Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Georg Spöttle a 888-nak: Nyugat-Európa a saját gyilkosait engedi be

M. Kovács Róbert

2020.11.03. 14:00

A bécsi terrortámadás elkövetőjének előtörténete minden elemet tartalmaz, amely egy iszlám vallású fiatalt a radikalizálódás útjára terel – jelentette ki lapunknak a Nézőpont Intézet elemzője, aki szerint az a legmegdöbbentőbb a bécsi mészárlást elkövető 20 éves fiatal tettében, hogy a hazájában az albán kisebbséghez tartozó Kujtim Fejzulai éppen az ellen a nyugat-európai demokrácia ellen fordult, amely menedéket adott neki.
A négy halálos áldozattal járó bécsi mészárlás elkövetőjének személyisége úgy épül fel, mintha a biztonságpolitikai szakértők kézikönyvének „Hogyan nevelnek terroristát?” című fejezetéből lenne egy példa.

Karl Nehammer osztrák belügyminiszter közölte: a támadásban életét vesztett 20 éves terrorista,

Kujtim Fejzulai észak-macedón és osztrák kettős állampolgár volt, akit 2019. április 25-én szabadságvesztésre ítéltek, mert megpróbált Szíriába utazni, hogy csatlakozzon az IS-hez. A rá kiszabott 22 hónapos ítéletből csak 8-at töltött le, decemberben fiatal kora miatt feltételes szabadságra helyezték.

Egyes sajtóhírek szerint Fejzulai szülei egy macedóniai albán menekülttáborból szökve érkeztek Ausztriába, ahol menedékjogot, majd állampolgárságot kaptak.

Ezek a jellemzők determinálják egy iszlamista fiatalember radikalizálódását”

– szögezte le a 888.hu kérdéseire válaszolva Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont Intézet elemzője.

Forrás: M1 Híradó

  • Az elmúlt években Európában elkövetett terrorcselekmények végrehajtói közül jó néhányan második generációs migránsok voltak.
  • A radikalizálódó fiatalt a hatóságok gátolták meg abban, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz, és kiképzésen vegyen részt valahol Szíriában.
  • Börtönbe csukták, ahol vélhetően olyanokkal került össze, akik tovább terelgették afelé, hogy erőszakos cselekményt hajtson végre.
  • Büntetését nem töltötte ki, idő előtt szabadult, vagyis a szankció nem bűnmegelőző, hanem éppen ellentétes hatást váltott ki.

Ugyanakkor az is feltételezhető, hogy

valahol mégiscsak kapott fegyveres kiképzést, a gyilkosságokról készült felvételek alapján ugyanis gyakorlottan és különös kegyetlenséggel használta a gépkarabélyt, amellyel legalább 4 embert kivégzett”

– elemezte a látottakat Spöttle, aki szerint az a döbbenetes az ilyen tettekben, hogy a radikális iszlám felé forduló fiatalok éppen azok ellen a nyugat-európai demokráciák ellen fordítják fegyvereiket, amelyek menedéket adtak nekik.

Újra és újra ki kell mondani: a migráció biztonsági kockázatot jelent. Európa a saját gyilkosait engedi be”

– szögezte le a szakember.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére