Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fontos részleteket takartak ki az EU-s vakcinaszerződéseken

888.hu

2021.03.22. 13:32

Ilyenkor mi a helyzet az átláthatósággal?

 

Amint azt a 888.hu is megírta, Ómolnár Miklós, a Mediaworks bulvár- és magazinüzletágának igazgatója szombaton a YouTube-csatornáján számolt be arról, hogy sikerült megszereznie a Brüsszel által kötött vakcinaszerződéseket.

A videóban bemutatott, a brüsszeli bürokrácia által „sensitive”-nek, vagyis érzékenynek minősített, feltehetőleg titkolni kívánt dokumentumok egyértelműen bizonyítják, hogy az Európai Unió kötötte a szerződéseket, konkrétan az egészségügyi biztos, Stella Kyriakides neve olvasható a papírokon.

Ómolnár Miklós ma reggel a TV2 Mokka című reggeli műsorában újabb részleteket árult el a dokumentumokról, többek között azt is, hogy

bizonyos részleteket titkosítottak.

Ómolnár Miklós elmondta, korábbi, parlamenti képviselői pályafutása alatt tagja volt az Európai Ügyek Bizottságának, másfél évvel ezelőtt pedig, a V4 hírügynökség megalakulásakor, brüsszeli projektmenedzserként akkreditálták őt az Európai Unió szervezetéhez. Ennek köszönhetően módjában állt közvetlen közelről tanulmányozni a brüsszeli bürokráciát. A leleplező videójában nyilvánosságra hozott, szenzitívnek nyilvánított szerződéseket néhány telefonhívás segítségével szerezte meg.

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy miért kellett ezeket a dokumentumokat titkosítani.

Ezt muszáj szó szerint felolvasnom, mert ilyet jogász végzettségű ember létemre sem tudnék írni. Azt találták írni, hogy »A nyilvánosságra hozatal jelentősen csökkentené a bizottság képességét arra, hogy ellássa feladatait a tárgyalások alapját képező jogi eszközöket illetően«”

– idézte a jogilag kevéssé értelmezhető leiratot a Mokkában Ómolnár Miklós.

Ami feltűnő a szerződésekben, hogy meglehetősen elnagyoltnak tűnnek.

Pedig, ahogy többször is elmondtuk, nagyon súlyos kérdésekről van szó. Elnagyoltnak tűnnek a szállítási határidőket, a mennyiségeket illetően. Nemzetközi jogászokat kértem meg arra, hogy tanulmányozzuk, mit is ronthatott el a brüsszeli bizottság, mi az igazi oka a titkolózásnak és a felelősség elhárításának. Több száz oldalas szerződésekről van szó, melyeket a Pfizerrel, a Modernával, az AstraZenecával, a Sanofival és a Jansennel kötött Brüsszel”

– fogalmazott Ómolnár, aki reméli, hogy a YouTube-csatornáján hamarosan beszámolhat a folytatásról.

De vajon mi lehet az oka annak, hogy ezeket az iratokat szenzitívnek nyilvánították?

Többek között az, hogy elnagyoltak a szállítási határidők, amelyek tekintetében nem fogalmaztak meg szankciókat a szerződésben.

Míg Nagy-Britannia, Izrael és Japán már nyáron biztosította magának a vakcinaszállítmányokat, addig Brüsszel hozzájuk képest rengeteget késett. A szerződéseken ugyanis őszi, októberi és novemberi aláírások szerepelnek.

Azt gondolom, hogy egy nemzetközi botrány küszöbén állunk, nem véletlen, hogy Kurz kancellár is beállt ebbe a dologba. Olyan anomáliák következnek ezekből a szerződésekből, hogy Málta ötszázezer lakossal háromszor annyi vakcinát kap lakosságarányosan, mint a hétmilliós Bulgária. Vagy Hollandia kétszer annyit kap, mint Horvátország. Lázadozni kezdtek a nemzetek, ez nem meglepő. Mindez a pongyolán összerakott szerződésekből következik”

– fejtette ki véleményét Ómolnár Miklós, aki szerint az Európai Unió bebizonyította, hogy egy válságos helyzetben képtelen profin működni, felelősségelhárítás zajlik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére