Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ennyit az „örökös diktatúráról”: itt a lista azokról, akik elkezdhetik gyakorolni a bocsánatkérést

888.hu

2020.05.21. 12:20

Az elmúlt hónapokban csak azt lehetett hallani a baloldali politikusoktól és a Soros Györgyhöz köthető álcivil szervezetektől, hogy Orbán Viktor és kormánya a veszélyhelyzetre hivatkozva örökké tartó diktatúrát épít Magyarországon. A rendkívüli jogrend hamarosan véget ér, így a bocsánatkérésnek is eljött az ideje. Soroljuk, kik kezdhetik el gyakorolni...

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón elmondta, hogy áttekintették a járványügyi védekezés eddigi eredményeit, amely szerint a védekezés hatékony volt, és a vírus tömeges elterjedését sikerült megakadályozni.

A miniszter bejelentette azt is, hogy jövő kedden arra kérik majd az Országgyűlést, hogy a rendkívüli jogrendet szüntesse meg. A veszélyhelyzetet majd a kormány fogja visszavonni.

Nincs olyan baloldali politikus, aki ne mocskolódott volna a rendkívüli jogrend miatt

Szaniszló Sándor (DK)

„Rendőrség mikor fog hajnalban megjelenni a Fidesz érdekeit szolgáló rémhírgyár főszerkesztőjének lakásánál. Valószínleg soha, de ez ismét csak annak a bizonyítéka lesz, hogy Orbán Viktor már csak egy pártállami diktatúrában látja biztosítottnak korlátlan hatalma megtartását.

Oláh Lajos (DK)

„Most ugyanezt szeretnék eljátszani, és majd utólag elmondani: »nincs itt semmiféle diktatúra, hiszen volt egyeztetés«. Nem, nem volt és nem is lesz egyeztetés, amíg Magyarországon Orbán Viktor egy személyben dönt mindenről.”

László Imre (DK)

„A folyamatos tehetetlenkedés, a bohózatba illő sajtótájékoztató és diktátorokat megszégyenítő beszédek mögött nincsenek érdemi intézkedések.”

„A megoldás az lett volna, ha tíz év alatt nem spórolnak ki 2000 milliárd forintot az egészségügyből, hanem annak fejlesztésére fordítják, de ez a kormány nem megoldásokat akar találni, csak a teljhatalom megszerzése és a gazdagodás érdekli őket.”

Dobrev Klára (DK)

„A vita azért volt, mert ugye a magyar jogállamiság helyzete volt ismét napirenden, aminek tényleg nem örülök és hát mondjuk a szélsőjobboldali képviselők és a Fidesz képviselői próbálták védeni a mundér becsületét, de rajtuk kívül az összes parlamenti frakció, párt, beleértve az Európai Néppártot, a Fidesz pártcsaládját is, azt mondta, hogy példátlan és megengedhetetlen, hogy egy kormány Európában korlátozás nélküli felhatalmazást kapjon, mint ahogy az Orbán-kormány tette.”

„A válság alatt is működik a demokrácia. Na nem Magyarországon, hanem Európában. Nem Orbán-féle teljhatalomra, Európa-ellenességre, hanem széles körű együttműködésre van szükség.”

Vadai Ágnes (DK)

„Ez az alantas támadás is megerősít minket abban, hogy közösen lépjünk fel az orbáni diktatúra ellen, és újra felhívjuk a figyelmet az emberség, a normalitás és a tisztelet alapvető szabályaira!”

Molnár Csaba (DK)

„Demokratikus országban, – szerintem Magyarország már rég nem az – de csak egy rövid időre, mindig határozott időre, valami nagyon nagy baj esetén lehet ilyen különleges felhatalmazást adni, határozatlan időre nem.”

„Pénzügyi szankció is lehet, elindult az a jogalkotás az Európai Bizottságban és a Parlamentben, ami az európai uniós támogatások felhasználását az adott országban működő jogállamiság színvonalához kötné. Hát ugye a magyar jogállam az tudjuk lassan Burundi mögött van a nemzetközi felmérések szerint. Vagyis, ha az Orbán kormány nem tér le erről a pályáról, akkor irgalmatlanul sok pénzt fogunk elveszíteni.”

Tóth Bertalan (MSZP)

„Beszéljünk egyenesen: Orbán és a 133 bátor embere arra használja a korlátlan felhatalmazást, hogy a saját pozícióit erősítse. Nem a válság kezelésére, nem az emberek hétköznapi problémáinak megoldására, hanem a Fidesz pártpolitikai érdekeinek megfelelő irányítására.”

„Szomorú, hogy 30 évvel a rendszerváltás után újra a szabadságjogokért, a jogállamért és a demokráciáért kell küzdenünk. Hiszen az a köztársaság, ami most van, az csak formájában köztársaság – egy alaki köztársaság –, ami valójában egy önkényuralmi rendszer, amit fel kell számolnunk! Magyarország jövőjének tervezését minél előbb meg kell kezdenünk. Ezt a demokratikus értékek, a szabadság és a jogállam iránt elkötelezett demokrata pártokkal közösen fogjuk megtenni, nem pedig Orbán Viktorral és az általa vezetett Fidesszel. Bízunk abban, hogy az 1990-ben megválasztott Országgyűlés megalakulásának 32. évfordulóján valóban lehet okunk ünnepelni, és arról beszélhetünk majd, hogyan sikerült véget vetni az önkényuralom 12 éves sötét korszakának, és hogyan kezdünk neki a demokrácia és jogállam helyreállításának.”

Molnár Zsolt (MSZP)

„Egy diktatúrafigyelő, monitoringrendszert üzemeltetünk.”

„Összegyűjtünk, és jövő hónaptól nyilvánosságra hozunk minden olyan döntést, aminek nincs köze a veszélyhelyzethez, vagy visszaélés gyanúját kelti.”

Szakács László (MSZP)

„A Kartonpack Nyrt. állami felügyelet alá helyezése egyes sajtóhírek szerint nem a járvány elleni védekezés, hanem a céggel kapcsolatos tulajdonjogi viták rendezése lehet az intézkedés célja – a kormány a felhatalmazási törvény szerinti teljhatalommal élt.”

Ujhelyi István (MSZP)

„A Fidesz korábban »ízléstelennek« nevezte, hogy az emberek életének védelméről szóló intézkedések között jogállamisági kérdések is felmerültek. Ez a szánalmas érvelés pont attól a Fidesztől ízléstelen, amely nemrég a magyar emberek életének védelméről szóló – a teljes ellenzék által támogatott – védelmi intézkedésekbe keverte Orbán Viktor teljhatalmi törekvéseit.

Harangozó Tamás (MSZP)

„Mi értelme volt a felhatalmazási törvénynek, mi értelme volt minden hatalmat időkorlátozás nélkül a magyar kormánynak átadni?”

Jakab Péter (Jobbik)

„Szimbolikus ez, hiszen sokan épp így, vagy legalábbis hasonlóan gondolkodtak a populista diktatúrákról, miszerint az a felvilágosodott, a második világháborút és annak előzményeit átélő európai országokban már csak történelem; a gondolkodó ember tudja és látja, hogy sajnos ez sincs így. Mindannyian tudjuk, látjuk, hogy a demokrácia válságban van Magyarországon. Orbán egy populizmusra épülő hibrid rezsimet épített ki a szemünk láttára, és egykori diktátorokat megszégyenítő hatalmi technikával gyűri maga alá a magyar szabadságot.”

„Magyarország miniszterelnöke 10 év alatt kifosztotta a nemzetet, szétverte az egészségügyet, ezzel pedig alapjaiban veszélyezteti a járvány elleni sikeres védekezést. Jogállamban már rég börtönben kellene lennie mindazért, amit elkövetett a magyar nép ellen. No, akkor várom a rendőröket. Ha jönnek, azt bizonyítják, Orbán az új Rákosi, aki mindent megtehet a néppel, ha nem jönnek, elismerik, hogy igazam van.”

„Jelenleg azt látjuk, hogy van egy korlátlan időre szóló felhatalmazás, engem nem zavart volna, ha egy vagy 3 hónapra megkapja ezt a felhatalmazást a kormány és utána majd döntünk a hogyan továbbról. De az, hogy valaki majd saját maga eldönti, hogy meddig tart Magyarországon a veszélyhelyzet, egy olyasvalaki dönt ráadásul, aki 2006 óta folyamatosan fenntartja a tömeges bevándorlás okozta válság helyzetet, akkor is, ha egy-két afgán lézeng a határon.”

Magyarország miniszterelnöke elérkezettnek látta az időt, hogy megkoronázza 10 éves rezsimépítését, és ezzel képletesen megkoronázza saját magát is. Ma a parlamentben szavazni fogunk arról a felhatalmazási törvényről, amely korlátlan időre ruházná fel korlátlan hatalommal Orbán Viktort, feljogosítva őt arra, hogy ezután akár a parlamentet is mellőzve rendeletekkel kormányozzon.”

Gyöngyösi Márton (Jobbik)

„Orbán Viktor most ugye bocsánatkérést várna el azoktól, akik azzal rémisztgettek, hogy itt egyfajta diktatúra épül ki Magyarországon. Igazából teljesen lényegtelen, hogy Orbán Viktor visszaadja-e, vagy a felhatalmazási törvényből enged-e vagy sem, visszaadja-e az elvett jogköröket vagy sem, mert az elmúlt 2 hónapban történt Magyarországon, ami történt. Embereket rabosítottak, magánvállalatokat einstandoltak, önkormányzatoknak a pénzét vonta el az állam. Tehát olyan dolgok történtek Magyarországon az elmúlt két hónapban, amire egyszerűen nincs magyarázat, és ennek nincsen helye egy jogállamban és egy demokráciában.

„Ez jól mutatja, hogy Magyarország az már demokráciának semmiképpen nem nevezhető, hanem egy hibrid rendszer vagy egy diktatúra.”

„Ha Orbán ezek után valamikor egy neki tetsző időpontban mégis azt mondja, hogy rendben, elég volt, visszaadom a felhatalmazást (vagy azon részét, amelyet menet közben nem tettem az állandó jogrend részévé), azt legfeljebb csak azok értékelhetik a demokráciához való visszatérésként, akik komolyan úgy gondolják, hogy 1953-ban érdemben enyhült a Rákosi-rendszer.”

Nunkovics Tibor (Jobbik)

„Orbán Viktornak 2010 óta teljhatalma van, tehát ez a felhatalmazási törvény tulajdonképpen arra volt jó, hogy a járvány leple alatt olyan lépéseket meg tudjanak tenni, olyan pénzeket tudjanak csepegtetni az ő köreiknek, amik egyébként a járvány miatt kiestek.”

„Egy olyan rendelet hozott a teljhatalmú Orbán-kormány, amivel hosszú évekre megvonják a dolgozóktól a szabad választás és az egyéni boldogulás lehetőségét.”

Szilágyi György (Jobbik)

„Nehéz megmondani azt, hogy mi volt Orbán Viktor első lépése a köztársaság, a demokrácia kinyírása, az egyeduralom, a diktatúra újjáépítése felé. Egy biztos: sosem volt még ilyen közel ahhoz, hogy elérje a célját.

„Alkalmatlannak nyilvánítja majd a teljes magyar ellenzéket, és az újra magához ragadott egyeduralom után már nem lesz visszaút. Kiveszi a vitrinből a koronát, rárakja a fejére, végleg beköltözik a várba, és folytatja, amit elkezdett: Magyarország szétlopását, kifosztását, rombolását és feláldozását. Ha hagyjuk.”

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik)

„Tudják Önök, hogy miért jó ez a veszélyhelyzet? Orbán Viktornak azért, hogy korlátlan teljhatalmat kapjon.

Fekete-Győr András (Momentum)

„Az elmúlt időszakban azonban sokan azt a minimális bizalmat is elveszíthették a kormányban, amit a járvány okozta válsághelyzet kezdeti kezelése nyomán a Fideszbe vetettek. Kezdve a teljhatalomtörvénnyel, folytatva az önkormányzatok kivéreztetésével Orbán Viktor megmutatta, hogy még világjárvány idején sem tud államférfiként viselkedni.”

Cseh Katalin (Momentum)

Elképesztő látni azt, hogy a kormány egy soha nem látott egészségügyi és gazdasági veszélyhelyzet kellős közepén továbbra is csupán saját hatalmának megerősítésére törekszik, továbbra is a jogállami normákat totálisan figyelem kívül hagyva törekszik ellenfelei ellehetetlenítésére – és ráadásul egyáltalán nem foglalkozik az igazán fontos problémák megoldásával.”

Donáth Anna (Momentum)

„Most amúgy hatalmas perpatvar van az Európai Parlamentben. Tegnap volt a LIBE-bizottságnak egy ülése (…) amúgy is egyre hangosabbak azok a hangok az Európai Parlamentben, akik azt mondják, hogy ha Magyarországon állandóan azt állítja a kormány és Orbán Viktor, hogy egy fillért, és semmilyen támogatást nem kapunk az EU-tól, akkor minek finanszírozzuk ezt a diktatórikus működést.

„Átlátszó érv, hogy mindaddig ne szóljunk, amíg a Fidesz nem kezd el a rendeleteivel egy putyini diktatúrát működtetni. Pont azért kell szólni, hogy nehezebben tudjon visszaélni a helyzettel, a kétharmadnál is koncentráltabb hatalmával.”

Szabó Tímea (Párbeszéd)

Orbánnak azért kellett a felhatalmazási törvény, mert normális országban már rég leváltottak volna egy ilyen aljas kormányt! Mi a Párbeszédben azon leszünk, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen! Elég volt!”

„Természetesen az Alkotmánybírósághoz fordulunk a mai teljhatalomtörvény miatt, és a »sundám-bundám« Alaptörvény-szegés miatt. Nem állunk meg, elmegyünk az összes szükséges európai bíróságra! Nincs teljhatalom Orbánnak!

Tordai Bence (Párbeszéd)

„Orbán Viktor diktátorosat játszik.”

Nem a koronavírus-járvány megfékezése és nem a magyar emberek védelme Orbán Viktor elsődleges célja, hanem diktatúrájának teljes, módszeres kiépítése.

Karácsony Gergely (főpolgármester)

„A kormány a demokratikus kontrollt is kiiktató rendkívüli felhatalmazását az önkormányzatok kivéreztetésére használja.”

Sophia In’t Veld (EP-képviselő, Renew)

„A magyar demokráciát gyakorlatilag kinyírták.”

Vera Jourová (EB-alelnök)

„Mindent megteszünk, hogy Magyarország visszatérjen a demokratikus országok körébe.”

Vig Dávid (a Soros György pénzéből működő Amnesty International magyarországi igazgatója)

„Ez a törvényjavaslat határozatlan és ellenőrizetlen vészhelyzetet hozna létre és lehetőséget adna Orbán Viktor és kormánya számára, hogy korlátozza az emberi jogokat.”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére