Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatja politikai provokációját a DK: benyújtják egyházellenes törvényjavaslatukat

888.hu

2021.06.17. 06:43

Vadai Ágnes azt szeretné elérni, hogy az egyházakban is büntetni lehessen a pedofil bűncselekményt elkövetőket. Azonban mindezt annak ellenére teszi, hogy a törvények jelenleg is mindenkire vonatkoznak, foglalkozástól függetlenül.

 

Tegnap Gyurcsány Ferenc örök kedvence, Vadai Ágnes a Szent István-bazilika előtt jelentette be, hogy pártja szeretné, „ha a katolikus püspöki konferencia is feltárná és nyilvánosságra hozná az egyházon belüli pedofil eseteket”. Ennek érdekében törvényjavaslatot is benyújtanak a parlamentnek.

A DK nemcsak az elkövetőket büntetné, hanem a családtagokon kívül azokat is, akik eltitkolják a tudomásukra jutott esetet.

A baloldali pártok már a törvény vitája során provokációba kezdtek, akkor is egyértelműen az egyházak ellen intézték támadásaikat. Kocsis Máté már akkor elmondta, hogy a törvény mindenkire fog vonatkozni, de külön hangsúlyozta – hogy egyértelmű legyen a DK-s amazonnak –, hogy a papokra is.

Ám nem sikerült megértenie a Demokratikus Koalíciónak, ezért újból támadásba lendültek. Nagyon fáj nekik, hogy a héten a parlament megszavazta a pedofilellenes törvényt...

Korábban írtunk arról, hogy megkerestünk több, Magyarországon működő egyházat is, hogy megtudjuk, hogyan viszonyul az egyház és a keresztény vallás a pedofíliához és az azt elkövető bűnözőkhöz. Továbbá az új pedofiltörvényről is feltettünk kérdéseket.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) is válaszolt nekünk. Megírták, hogy

mindenütt, különösen pedig az Egyházban elfogadhatatlannak tartja, és minden lehetséges eszközzel fellép a kiskorúak bántalmazása és a sérelmükre elkövetett szexuális visszaélések ellen.”

Hozzátették, hogy „az MKPK elkötelezett a Szentatya szándéka szerint kialakított gyermek- és ifjúságvédelmi szabályzatok és jogszabályok követésében”, így már tavaly ősztől minden egyházmegyében – honlapjaikon keresztül is – elérhető a gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat.

Valamint egy közleményükben arra is figyelmeztettek, hogy nem szolgálják a társadalom érdekeit „az egyházi hivatás és a bántalmazásra való hajlam közötti összefüggést sugalmazó megnyilatkozások”.

Mélységes együttérzéssel vagyunk mindazok iránt, akik gyermekként sérelmet szenvedtek el. Imádkozunk az ilyen cselekedetek áldozatainak lelki békéjéért, a múltban ejtett sebek begyógyulásáért, és az elkövetők helyett bocsánatot kérünk”

– írták.

A Demokratikus Koalíciónak nem kell megerőltetnie magát ahhoz, hogy egyházellenességet szítson. Emlékezhetünk, hogy Gyurcsányné Dobrev Klára koronavírusosan még a betegágyból is a keresztényeket támadta.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár egy kemény hangvételű üzenetben válaszolt neki:

De emlékezetes marad az egyetlen női miniszterelnökjelölt-jelölt azon produkciója is, amikor 2019-ben az Európai Parlamentben egy üresen kongó teremben felállt, és a kommunista időket idézve a papok hatalmáról meg vallási fundamentalizmusról beszélt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milliókat érnek a politikusokról készült paródiák

Néhány humorista nagyon jól megél a kormánypárti politikusokról és közéleti személyiségekről készített paródiákból.

KariGerit nem érdeklik a budapestiek, inkább kampányol

KariGerit nem érdeklik a budapestiek, inkább kampányol

Karácsony Gergely naponta átlagosan 3-4 posztot rak ki a Facebook-oldalára. Az elmúlt napok bejegyzései alapján az a tapasztalat, hogy még említés szintjén sem foglalkozik a budapestiek helyzetével, helyette inkább a kampányával törődik, és országot jár. 

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

Vágó István szerint épeszű ember nem válaszol igennel a népszavazás kérdéseire

A DK kvízprofesszora szerint a kormány által feltett kérdések „nem normálisak”, azt állítja, azokra csakis nemmel lehet válaszolni.

Már a NAV is vizsgálja a Cseh Katalin körül kialakult botrányt

Vajon Fekete-Győr András mikor indít vizsgálatot párttársa céges ügyei miatt?

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Az MSZP Karácsony támogatásával mintha bukásra játszana

Ha Kunhalmi Ágnesnek a 168.hu-n megjelent friss interjújára gondolok, amelyben felmagasztalja Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet, akkor akár az is eszébe juthat az embernek, hogy Kunhalmi MSZP-társelnök és a pártja nem is akarja megnyerni a 2022-es választásokat. Magyarán eleve bukásra készülnek.

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

Béranya hozta világra egy híres meleg divattervező gyermekét

A Netflixen futó „Meleg szemmel” című reality szereplője, Tan France divattervező tavaly jelentette be, hogy párjával gyermeket várnak.

Európai magyarnak lenni

Európai magyarnak lenni

Ismét rá kellett jöjjek, hogy Európa szerelmese vagyok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére