Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Figyelemelterelésnek is gyenge volt Karácsony Gergely atlétikai vb elleni akciója

888.hu

2021.08.30. 13:20

Lattmann Tamás jogász is elismerte az ATV Híradójának, hogy a főpolgármester nem képes megakadályozni a vb megrendezését Magyarországon, ugyanis azt a kormány a fővárosi vezetés nélkül is meg tudja rendezni.

 

Mint ismeretes, Karácsony a múlt héten dobta be a köztudatba azt a gumicsontot, amely figyelemelterelésnek is gyenge volt, miszerint megvétózná a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését, arra hivatkozva, hogy a kormány nem tartotta be az ígéretét a Diákvárossal kapcsolatban.

De a terve nem vált be. Munkáját továbbra sem végzi el főpolgármesterként, helyette saját miniszterelnök-jelölti kampánykörútján vesz részt – ha éppen fel tud kelni hajnali 10 órakor. Közben pedig a budapesti közlekedés romokban hever, amit ő szimplán elintéz egy nevetéssel, amikor erről az újságírók kérdezik. De ugyanígy a hajléktalanhelyzettel és a mocskos, szemetes utcákkal sem törődik.

Ehelyett bedobta ezt a gumicsontot, amelyről hamar kiderült, hogy egy ordas nagy blöff.

Lattmann Tamás jogász ugyanis elárulta, hogy a magyar kormány, a Magyar Atlétikai Szövetség és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség közösen állapodott meg a rendezésről, így ebbe nincs beleszólása a fővárosnak.

Az ATV Híradójában ugyanakkor elhangzott, hogy korábban egy politikai megállapodás is született a főváros vezetése és a kormány között, amit Budapest fel tud mondani, de

nincs olyan jogi eszköz a kezében, amellyel közvetlenül meg tudja akadályozni a rendezést.
Dénes Ferenc sportközgazdászt szintén megszólaltatták az ügyben, aki szintén elismerte, hogy
olyan nem szokott előfordulni, hogy valahol politikai okokból mondjanak vissza rendezést.”

 

Az ATV megkereste a Miniszterelnöki Sajtóirodát, ahol közölték velük, hogy

Karácsony Gergely politikai akciója csak az általa okozott budapesti közlekedési káoszról és a soha nem látott méretű dugókról akarja elterelni a figyelmet.

Hozzátették: a kormány tartja magát ahhoz, hogy a Fudan Egyetemről a budapestiek népszavazáson döntsenek, ha a beruházás feltételei ismertek lesznek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére