgynevezett előválasztás meg le van vajazva. Azt is mindenki tudja a politikában, hogy megint Karácsony lesz a miniszterelnök-jelölt, mint 2018-ban. Ne dőljenek be nekik, kamu az egész!

– írta a politikus.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Minden, amit tudni kell a Békemenetről

Minden, amit tudni kell a Békemenetről

Az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet tart.

A magyar Floyd

A magyar Floyd

Aki esetleg azt hinné, hogy még mindig le vagyunk maradva a Nyugattól, hogy még mindig hátul kullogunk a sorban, hogy még mindig irigykedve tekintünk pislogó szemmel a vágyott Nyugat felé, azt téved. Az nem követi az eseményeket!

Allah akbar! kiáltással emlékezett meg egy diák a dzsihadista által lefejezett tanárról

A tanuló „Allah akbar!”-t kiáltott a dzsihadista által lefejezett francia tanár tiszteletére tartott megemlékezésen. Az iszlamista apa az iskola felgyújtásával fenyegetőzött.

Így mentegeti Márki-Zay Péter az őszödi beszédet

Így mentegeti Márki-Zay Péter az őszödi beszédet

Márki-Zay Péter egy Facebookra feltöltött videóban vette védelmébe Gyurcsány Ferencet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére