Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány akarata érvényesült: közös listán indul hat ellenzéki párt 2022-ben

MTI - 888.hu

2020.12.20. 20:52

Jólét, béke, a csillagok az égről – mindent ígérnek. Megint kezdődik.

 

Az ellenzéki pártelnökök idei utolsó ülésén megszületett a döntés:

„az ellenzék közös listán indul a 2022-es országgyűlési választáson”

– közölte hat ellenzéki párt közös közleményben vasárnap az MTI-vel.

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt által jegyzett közleményben azt írták: a közös listával a nemzet egységét kívánják kifejezni, amely egység „egyszerre fogja elhozni a kormány- és a korszakváltást” Magyarországnak.

Évek alatt sikerült addig eljutniuk, hogy majd egyszer egységet fognak alkotni, az országban is biztosan egy pillantás alatt az általuk értelmezett rendet tennének jól ismert demokráciájukkal.

A tájékoztatás szerint a pártelnökök vasárnapi döntésükkel kijelölték az összefogás kereteit. Mind a 106 körzetben közös jelöltekkel, közös miniszterelnök-jelölttel, közös programmal és közös listával indulnak majd.

Közölték: a pártelnökök elfogadták a közös listaállítás feltételeit tartalmazó Korszakváltás Garanciái című dokumentumot is, amelyben kinyilvánítják, hogy szövetségük célja „megteremteni a független, élhető és büszke Magyarországot”.

Ennek érdekében a közös listát állító pártok vállalják, hogy

csak olyan személyeket indítanak képviselőjelöltként, akik nem vettek részt korrupciós bűncselekményben (ilyet mondjuk nehéz lehet találni...)

és nem játszottak össze a Fidesszel.

Az is sokat mond, hogy erre fel kell hívniuk a figyelmet.

A közleményben vállalták a jólét és a társadalmi béke megteremtését, a közélet megtisztítását, a jogállamiság helyreállítását és a múlttal való szembenézést, beleértve az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére