Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Helytelenek és súlyosan sértőek Jourová szavai

888.hu

2020.09.30. 08:00

Nem fogjuk hagyni, hogy sértegessenek minket, nem fogjuk hagyni, hogy másodosztályú tagországnak tekintsenek minket, és ami a legfontosabb: nem fogjuk hagyni, hogy számunkra káros politikát, döntést hajtsanak végre – jelentette ki határozottan Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című kedd esti műsorában.

Mint ismeretes, a napokban Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke úgy minősítette Magyarországot, hogy „beteg demokrácia”, valamint azt is mondta, hogy a magyarok nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló véleményt alkothassanak.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára mindkét megállapítást úgy értékelte, hogy

helytelenek és súlyosan sértőek.

Szerinte nem az a feladatuk az európai biztosoknak, hogy sértegessenek egyes tagországokat.

A bizottság a szerződések őre, egy végrehajtó testület, amely a mi értelmezésünkben amikor ilyen dolgokra vetemedik, amikor ilyen kijelentéseket tesz, akkor messze túlterjeszkedik a hatáskörén”

– tette hozzá Dömötör Csaba.

Emlékeztetett, hogy rövidesen kijönnek a tagországokról szóló jelentések, és ezzel párhuzamosan megfigyelhető egy arra irányuló törekvés, hogy létrejöjjön egy új jogállamisági eljárás, amely jogállamisági köntösben egy zsarolási eljárást akar bevezetni.

Ezzel pedig nem lenne más a céljuk, mint hogy nyomást gyakoroljanak egyes tagországokra.

Ez elsősorban azokat a kelet-európai államokat fogja érinteni, amelyek

nem álltak be a sorba a migráció ügyében, és a migráción túl a költségvetési kérdésekben is rendre kiállnak a saját érdekeikért”.

Az államtitkár nem tartaná helyesnek, ha létrehoznának egy

„furkósboteljárást kizárólag politikai célokból”.

Emlékeztetett, hogy amikor Magyarországon a rendkívüli jogrendről szólt a vita – hogy megteremtsék a gyors és hatékony védekezés feltételeit –, Vera Jourová akkor is kőkemény kritikát fogalmazott meg.

Az Európai Bizottság reagálása a miniszterelnök kérésére – miszerint lemondatná az uniós biztost, és felmondaná vele a kétoldalú kapcsolatokat – meg fogja mutatni, hogy

elnézi-e, hogy egy tagja sorozatosan túllép a határokon, és túllép az európai bizottsági hatáskörön”.

Az államtitkár hozzátette, hogy

a bizottságnak továbbra is a szerződések őreként kell dolgoznia, nem pedig egy olyan nemzetközi testületként, amely felülírja a nemzetállamok hatáskörét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére