Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fontos részleteket takartak ki az EU-s vakcinaszerződéseken

888.hu

2021.03.22. 13:32

Ilyenkor mi a helyzet az átláthatósággal?

 

Amint azt a 888.hu is megírta, Ómolnár Miklós, a Mediaworks bulvár- és magazinüzletágának igazgatója szombaton a YouTube-csatornáján számolt be arról, hogy sikerült megszereznie a Brüsszel által kötött vakcinaszerződéseket.

A videóban bemutatott, a brüsszeli bürokrácia által „sensitive”-nek, vagyis érzékenynek minősített, feltehetőleg titkolni kívánt dokumentumok egyértelműen bizonyítják, hogy az Európai Unió kötötte a szerződéseket, konkrétan az egészségügyi biztos, Stella Kyriakides neve olvasható a papírokon.

Ómolnár Miklós ma reggel a TV2 Mokka című reggeli műsorában újabb részleteket árult el a dokumentumokról, többek között azt is, hogy

bizonyos részleteket titkosítottak.

Ómolnár Miklós elmondta, korábbi, parlamenti képviselői pályafutása alatt tagja volt az Európai Ügyek Bizottságának, másfél évvel ezelőtt pedig, a V4 hírügynökség megalakulásakor, brüsszeli projektmenedzserként akkreditálták őt az Európai Unió szervezetéhez. Ennek köszönhetően módjában állt közvetlen közelről tanulmányozni a brüsszeli bürokráciát. A leleplező videójában nyilvánosságra hozott, szenzitívnek nyilvánított szerződéseket néhány telefonhívás segítségével szerezte meg.

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy miért kellett ezeket a dokumentumokat titkosítani.

Ezt muszáj szó szerint felolvasnom, mert ilyet jogász végzettségű ember létemre sem tudnék írni. Azt találták írni, hogy »A nyilvánosságra hozatal jelentősen csökkentené a bizottság képességét arra, hogy ellássa feladatait a tárgyalások alapját képező jogi eszközöket illetően«”

– idézte a jogilag kevéssé értelmezhető leiratot a Mokkában Ómolnár Miklós.

Ami feltűnő a szerződésekben, hogy meglehetősen elnagyoltnak tűnnek.

Pedig, ahogy többször is elmondtuk, nagyon súlyos kérdésekről van szó. Elnagyoltnak tűnnek a szállítási határidőket, a mennyiségeket illetően. Nemzetközi jogászokat kértem meg arra, hogy tanulmányozzuk, mit is ronthatott el a brüsszeli bizottság, mi az igazi oka a titkolózásnak és a felelősség elhárításának. Több száz oldalas szerződésekről van szó, melyeket a Pfizerrel, a Modernával, az AstraZenecával, a Sanofival és a Jansennel kötött Brüsszel”

– fogalmazott Ómolnár, aki reméli, hogy a YouTube-csatornáján hamarosan beszámolhat a folytatásról.

De vajon mi lehet az oka annak, hogy ezeket az iratokat szenzitívnek nyilvánították?

Többek között az, hogy elnagyoltak a szállítási határidők, amelyek tekintetében nem fogalmaztak meg szankciókat a szerződésben.

Míg Nagy-Britannia, Izrael és Japán már nyáron biztosította magának a vakcinaszállítmányokat, addig Brüsszel hozzájuk képest rengeteget késett. A szerződéseken ugyanis őszi, októberi és novemberi aláírások szerepelnek.

Azt gondolom, hogy egy nemzetközi botrány küszöbén állunk, nem véletlen, hogy Kurz kancellár is beállt ebbe a dologba. Olyan anomáliák következnek ezekből a szerződésekből, hogy Málta ötszázezer lakossal háromszor annyi vakcinát kap lakosságarányosan, mint a hétmilliós Bulgária. Vagy Hollandia kétszer annyit kap, mint Horvátország. Lázadozni kezdtek a nemzetek, ez nem meglepő. Mindez a pongyolán összerakott szerződésekből következik”

– fejtette ki véleményét Ómolnár Miklós, aki szerint az Európai Unió bebizonyította, hogy egy válságos helyzetben képtelen profin működni, felelősségelhárítás zajlik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

Nemzetközi Energiaügynökség: csökkenteni kell az áramfogyasztást minden európai háztartásban

Az energiaügynökség szerint az európai háztartásoknak és vállalkozásoknak jelentősen csökkenteniük kell az energiafogyasztást, hogy a következő télen is megmaradjanak a tartalékok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére