Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány testőre támadja a sajtószabadságot

888.hu - Magyar Nemzet

2020.11.03. 12:40

A rendszerváltás óta ilyen még nem fordult elő. A fővárosi önkormányzat alkotmányos jogokat sértve, fizikai erővel akadályozza meg egy sajtótermék terjesztését – írta meg a Magyar Nemzet a metropol.hu cikkére hivatkozva.

Több mint egy hete minden reggel a közterület-felügyelet járőrei bilinccsel, könnygázzal, gumibottal felszerelkezve körülveszik a budapesti aluljárókban a Metropol terjesztőit, s közlik, hogy parancsuk van a lap terjesztésének megakadályozásra – írja a metropol.hu.

Hozzáteszik:

magát az utasítást megdöbbentő módon Gyurcsány Ferenc egyik legfőbb bizalmi embere, korábbi személyi testőrparancsnoka adta ki.

Handl Tamásnak hívják, néhány hónapja a DK-elnök személyes közbenjárására Karácsony Gergely őt nevezte ki a fővárosi közterület-felügyelők legfőbb vezetőjévé. A Metropol és a sajtószabadság elleni hadműveletet ő maga irányítja. Gyurcsány testőrparancsnoka egy olyan súlyosan törvénysértő rendelkezés mögé próbál elbújni, amely miatt azonnal törvényességi felhívást kezdeményezett a fővárosi kormányhivatal.

A törvénysértő rendelet tervezete is Gyurcsány Ferenc legbelsőbb köreiben született meg.

A szintén Gyurcsány jobbkezének számító Gy. Németh Erzsébetre bízták a jogi stróman szerepét, neki kellett megfogalmaznia a sajtószabadságot sértő rendelkezés szövegét.

Gyurcsányék azt találták ki, hogy csak akkor terjeszthető a budapesti utcákon egy sajtótermék, ha abból minden egyes lapszámban négy teljes oldalt kényére-kedvére a baloldal foglalhat le magának.

Törvénysértőnek nyilvánította a kormányhivatal Karácsonyéknak az ingyenes lapokat ellehetetlenítő rendeletét, amellyel kapcsolatban törvényességi felhívással is éltek.

A rendelkezést az érintett lapok tulajdonosai, valamint a Magyar Újságírók Közösségének elnöke is élesen bírálták.

A jogsértő módosítás jelenleg a Pesti Hírlapot és a Metropolt érinti. Az utóbbit tulajdonló Mediaworks a kormányhivatal döntését követően nyilatkozatot nyújtott be a fővárosnak, amelyben jelezte, hogy nem tesz eleget a négy oldal rendelkezésre bocsátásának, és továbbra is kéri a közterület-használati engedély megadását az újságtartók elhelyezésére. Álláspontja szerint a kézből történő laposztás nem engedélyköteles.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A magyar külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet

Szuverenitásunk megsértésének tartjuk, hogy Ukrajna meg akarja akadályozni Magyarország biztonságos gázellátását, ezt kikérjük magunknak és az ukrán nagykövetet keddre bekérettük a Külgazdasági és Külügyminisztériumba – közölte a tárca vezetője közösségi oldalán.

Mit akar Alexander Soros az európai migrációval?

Mit akar Alexander Soros az európai migrációval?

Az Egyesült Államokban a Covid-19 terjedését egyértelműen összekapcsolják a fokozódó bevándorlási hullámmal.

Kettős mércét alkalmaz az EU Magyarországgal szemben

A kettős mérce soha nem látott szinten és szemrebbenés nélkül zajlik az európai intézményekben – hívta fel a figyelmet Varga Judit hétfői Facebook bejegyzésében.

Oroszország megkezdi egy új vakcina tesztelését

Egy Covid-19 elleni, Betuvax elnevezésű új vakcina tesztelése kezdődik meg októberben Oroszországban, ennek első és a második szakasza leghamarabb jövő februárban vagy márciusban fejeződhet be – közölte hétfőn az orosz egészségügyi minisztérium.

A Facebook tiltja a keresztény-konzervatívokat, de engedélyezi a szexrabszolgaságot

A Facebook tiltja a keresztény-konzervatívokat, de engedélyezi a szexrabszolgaságot

Miközben a Facebook arról ismert, hogy keményen fellép a keresztényekhez és konzervatív politikai nézeteket valló egyénekhez, csoportokhoz köthető fiókok ellen, a platform keveset tesz azon bűnszervezetek ellen, amelyek a közösségi oldalt a szexkereskedelemből származó haszonszerzésre használják – mondta Ted Baehr médiakritikus.

Tóth Csaba visszalépett, megvan a Bundestag első transznemű képviselője is

Tóth Csaba visszalépett, megvan a Bundestag első transznemű képviselője is

A szociáldemokraták nyerték a német választást, de nem csak Németország döntött fontos kérdésről: Svájcban ugyanis igent mondtak az azonos neműek házasságára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére