Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány ölebe házőrző kutyát játszik Brüsszelben

M. Kovács Róbert

2020.07.11. 16:32

A brüsszeli bürokraták által felbátorított volt DK-szóvivő, most EP-képviselő, Rónai Sándor mondaná meg, hogy ki mehet el az uniós csúcsra és ki nem. Csak a miheztartás végett: arról a Rónairól beszélünk, aki szerint a 2006-os rendőrattaknál durvább volt Varju László dulakodása az MTVA biztonsági őreivel. Na, ezt hívják aránytévesztésnek.

Nyilatkozatban szögezte le a DK bruttó 31 éves EP-képviselője, hogy

Orbán Viktornak semmi keresnivalója nincs a következő EU-csúcson.

Ez a remek fiatalember arra alapozza mondandóját, hogy a héten az EP elfogadott egy állásfoglalást, amelyben elítéli az EU-támogatásokkal visszaéléseket és azok kezelésére új etikai normák felállítását követeli, amelyek között az is szerepel, hogy „ha egy politikus vagy családja EU-támogatás kedvezményezettje, akkor nem vehet részt a támogatások feltételeinek, az unió költségvetésének elfogadásában”.

Nagyon szép. Legyen! De akkor találják ki ennek időbeli hatályát is! Ugyanis

az eddigi legnagyobb ilyen botrány éppen Rónai kedvenc pártelnökéhez, az őszödi Böszméhez kötődik.

Hiszen az Európai Bizottság 2015-ben a korábbi miniszterelnök, pártelnök cégét, az Altust bízta meg azzal, hogy a 2014–2020 közötti időszak európai uniós pénzügyi támogatási rendszer szabályozását vizsgálja és ellenőrizze. Nem kevés pénzért... Azt az Altust, amelyben Gyurcsány miniszterelnökként is tulajdonos volt, és amelynek munkatársai a korábbi – az unió által is bírált – fejlesztéspolitikai rendszert megalkották és működtették.

Akkor miért nem sivalkodtak összeférhetetlenség okán a gyurcsányisták. Miért gondolták, hogy „jóvanazúgy”?!

Ráadásul Rónai egy olyan állásfoglalásra hivatkozik Orbánnal kapcsolatban, amit még az unió vezetésében sem emeltek jogszabályi szintre, mert kidolgozatlan, nem fektették le annak jogi alapjait. Csak egy állásfoglalás. De a Rónai-statárium nemcsak azonnal alkalmazná, de a korábbi szóvivő egy személyben döntene is arról, hogy kire, mi alapján lehet alkalmazni.

Érdekes módon, ugyanez a

Rónai rendkívül megengedő, ha Gyurcsány Ferencről van szó.

A fiatal dunakeszi politikus tavaly adott interjút az Azonnalinak, amelyben kifejtette, hogy az őszödi beszéd, amelyben Gyurcsány szó szerint bevallotta, hogy minimum két éven át tudatosan hazudozva becsapták a választókat,

egy igazságbeszéd, a nagyszerű és kevésbé szerencsés részeivel együtt.

Ami pedig utána történt, amikor a miniszterelnök utasítására azóta bíróság elé állított

rendőrök támadtak tüntetőkre, és ítéletek sora mondta ki, hogy túlzott erőszakot alkalmaztak, helyenként maradandó sérüléseket okozva, Rónai azt gondolja nem volt elég durva.

„Ma minden tekintetben sokkal durvább dolgok történnek, mint 2010 előtt bármikor. (…) Mostanában biztonsági őrök vernek, rugdosnak országgyűlési képviselőket, és az ügyészség a biztonsági őröknek ad igazat.”

Kedves Sándor, így megy ez egy jogállamban, ahol a képviselők túlterjeszkednek jogaikon és közérdekű üzem működését akarják megzavarni politikai okból. De

ugye, azt nem gondolja komolyan, hogy tüntetőkre gumilövedékkel lövetni, szintén belefér a jogállamiságba, amiért párttársaival oly sokat aggódnak Brüsszelben?!

A DK új brüsszeli őrkutyája szerint azonban ez a két tett egy napon említhető. Sőt… De próbáljunk meg Rónai torz logikája szerint gondolkodni. Mi lett volna, ha Gyurcsányékat, Klárikástól kipenderítik az EP-ből, amelynek a cégük jó sok pénzért dolgozott? Mi lett volna, ha a gyurcsányi rendőrség rémtetteitől felhergelődött tömeg nem a tévészékházat, hanem Gyurcsány rezidenciáját kezdi ostromolni?! Akkor jogos lett volna akár egy tűzparancs is éles lőfegyverrel?!

A DK-s EP-képviselő meggondolatlan szavait akár betudhatnánk ifjú korának és tapasztalatlanságának is. De a jelek szerint sajnos Rónai világlátása nem sokat változott az elmúlt 15 évben. Ugyanis a korábban említett Azonnali-interjúban azt is kifejtette: azért lett DK-s, mert

15 éves voltam, amikor Gyurcsány miniszterelnök lett. Nem tudtam akkoriban úgy megítélni egy kormányzás milyenségét, minőségét, mint most. (Ez a jelek szerint azóta sem változott...) De azt már akkor fel tudtam mérni, hogy Gyurcsánynak egy borzasztó nehéz időszakban, a világgazdasági válság kellős közepén kell kormányoznia (Orbánnak meg egy szocialisták által kiürített kasszával, ugyanennek a válságnak a végén...). Ehhez képest is szerintem ő sokkal jobban kormányzott, mint most Orbán Viktor. (...) Nem sérültek az alapjogok (rendőrattak...), és nem volt intézményesült a korrupció (hogy lett volna, ha azok vizsgálták a visszaéléseket, akik elkövették...).

Azt, hogy egy mostani 15 éves bedől az őszödi Böszme jól felépített közösségi kommunikációjának, amellyel a rendszer elleni lázadásra ösztökéli a mai fiatalokat, meg lehet érteni, hiszen lételemük a forrongás. De

hogy egy akkori 15 éves hogy a francba nem ábrándult ki azóta sem a hetente változó gyurcsányi eszmékből, az már csak azzal magyarázható, ha Gyurcsányéknak köszönheti a megélhetését és boldogulását.

Úgy viszont teljesen érthető, csak nem elfogadható ez a mértéktelen aránytévesztés.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Öt tenisztornát töröltek az Egyesült Államokban

Öt tenisztornát töröltek az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban öt alacsonyabb kategóriás tenisztorna törlését jelentették be csütörtökön a koronavírus-járványra hivatkozva.

Rekordot döntöttek a doppingozók

Rekordot döntöttek a doppingozók

Eddig 139 doppingesetre derült fény a 2012-es londoni olimpia kapcsán, ami új rekord.

Napi tükör

Napi tükör

Nem volt túl izgalmas napunk, de a hírek pörgése mégis változatossá tette. Címszavakban a nap hírei.

Bajor miniszterelnök: „Hatalmas baklövés történt”

Markus Söder bajor miniszterelnök csütörtökön elismerte: nagyot hibáztak azzal, hogy a külföldről visszatérő emberek tízezrei nem kapták meg a koronavírustesztjük eredményét.

Emberölési kísérlettel gyanúsított férfit fogtak el a rendőrök a határátkelőn

Emberölés kísérletével gyanúsított bosznia-hercegovinai állampolgárságú férfit fogtak el az udvari határátkelőnél – közölte a rendőrség.

Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot

Moszkva: külső erők próbálják destabilizálni Fehéroroszországot

Külső erők próbálnak beavatkozni Fehéroroszország belügyeibe, és megkísérlik destabilizálni az országot a vasárnapi elnökválasztás nyomán – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtökön.

Bangóné versenyre kelt a torkos borzzal

Bangóné versenyre kelt a torkos borzzal

Kedves Bangóné! Azt mondja a népnyelv, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

Kerpel-Fronius hajmeresztő megállapításai a lesajnált budapestieknek

Kerpel-Fronius hajmeresztő megállapításai a lesajnált budapestieknek

Egy városházi kezdeményezés alapján augusztus 15-től lehet véleményt mondani a budapesti kerékpárutakról és sávokról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére