Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány nem akarja megakadályozni a polgárháborús helyzet kialakulását

Horváth K. József

2021.05.25. 15:30

Veszedelmes játékot játszik Gyurcsány a háttérben azért, hogy minimális győzelem esetén is meg tudja változtatni a kétharmados törvényekkel létrehozott államszervezetet.

 

Minősíthetetlen hallgatását még akkor sem töri meg, ha az egykor MDF-es, majd fideszes, sőt Orbán-főtanácsadó Elek István vérlázító állításokkal riogat, amikor azt mondja, hogy a Fidesz 2010 után lopakodó államcsínyt hajtott végre, mert kétharmados felhatalmazásával élve megalkotta az Alaptörvényt. Elek szerint az ellenzéknek kötelessége semmissé tenni ezeket a lépéseket még akkor is, ha erre a választók nem hatalmazták föl.

Korábban már idéztük a baloldali expolitikus Schiffer András véleményét, aki „tűzzel való játéknak” minősítette ezt a botrányos megközelítést. Most egy másik baloldali jogtudós, az SZDSZ egyik alapítója, sokáig ügyvezetője, Hack Péter mutatott rá az ATV-ben a gondolat tarthatatlanságára, leszögezve, hogy egyenesen polgárháborús helyzet következne abból, ha feles felhatalmazással az Alkotmányhoz nyúlnának Gyurcsányék. Arról nem szólva, hogy az elmúlt 12 év jogrendszerének semmissé tételével például Karácsony Gergely főpolgármesterré válása is érvénytelen lenne.

A magyarországi demokrácia törvényességét még nemzetközi szinten sem vonta kétségbe senki.

Balkáni országokban – Albániában, Montenegróban, Macedóniában – volt példa a parlament ellenzéki bojkottjára, a választások legitimitásának megkérdőjelezésére, de ez soha nem vezetett eredményre.

Az ostor – mások mellett – az utcai rendőrökön csattanna, akiknek el kell dönteni, hogy az Alaptörvény szerint intézkedjenek, amire felesküdtek, vagy az ellenzék által megszerzett, 50 százaléknál kicsit nagyobb hatalmat akarják kiszolgálni. A konfliktushelyzet utcai tüntetésekben, zavargásokban ölthet testet.

Gyurcsány persze meg tudná akadályozni az emberek megtévesztésének akár véres utcai konfliktusokhoz is vezető eszkalálódását, de amint látjuk, esze ágában sincs.

Országunk békéjét csak mi magunk tudjuk megvédeni, ha szavazatainkkal ismét legyőzzük a gonoszt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére