Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érvénytelen lehet Gyurcsány ügyvédjének szakvizsgája

888.hu, Origo

2021.03.26. 08:00

A joggyakorlatáról szóló igazolást nem a Vas Megyei Ügyvédi Kamara állította ki – áll abban a levélben, amelyet Budai Gyula osztott meg a közösségi oldalán.

 

A fideszes parlamenti képviselő közérdekű adatigénylésben kérte a megyei ügyvédi kamarát, hogy küldje meg részére azt az igazolást, amely alátámasztja, hogy Czeglédy Csaba náluk töltötte hároméves joggyakorlatát, ami előfeltétele volt a jogi szakvizsgára való bocsátásnak.

Az ügyben összeférhetetlenség és okirathamisítással kapcsolatos vádak is felmerültek,

ugyanis Czeglédy akkor töltötte hároméves joggyakorlatát, amikor főállásban Szombathely alpolgármestere volt. Czeglédy állítása szerint akkoriban a budapesti Monopoly Kft.-nél dolgozott jogi előadóként, ügyvédi felügyelet mellett.

Erre az ellentmondásos tényre hívta fel a figyelmet Budai Gyula hétfői parlamenti felszólalásában is:

Erős kétségeim vannak abban a tekintetben, hogy a jogi szakvizsgához szükséges hároméves időtartam igazolása jogszabályszerűen történt Czeglédy Csabának.”

Budai ezt az állítását Czeglédy 2003-as felfüggesztett börtönbüntetésével támasztja alá, amelyet adócsalás bűntette és más bűncselekmények miatt kapott.

A jogi szakvizsgával kapcsolatos rendelet szerint jogi szakképesítéshez kötött, főállású munkakörben töltött gyakorlati idő szükséges a szakvizsgához.

Az alpolgármesteri tisztség nem számít jogi munkakörnek.

Fordulat az ügyben, hogy ma kiderült, nem a Vas Megyei Ügyvédi Kamara állította ki Gyurcsány Ferenc ügyvédjének szakvizsga-igazolását. Nincs is meg nekik az az irat, amely ezt igazolná.

A DK-színeiben tevékenykedő politikus-ügyvéd ellen jelenleg több büntetőper is folyik. Az ügyészség szerint Czeglédy 6,215 milliárd forinttal károsította meg a magyar államot az általa vezetett Human Operator Zrt.-n keresztül. Ha elítélik, akár tíz év börtön, 550 milliós vagyonelkobzás és komoly bírság is várhat rá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére