Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha a baloldalon múlna, akkor sem határzár, sem határvadász egység nem lenne

888.hu - Origo

2022.07.10. 12:40

Idén több mint megduplázódhat az illegális migráció az elmúlt évi számhoz képest, pedig a tavalyi s két és félszerese volt a tavalyelőttinek – írta meg az Origo.

 

Az Origo közli:

 

Ha a baloldalon múlna, akkor azonban a határzár nem épült volna meg, és nem jöhetne létre a határvadász egység sem.

 

Ezt a 2015-ös migránsválság óta a mai napig újra és újra megerősítik a baloldali politikusok nyilatkozatai, nem is kell sokáig visszatekinteni az időben, hogy ezt lássuk. Az országgyűlési választási kampányban is több baloldali politikus elárulta magát nyilatkozataival.

 

Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármestere, Niedermüller Péter januárban kotyogta el az ATV-ben, hogy a DK lebontaná a magyar határt védő kerítést, mint mondta,

 

A kerítés is morálisan tarthatatlan.”

 

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője nagyjából fél éve, tavaly decemberben egy interjúban uszított a határzár ellen. Akkor azt mondta, hogy a kerítés önmagában nem megoldás a határvédelemre.

Karácsony Gergely pedig szintén tavaly buktatta le a magyar baloldalt, amikor azt mondta:

 

Hadd legyek őszinte: ezzel nem tudunk választást nyerni. A menedékkérők emberi jogait biztosítani morális kötelességünk és a programunk része, de nem fogjuk rányomtatni a választási plakátjainkra.”

 

Erről a főpolgármester, akkor még baloldali miniszterelnök-jelöltként beszélt a Die Zeit német lapnak adott interjújában.

 

Ezzel Karácsony szintén elismerte, hogy a baloldal beengedné a migránsokat az országba.

 

Az országgyűlési kampányban a baloldal jelöltje, Márki-Zay Péter szintén elmondta, hogy ha rajtuk múlna, beengednék a bevándorlókat az országba,

tehát határvadász egység felállításáról szó sem lett volna, ha a baloldal kerül hatalomra.

 

Egy online műsorban Márki-Zay azt fejtegette, hogy milyen fontos neki a bevándorlók kényelme.

„Az a legfontosabb dolog, hogy azok az emberek, akik (...) ide érkeznek hozzánk a Kárpát-medencébe, ebbe a kis országba, érezzék jól magukat.” – fogalmazott.

 

 

Úgy vélte, hogy a migránsok 1-2 generáció alatt „magyarrá válnának”. Egy másik nyilatkozatában pedig arról értekezett, hogy nem látja semmiféle kockázatát a bevándorlásnak.

 

A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál' istennek nem ismerek senkit, akit bántottak volna.”

 

Azaz, Márki-Zay szerint a migránsok nem bántanak senkit.

Ennek nyilvánvalóan számtalan esemény ellentmond, elég csak a legutóbbi lövöldözésre gondolni, amikor migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben.

 

 

A baloldal hozzáállása a bevándorláshoz azonban nem meglepő, tekintve, hogy Gyurcsány Ferenc, a magyar baloldalvezér már 2015-ben is azt mondta:
„A legrosszabb ösztönökre épít a kormány, amikor kerítést akar húzni a határra”.

Nem sokkal korábban „kormányzati gumicsontnak” nevezte a fizikai határzárat, az ATV-nek 2015 júliusában pedig úgy fogalmazott, hogy „látványos és hangulatformáló kerítést építeni, de ez semmit nem fog megoldani”, és azt is kijelentette, hogy „Magyarországnak kifejezetten javára válna, ha befogadná a bevándorlókat”.

Karácsony Gergely és pártja már akkor is Gyurcsány mellett állva azt javasolta, hogy „semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére”.

 

2015 őszén pedig felszólították a kormányt, hogy „azonnal hagyja abba a kerítés építését”. Sőt,

 

még 2018-ban is arról beszélt Karácsony Gergely, hogy ha rajta múlik, akkor nem építette volna meg ezt a „nyamvadt kerítést”.

 

Gyurcsány márt óvatosabban fogalmazott 2018-ban. Akkor egy rendezvényen azt mondta, hogy a kerítés az emberek számára
„egy nagyon erős szimbólum. Az emberek fejében ez a biztonság szimbóluma lett, ezzel számolni kell. (...) Éppen ezért ma azt mondani, hogy a kerítést le kell bontani, politikai öngyilkosság volna. És én nem szeretnék öngyilkos lenni. Helyette a már meglévő kerítést használni is lehet, a szabályozott beengedés eszközeként, ha mögötte egy humánus rendszer áll.”

Vagyis bevallotta, hogy mivel a magyarok többsége szerint szükség van a kerítésre, ezért nem lehet lebontani, de értelmetlenné akarják tenni.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére