Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Friderikusz Sándor a műsorában ismét felépített a vendégével egy párhuzamos valóságot

888.hu - Magyar Nemzet

2022.08.06. 16:10

A szikár tényeket mellőzte a műsorvezető az adás során a meghívott vendégével, Békesi László bukott szoci pénzügyminiszterrel és gazdaságpolitikussal.

 

A Magyar Nemzet megírta, hogy Friderikusz Sándor már jó ideje podcasterként folytatja műsorvezetői karrierjét. A közelmúltban Békesi László bukott szocialista pénzügyminisztert, gazdaságpolitikust húzta elő a kalapból, akivel podcastcsatornáján előbb publikált egy archív, 2014-ből származó beszélgetést. Ebben a műsorvezető szerint az egykori MSZP-s politikus „megjövendölte” a mostani nehéz gazdasági helyzetet. Majd nemrég ismét leült vele beszélgetni, és szóba kerültek a nyolcéves, pontosnak mondott jóslatok is.

A lap emlékeztet, hogy Békesi László prominens tagja annak a baloldali közgazdászokból álló körnek, amely 2010 óta évente megjósolja Magyarország bedőlését. Ismerjük unásig:

  • jövőre megugrik a munkanélküliség,
  • minden fenntarthatatlan,
  • a gazdasági instabilitás pedig politikai instabilitást szül.

Aztán, ha nem jön be, akkor nemsokára megismétlik. Hátha. Mindeközben ezeket a szakértőket az nem zavarja, hogy bohócot csinálnak magukból.

Az élet több állítását is megcáfolta már Békésit. A Magyar Nemzet felsorolta, hogy támadta a rezsicsökkentést is (hogy az fenntarthatatlan), nagy munkanélküliséget vizionált már 2016-ra (ez nem következett be), valamint támadta a közmunkaprogramot is. Az évek alatt minden állítása, lózungja megbukott. Friderikusz Sándor mégis kíváncsi volt a véleményre, és meghívta őt egy másfél órás beszélgetésre, mely telis tele volt ordas nagy hazugságokkal.

A lap a következőt emelte ki:

“Arra játszani, hogy a mi érdekeink indokolják, hogy ne ítéljük el a háborút kirobbantó putyini rezsimet, ez a legcinikusabb, a morálisan legzüllöttebb álláspont” – fejtegeti Békesi.

 

Az nem véletlen, hogy a világ megrökönyödve nézi Orbánéknak azt a politikáját, amely nem hajlandó egyértelműen elítélni, sőt ugye mentegeti is a putyini agressziót és már-már elfogadja azt az alternatívát, amit az oroszok terjesztenek, hogy itt Ukrajna követett el agressziót az orosz társadalommal szemben”

– mondta.

Ezen kijelentések valóságtartalmáról bárki meggyőződhet. A miniszterelnök és a miniszterek, a köztársasági elnök a hazai és a világ nyilvánossága előtt számtalanszor kifejtették az elmúlt hónapokban: elítélik Oroszország agresszióját, kiállnak Ukrajna területi szuverenitása mellett. Orbán Viktoron és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszteren kívül Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ugyanezeket mondta el a CNN amerikai liberális hírtelevízió adásában és máshol is.

 

Mindezek fényében döbbenetes Békesi kirohanása, amely vagy a megkeseredettségre, vagy a józan ész hiányára utalhat.

 

A műsorvezető kifogásolta, hogy a kormány „azt szajkózza”, hogy mielőbb béke kell. Friderikusz szerint ez azt jelenti, hogy akkor Ukrajna tegye le a fegyvert és nyugodjon bele a területvesztésbe, vagy esetleg azt, hogy Oroszországnak ki kellene vonulnia. Bár ez utóbbit ő mégsem hiszi.
Az egyébként egy pillanatig sem merült fel a beszélgető felekben, hogy a magyar kormánynak, Magyarországnak – és a világnak – lényegében mindegy, hogy milyen okból jön létre a béke vagy akár egy tartós tűzszünet. Nem véletlen, hogy ezt a kabinet egyetlen tagja sem definiálta. De a valóságtól elrugaszkodott Friderikuszt és Békesit az ilyen apróságok nem érdekelték.

Továbbá megemlítették a műsorban, hogy Orbán Viktor kvázi akadályozza az EU egységes fellépésére Oroszországgal szemben, azt elfelejtve megemlíteni, hogy Magyarország mind a 6 szankciós csomagot megszavazta. Békesi és Friderikusz a legnagyobb egyetértésben beszélgetett arrólbis, hogy Orbán Viktor megállapodott Putyinnal, hogy Kárpátalja visszakerül Magyarországhoz ukrán vereség esetén.

 

A Magyar Nemzet összefoglalva megjegyzi:

 

az egész beszélgetés egy őrület, másfél órányi tényferdítés, meghallgatását senkinek nem ajánljuk.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére