Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány után már a neje is delirál

M. Kovács Róbert

2020.04.09. 18:55

Az EU – mint intézmény – belebukott a koronavírus-járvány kezelésébe. Pont. Mindezt az Európai Kutatási Tanács elnöke erősítette meg lemondásában, de ez a tény nem képes áttörni a Gyurcsányné, született Dobrev Klára elméje elé aggatott Brüsszel-ködfüggönyt, még most is azt hiszi: „a válságot csakis egy erős és összetartó Európa oldhatja meg”, és azt is mondja, hogy „Orbán ne harcoljon Európával”. Itt viszont álljunk meg egy polgári szóra: ki is dobott kesztyűt a másik arcába egészen pontosan?!

Valami hiba van a gépezetben: a Gyurcsány-Dobrev klánnál a koornavírus-válság valamiféle átmeneti (mondjuk tart már egy ideje...) vakságot eredményező szövődménnyel járhatott. Mert hogy az Európai Parlament baloldali alelnöke, mellékállásban DK-elnökfeleség a Facebook oldalán arról értekezik, hogy „az EU tagországainak most minden eddiginél jobban össze kell fogni, ha a válságot sikerrel akarják kezelni (...) a válságot csakis egy erős és összetartó Európa oldhatja meg (...) ha Orbán nem tud a helyzettel mit kezdeni, tanuljon más kormányoktól, akik tudják és teljesítik feladataikat! Végezze a dolgát! Ne harcoljon Európával, hanem fogadja el segítő kezét!”

Egy másodpercig sem állítom, hogy Gyurcsányné delíriumát ugyanaz okozza, mint a férje kígyózását, de született Dobrev Klára valamitől mégis fényévekre került a valóságtól. Vegyük végig!

  1. Az EU tagállamai a járvány első hírére lezárták saját határaikat, védték saját polgáraikat, ami természetes, és jól is van így, de az biztos, hogy amikor baj lett, (talán rajta kívül) senkinek sem az unió jövője miatti félelem, sokkal inkább a saját és nemzetének léte, egészsége és boldogulása iránti aggodalom volt az első zsigeri reakciója.
  2. Az erős és összetartó Európa annyira volt képes, hogy Brüsszel a héten küldött Olaszországba orvoscsoportot, miközben ott már március elején százával fertőződtek és tucatjával haltak meg az emberek, Németországgal alkudozni kellett, hogy a kikőtöibe érkező védőeszközöket hajlandó legyen továbbküldeni a rászoruló országoknak. Brüsszelben meg úgy bezárták az Európai Parlamentet, hogy azért még fogadták a hivatásos klamírettegő diáklányt, Greta Thunberget – aki aztán két hétre rá önkéntes karanténba vonult, mert észlelte magán a fertőzés tüneteit.
  3. „Orbán nem tud mit kedzeni a helyzettel...” – erre szavakat is nehéz találni, mivel a járvány eddigi terjedése Magyarországon lényegesen lassabb, mint bárhol Európában. Mi lenne, ha a kormányfő még tudna is mit kezdeni a helyzettel...
  4. Ez a harc-kérdés végképp érthetetlen. A járvány kapcsán Orbán Viktor az elmúlt hetekben kizárólag a járvánnyal akart harcolni. Ezért állt fel hadászati pontossággal a járványügyi védekezés, amelynek azonban naponta azzal kell megharcolnia, hogy Gyurcsány, Gyurcsányné, valami másik ellenzéki léhűtő, vagy esetleg brüsszeli bürokrata karosszékből megfogalmazott, áltudományos szakértők érveire támaszkodó kötözködéseire adjon válaszokat. Az ellenzéktől annyi támogatást sem kapott, hogy megszavazzák a rendeleti kormányzásra felhatalmazást, amit amúgy lassan minden EU-tagállam kormánya megkap, viszont mivel senki nem tudta garantálni az ellenzéknek, hogy minderre 1, 3 netán 6 hónapig van szükség, a határidő nélküli felhatalmazás okán a balliberális ellenzék fellármázta a brüsszeli bürokratákat, akik most, hogy a járvánnyal szemben alulmaradtak, kerestek maguknak egy könnyebb prédát: „nézzétek má', Orbánékba megint bele lehet rúgni...”

Oké, értem én, hogy a Dobrevnek Brüsszelből jön a fizetés, de maradjunk a tényeknél: Varga Mihály pénzügyminiszter éppen szerdán jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezéshez felállított alapok közül csak az volt üres, ahová a brüsszeli pénzt várjuk. Vagyis az EU csak Dobrevnek fizetett, Magyarországnak nem. Ja, így már az egész érthető...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére