Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezektől a szervezetektől várja Trump megbuktatását Soros György

888.hu - V4NA

2020.10.26. 21:46

Nem bízza a véletlenre Soros György a november 3-án esedékes amerikai elnökválasztás kimenetelét. Az amerikai tőzsdespekuláns az idei ciklusban több mint a tripláját költötte Trump megbuktatására, mint 2016-ban. A V4NA nemzetközi hírügynökség megmutatja, hogy hová vándoroltak Soros Trump-ellenes támogatásai.

Soros György amerikai tőzsdespekulánsnak már régóta a bögyében van Donald Trump amerikai elnök – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A kilencvenéves felforgató már 2017-ben azt állította, hogy „diktátor lenne, ha hagynák neki”, de csak azért nem lesz belőle, mert az amerikai alkotmány megakadályozza őt ebben. Tehát Trump megbuktatása Soros rögeszméjévé vált, az iránta érzett gyűlölete pedig elhomályosította az ítélőképességét. Erre utal az is, hogy még az ultraliberális Facebook vezetőinek eltávolítását is követelte, és azzal vádolta Mark Zuckerberget, hogy az elnököt segíti.

Mivel Soros politikusként nem igazán tudja befolyásolni az amerikai elnökválasztások kimenetelét, ezért a pénzét használja fel a manipulálásra. A 2016-os, Hillary Clinton bukásával végződő ciklusban Soros több mint 25 millió dollárt fektetett be demokrata kötődésű jelöltek támogatásába, azonban idén megtriplázta tétjeit.

Az amerikai választási törvények lehetővé teszik úgynevezett politikai akcióbizottságok (PAC) létrehozását, ezek a szervezetek a kampányra felajánlott adományok összegyűjtését koordinálják. A szövetségi választási kampányról szóló törvény 1974-es módosítása ugyanis maximálta az egyének részéről a jelölteknek vagy a pártoknak juttatható anyagi támogatást, a választási akcióbizottságoknak azonban lehet pénzt juttatni, és azok továbbíthatják a választási pénzeket.

Ezért Soros sem hezitált, és megalapította Democracy PAC nevezetű akcióbizottságát, amelyet jól kitömött pénzzel.

Az Egyesült Államok Szövetségi Választási Bizottságának (Federal Election Commission) adatbázisa szerint a Democracy PAC 77,7 millió dolláros bevételre tett szert. Ebből eddig 73,3 millió dollárt szét is szórtak különböző szervezeteknek. A kiadások között szerepelnek jelölttámogatások, banki költségek, illetve jogi tanácsadás is.

Az adatok szerint Soros személyesen 5,6 millió dollárt tolt az akcióbizottságba, a Fund For Policy Reform pedig további 46 millió dollárt utalt. Ezt a szervezetet is a tőzsdespekuláns hozta létre tíz évvel ezelőtt, 100 millió dollárt fordított rá alapításakor.

A Szövetségi Választási Bizottság adatai szerint a legjobban a Senate Majority PAC (SMP) járt, amely olyan befolyásos demokrata párti politikusokhoz köthető, mint Chuck Schumer, az amerikai szenátus demokrata frakciójának vezetője. Az SMP a Democracy PAC-tól 8,5 millió dollárt kapott.

Chuck Schumer egyébként baráti viszonyt ápol a Soros klánnal, a tőzsdespekuláns fiával, Alexander Sorossal többször is személyesen egyeztetett.

Az alábbi térképen látható, hogy milyen szervezetek részesültek a Democracy PAC támogatásaiból, több visszatérő vendégnek számít a Soros-birodalomban.

A Planned Parenthood Votes az abortuszklinika-hálózatot üzemeltető szervezet politikai szárnya. Már nyáron bejelentették, hogy ők Joe Bident támogatják az elnökválasztáson.

A Planned Parenthood azonban nemcsak a Democracy PAC pénzügyi támogatását élvezi, hanem a Nyílt Társadalom Alapítványokét (OSF) is. A Soros-alapítvány honlapja szerint a Planned Parenthood Action Fund csak 2018-ban 1 millió dollárt kapott.

A Sixteen Thirty Fund sem csak a Democracy PAC kifizetési listáján szerepel. Az OSF honlapja szerint 2018-ban 4,2 millió dollárt kaptak.

Szintén feltűnik a Szövetségi Választási Bizottság adatbázisában a Tides Advocacy nevű szervezet, amely Soros György egyik leginkább támogatott csoportja. Az OSF szerint 2018-ban több mint 1,7 millió dollárt sikerült szerezniük Soroséktól.

A Community Change nevű szervezet is feltűnik az OSF honlapján, ez 2016-ban közel másfél millió dollárt kapott, akárcsak a Color Of Change nevű szervezet, amely 2018-ban 350 ezer dollárral gazdagodott.

A Democracy PAC kifizetési listáján szereplő szervezetek közül többnek az a célja, hogy mozgósítsa a szavazókat egyes államokban. Ebbe a kategóriába tartozik például a Black PAC, illetve a Somos PAC. Előbbi a fekete választói részvételre összpontosít, utóbbi pedig a latino szavazókat célozza meg.

Más szervezeteknek az a feladatuk, hogy videókkal és reklámokkal járassák le Donald Trumpot.

A Priorities USA Action például a koronavírus-járványt használta fel az elnök támadására, olyan videókat készített, amelyek azt sugallták, hogy Joe Biden jobban kezelte volna a helyzetet.

Egy másik szervezet, amely a Soros-féle PAC támogatását élvezi, a NARAL Freedom Fund nevű radikális abortuszpárti alakulat. Az egyik videójukban nők arról beszélnek, hogy az elnök és szövetségesei „az ideológiát a tudomány elé helyezik”, és azt állítják, hogy a koronavírus-járvány leple alatt támadják, illetve megnehezítik az abortuszhoz való hozzáférést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére